Missy Elliott: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q155079 sayfası üzerinden sağlanan 29 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Nickii Horan (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
47. satır: 47. satır:
=== Respect M.E. ===
=== Respect M.E. ===
2006 senesinin sonuna doğru "Respect M.E." adlı ilk derleme albümünü piyasaya sürmüş olan Missy Elliott, bu albümle [[İngiltere]] listelerinde 7 numara olmayı başarır.
2006 senesinin sonuna doğru "Respect M.E." adlı ilk derleme albümünü piyasaya sürmüş olan Missy Elliott, bu albümle [[İngiltere]] listelerinde 7 numara olmayı başarır.


Sanatçı, 2013 yılının nisan ayında İngiliz grup Little Mix ile düet yapmıştır.


{{ABD-şarkıcı-taslak}}
{{ABD-şarkıcı-taslak}}

Sayfanın 18.21, 8 Nisan 2013 tarihindeki hâli

Missy Elliott
Genel bilgiler
Doğum adıMelissa Arnette Elliott
Doğum1 Temmuz 1971 (52 yaşında)
Portsmouth, Virginia, ABD
TarzlarHip hop, R&B, pop, dans
MesleklerRapçi, Şarkıcı, Söz yazarı, Yapımcı, Aktris, Dansçı
Etkin yıllar1993-günümüze
İlişkili hareketlerAaliyah, Timbaland, Magoo, Monica, Ciara, Jodeci, Ginuwine, Nicole Wray, Tweet, 702, Keyshia Cole, Lil' Kim, Trina
Resmî sitewww.Missy-Elliott.com

Missy Elliott (Melissa Arnette Elliott, 1 Temmuz 1971, Virginia), ABD'li rapçi, şarkıcı ve yapımcı. Başlangıçta Missy Misdemeanor Elliott adını kullanan Elliott, daha sonra adını Missy Elliott olarak kısaltmıştır.


İlk Yıllar

1980’lerde Sista adlı bir hip hop grubunun üyesi olan Missy, daha sonra plak şirketinin batması sonucu bu gruptan ayrılır ve yapımcı arkadaşı Timbaland ile birlikte çalışmaya başlar. Birlikte Aaliyah’ın hit olmuş olan "One In A Million" teklisinin yapımcılığını yapan ikili, bu çalışmaları ile ticari olarak büyük bir başarı elde eder.

Müzik Kariyeri

Supa Dupa Fly

1997 yılında ilk albümü "Supa Dupa Fly"ı yayınlamış olan Missy Elliott, albümden çıkan "Da Rain" adlı tekli ile hip hop müziğin güçlü isimlerinden biri haline gelir. Elliott, 1998 yılını çeşitli isimlere yapımcılık yaparak geçirir. Bu isimler arasında eski Spice Girls üyesi Mel B de vardır.

1999’da çıkan albümü "Da Real World"den çıkan "She’s a Bitch" ve "Hot Boyz" gibi hitler, tüm dünyada beğenildi.

Miss E...So Addictive

Missy Elliott’ın bir sonraki albümü, 2001 yılında yayınladığı "Miss E...So Addictive"'dir. "Get Ur Freak On" ve "One Minute Man" gibi efsaneleşen tekliler, Missy Elliott’ın yapımcılığıyla olduğu kadar, müzisyenliğiyle de yer etmesini sağlar.

Under Construction

Elliott’ın bir sonraki albümü "Under Construction", 2002 yılında yayınlanmıştır. Albümden çıkmış olan "Work It" tekliler, Missy Elliott’ın şimdiye kadar ki en çok başarı sağlamış olan hit’i olur.

This Is Not A Test

Her yıl bir albüm çıkarmayı alışkanlık haline getirmiş olan Missy Elliott, bir sonraki yıl "This Is Not A Test!" adlı albümünü yayınlar. "Pass That Dutch" ve "I’m Really Hot" teklileriyle hip hop listelerine giren Elliott, 2004 yılını bir çok ismin albümünde konuk sanatçı olarak geçirir.

The Cookbook

2005 yılında da "The Cookbook" albümünü yayınlayan Elliott, bu albümde Ciara, Stick Rick, Mary J. Blige ve "American Idol" şampiyonu Fantasia gibi isimlerle birlikte çalışmıştır. 2005 yılında Grammy’lerden "Lose Control" adlı şarkısına çektiği video kliple En İyi Kısa Video ödülünü almış olan sanatçı, ayrıca 2006 yılında BRIT Ödülleri'ne "En İyi Uluslararası Bayan Sanatçı" olarak aday gösterilmiştir.

Respect M.E.

2006 senesinin sonuna doğru "Respect M.E." adlı ilk derleme albümünü piyasaya sürmüş olan Missy Elliott, bu albümle İngiltere listelerinde 7 numara olmayı başarır.


Sanatçı, 2013 yılının nisan ayında İngiliz grup Little Mix ile düet yapmıştır.

Şablon:ABD-şarkıcı-taslak