Munsö Hanedanı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Ertly (mesaj | katkılar)
Ertly (mesaj | katkılar)
4. satır: 4. satır:


==Kökeni==
==Kökeni==
Munsö Hanedanı aynı zamanda Uppsala Hanedanı olarak da bilinir.<ref>Kurucusu İvar Vidfamne</ref> Munsö, [[İsveç]]'deki [[Mälaren Gölü]] içinde bir adanın adıdır. Burada hanedanın efsanevi kurucusu [[Björn Járnsíða]]'ın mezarı bulunur. [[Hervar ve Heidrek'in Sagası]]nda hanedanın 10 kuşak üyeleri hakkında detaylı bilgi verilir. 9. yüzyıla dek bilgiler içerse de modern İsveç tarihçileri kesin tarihçeyi 10. yüzyılda [[Erik Segersäll]] ile başlatırlar.
<!--
It is also known as the House of Ivar Vidfamne, the House of Uppsala,[2] or simply the Old Dynasty. Munsö is the island where a barrow has been claimed to be the grave of Björn Ironside, a legendary founding member.[3]

The sagas, such as the Hervarar saga, contain extensive information on this dynasty for as many as 10 generations,[4] but although, some of the 9th-century kings are held to be historical,[3] modern Swedish historiography begins it with the late 10th-century king, Eric the Victorious.[2] The king Björn, who was the father of Eric the Victorious, according to the sagas, is not accepted as historical by critical historians,[5] unlike another 10th-century king named Emund Eriksson who appears in the work of Adam of Bremen.[6]


-->


==Tarihçesi==
==Tarihçesi==

Sayfanın 13.39, 24 Temmuz 2013 tarihindeki hâli

Munsö Hanedanı, protohistorya döneminde İsveç Krallığı yapmış bir köklü hanedandır. 8 ve 9. yüzyıllardaki üyeleri yarı efsane şeklinde sonraki dönem tarih kaynakları tarafından kesinlikle doğrulabilir şekildedir.

Kökeni

Munsö Hanedanı aynı zamanda Uppsala Hanedanı olarak da bilinir.[1] Munsö, İsveç'deki Mälaren Gölü içinde bir adanın adıdır. Burada hanedanın efsanevi kurucusu Björn Járnsíða'ın mezarı bulunur. Hervar ve Heidrek'in Sagasında hanedanın 10 kuşak üyeleri hakkında detaylı bilgi verilir. 9. yüzyıla dek bilgiler içerse de modern İsveç tarihçileri kesin tarihçeyi 10. yüzyılda Erik Segersäll ile başlatırlar.

Tarihçesi

Üyeleri

Kaynakça

  1. ^ Kurucusu İvar Vidfamne