Doğaçlama: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Théoden (mesaj | katkılar)
k 5.25.134.191 tarafından yapılan değişiklikler geri alınarak, Abuk SABUK tarafından değiştirilmiş önceki sürüm geri getirildi.
2. satır: 2. satır:
'''Doğaçlama''' ya da '''tulûat'''; [[oyuncu]]nun, konuya bağlı fakat metne bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi konuşması ve davranmasıdır.
'''Doğaçlama''' ya da '''tulûat'''; [[oyuncu]]nun, konuya bağlı fakat metne bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi konuşması ve davranmasıdır.


Oyuncunun doğaçlama anında sunduğu hareketler ve sözler, [[:wikt:spontan|spontan]] bir biçimde ortaya çıkar. Ayrıntıları önceden saptamadan, bir metne bağlı kalmadan ancak belirli bir hazırlık süreci barındıran; büyük ölçüde grup dinamiğine dayanarak içten geldiği gibi ve aniden gelişen rol oynama sürecidir.Ve Oyun Sırasında Rolünü unutan oyuncuların kendi içlerinden geldiği gibi davranarak oyunu devam ettirmesidir. Fakat her ne kadar doğaçlama yapılırsa yapılsın konunun dışına çıkılmamalıdır.
Oyuncunun doğaçlama anında sunduğu hareketler ve sözler, [[:wikt:spontan|spontan]] bir biçimde ortaya çıkar. Ayrıntıları önceden saptamadan, bir metne bağlı kalmadan ancak belirli bir hazırlık süreci barındıran; büyük ölçüde grup dinamiğine dayanarak içten geldiği gibi ve aniden gelişen rol oynama sürecidir.


{{tiyatro-taslak}}
{{tiyatro-taslak}}

Sayfanın 21.57, 8 Ağustos 2013 tarihindeki hâli

Doğaçlama ya da tulûat; oyuncunun, konuya bağlı fakat metne bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi konuşması ve davranmasıdır.

Oyuncunun doğaçlama anında sunduğu hareketler ve sözler, spontan bir biçimde ortaya çıkar. Ayrıntıları önceden saptamadan, bir metne bağlı kalmadan ancak belirli bir hazırlık süreci barındıran; büyük ölçüde grup dinamiğine dayanarak içten geldiği gibi ve aniden gelişen rol oynama sürecidir.