W: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmausBot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:Q9964 sayfası üzerinden sağlanan 1 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Gulo Luscus (mesaj | katkılar)
k Düz.
2. satır: 2. satır:
{{diğer anlamı2|W}}
{{diğer anlamı2|W}}


'''Ww''', Türk alfabesinde bulunmayan Latince kökenli bir harftir. İngilizce'de sahip olduğu ses, dudaklar büzülerek söylenen [[V]] harfi gibidir. (''Davul, Avukat, Havlu, Kavun'' sözcüklerinde dudaklarımızın meğilli olduğu yuvarlaklık gibi) Fakat [[Lehçe]], [[Türkmence]], [[Almanca]] gibi bir çok dilde [[V]] harfinin yerine kullanılır. Alfabemizde yer almamasına rağmen, ''W'' internet sayesinde sıkça kullandığımız harflerden biri hâline gelmiştir. Günlük hayattaki yaygın kullanımı üzerine [[Türk Dil Kurumu]] bu harfi "çift v" adıyla tanımlamıştır.
'''W''' ya da '''w''', Türk alfabesinde bulunmayan Latince kökenli bir harftir. İngilizcede sahip olduğu ses, dudaklar büzülerek söylenen [[V]] harfi gibidir (''Davul, Avukat, Havlu, Kavun'' sözcüklerinde dudaklarımızın meğilli olduğu yuvarlaklık gibi). Fakat [[Lehçe]], [[Türkmence]], [[Almanca]] gibi bir çok dilde [[V]] harfinin yerine kullanılır. Alfabemizde yer almamasına rağmen, ''W'' internet sayesinde sıkça kullandığımız harflerden biri hâline gelmiştir. Günlük hayattaki yaygın kullanımı üzerine [[Türk Dil Kurumu]] bu harfi "çift v" adıyla tanımlamıştır.


{{Latin alfabesi|W|w}}
{{Latin alfabesi|W|w}}

Sayfanın 13.18, 19 Haziran 2013 tarihindeki hâli

Şablon:Türk Alfabesi

W ya da w, Türk alfabesinde bulunmayan Latince kökenli bir harftir. İngilizcede sahip olduğu ses, dudaklar büzülerek söylenen V harfi gibidir (Davul, Avukat, Havlu, Kavun sözcüklerinde dudaklarımızın meğilli olduğu yuvarlaklık gibi). Fakat Lehçe, Türkmence, Almanca gibi bir çok dilde V harfinin yerine kullanılır. Alfabemizde yer almamasına rağmen, W internet sayesinde sıkça kullandığımız harflerden biri hâline gelmiştir. Günlük hayattaki yaygın kullanımı üzerine Türk Dil Kurumu bu harfi "çift v" adıyla tanımlamıştır.

ISO temel Latin alfabesi
Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz
Özel işaret almış W harfi

tarih paleografi türetimler diyakritik noktalama rakamlar harf listesi