Ovülasyon: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Addbot (mesaj | katkılar)
k Bot: Artık Vikiveri tarafından d:q187082 sayfası üzerinden sağlanan 37 vikilerarası bağlantı taşınıyor
Madde geliştirildi, otrs izni alınmıştır
1. satır: 1. satır:
'''Ovülasyon''' kadınlarda [[yumurtalık]]larda (yumurta) atılmasıdır. Ovülasyon genellikle adet dönemlerinin ortasına rastlayan 11-16. günler arasında olur.
'''Ovülasyon''' kadınlarda [[yumurtalık]]larda (yumurta) atılmasıdır. Ovülasyon genellikle adet dönemlerinin ortasına rastlayan 11-16. günler arasında olur.


= Tedavisi =
Ovulasyon indüksiyonu iş göremeyen yumurtlama evresinin uyarılması, ovulasyon sayısının arttırılması ve gebe kalınmasının yükseltilmesi işlemidir. Ovulasyonun olmadığı ya da düzensiz olan bayanlarda kullanılmaktadır ve infertilite (kısırlık) sebebi açıklanmayan hastalar veya erkeklere ait nedenler ile ortaya çıkan normal olmayan durumlarda kullanılmaktadır.
Ovulasyon tedavisi protokolüne göre değişen takipler gerektirir. Mensturuasyon günlerinde yapılan tetkikler ve düzenli olarak yapılan follikül takibi gerekir. Çünkü her kişide uygulanan ovulasyon indüksiyonuna vermiş olduğu cevap farklılık gösterir.
Tedavi protokolü başlanır ve ovülasyon cevabı alınamayabilir. Bu gibi durumlar yaşandığında ilaç protokolü değiştirilir ve Ovulasyon tedavisine buradan sonra devam edilir. Bu sebep ile tedavinin protokolü, ilaçların dozu ve kullanılacak ilave üreme teknikleri kişiden kişiye farklılık gösterir.
Aşırı derede cevap alınması durumu Ovaryan Hiperstimülasyon Sendromu (OHSS) olarak adlandırılır. OHSS istenmeyen bir durumdur. Aynı zamanda tedavi gerektirir.
= Kaynakça =

* [http://www.tupbebekklinigi.com/ovulasyon-tedavisi Ovülasyon Tedavisi]
{{gelişimbiyo-taslak}}
{{gelişimbiyo-taslak}}



Sayfanın 19.27, 3 Nisan 2013 tarihindeki hâli

Ovülasyon kadınlarda yumurtalıklarda (yumurta) atılmasıdır. Ovülasyon genellikle adet dönemlerinin ortasına rastlayan 11-16. günler arasında olur.

Tedavisi

Ovulasyon indüksiyonu iş göremeyen yumurtlama evresinin uyarılması, ovulasyon sayısının arttırılması ve gebe kalınmasının yükseltilmesi işlemidir. Ovulasyonun olmadığı ya da düzensiz olan bayanlarda kullanılmaktadır ve infertilite (kısırlık) sebebi açıklanmayan hastalar veya erkeklere ait nedenler ile ortaya çıkan normal olmayan durumlarda kullanılmaktadır. Ovulasyon tedavisi protokolüne göre değişen takipler gerektirir. Mensturuasyon günlerinde yapılan tetkikler ve düzenli olarak yapılan follikül takibi gerekir. Çünkü her kişide uygulanan ovulasyon indüksiyonuna vermiş olduğu cevap farklılık gösterir. Tedavi protokolü başlanır ve ovülasyon cevabı alınamayabilir. Bu gibi durumlar yaşandığında ilaç protokolü değiştirilir ve Ovulasyon tedavisine buradan sonra devam edilir. Bu sebep ile tedavinin protokolü, ilaçların dozu ve kullanılacak ilave üreme teknikleri kişiden kişiye farklılık gösterir. Aşırı derede cevap alınması durumu Ovaryan Hiperstimülasyon Sendromu (OHSS) olarak adlandırılır. OHSS istenmeyen bir durumdur. Aynı zamanda tedavi gerektirir.

Kaynakça