Lilium candidum: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q159811 sayfası üzerinden sağlanan 26 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Peykbot (mesaj | katkılar)
k düzen
16. satır: 16. satır:
}}
}}


[[File:Lilium candidum MHNT.BOT.2011.18.27.jpg|thumb|''Lilium candidum'']]
[[Dosya:Lilium candidum MHNT.BOT.2011.18.27.jpg|thumb|''Lilium candidum'']]


'''Ak zambak''' (''Lilium candidum''), [[zambakgiller]] (Liliaceae) familyasından soğanlı [[wikt:çok yıllık bitki|çok yıllık]] uzun boylu ve gösterişli bir otsu [[bitki]] [[tür]]ü. Boyu yaklaşık 1 m olan bitkinin [[çiçek]] açma dönemi Mayıs-Haziran aylarıdır. Yaşam alanı çalılıklar, taşlık ve kurak alanlar olan ak zambağın [[çiçek]]leri 8-12 cm büyüklükte; beyaz ya da krem renktedir. 3-6 çiçek salkım şeklinde bir aradadır, hoş kokuludur.
'''Ak zambak''' (''Lilium candidum''), [[zambakgiller]] (Liliaceae) familyasından soğanlı [[wikt:çok yıllık bitki|çok yıllık]] uzun boylu ve gösterişli bir otsu [[bitki]] [[tür]]ü. Boyu yaklaşık 1 m olan bitkinin [[çiçek]] açma dönemi Mayıs-Haziran aylarıdır. Yaşam alanı çalılıklar, taşlık ve kurak alanlar olan ak zambağın [[çiçek]]leri 8–12 cm büyüklükte; beyaz ya da krem renktedir. 3-6 çiçek salkım şeklinde bir aradadır, hoş kokuludur.


{{temiz}}
{{temiz}}

Sayfanın 15.14, 7 Temmuz 2013 tarihindeki hâli

Ak zambak
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Plantae
Klad Angiosperms (Kapalı tohumlular)
Klad Monocots (Bir çenekliler)
Takım: Liliales
Familya: Liliaceae (Zambakgiller)
Cins: Lilium
Tür: L. candidum
Lilium candidum
L.
Lilium candidum

Ak zambak (Lilium candidum), zambakgiller (Liliaceae) familyasından soğanlı çok yıllık uzun boylu ve gösterişli bir otsu bitki türü. Boyu yaklaşık 1 m olan bitkinin çiçek açma dönemi Mayıs-Haziran aylarıdır. Yaşam alanı çalılıklar, taşlık ve kurak alanlar olan ak zambağın çiçekleri 8–12 cm büyüklükte; beyaz ya da krem renktedir. 3-6 çiçek salkım şeklinde bir aradadır, hoş kokuludur.

Dış bağlantılar