Nicholas Evans: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Math34 (mesaj | katkılar)
Math34 (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
32. satır: 32. satır:


==Biyografi==
==Biyografi==
[[Bromsgrove]], Worcestershire'da doğan Evans "Bromsgrove School"'da eğitime başladıktan sonra [[Oxford Üniversitesi]]'nde eğitim gördü. [[Afrika]]'da "Gönüllü Yurtdışı Hizmetlisi" olarak görev yaptı.
[[Bromsgrove]], Worcestershire'da doğan Evans "Bromsgrove School"'da eğitime başladıktan sonra [[Oxford Üniversitesi]]'nde eğitim gördü. [[Afrika]]'da "Gönüllü Yurtdışı Hizmetlisi" olarak görev yaptı. Daha sonra gazetecilik eğitim alan Evans, gazete muhabirliği ve televizyon yapımları için senaryo yazarlığı yaptı. [[Devon]]'da yaşayan yazarın oğlu Max Evans, "Preston Manor High School" coğrafya bölüm başkanlığı yapmakta, bunun dışında bir oğlu ve kızı daha vardır.

[[New York Times]]'a göre romanı ''[[Atlara fısıldayan adam]]''<ref>[http://books.google.com.tr/books/about/Atlara_f%C4%B1s%C4%B1ldayan_adam.html?id=1GkrAAAACAAJ&redir_esc=y Google Books - Atlara fısıldayan adam]</ref> (The Horse Whisperer) 1995 yılında en çok satan 10 roman arasında yer almıştır. Toplamda 15 milyon kitap satışı ile bu romanı tüm zamanlarda [[Dünya çapında en çok satan kitaplar listesi|en çok satan kitaplar]] arasında yer almaktadır.<ref>[http://www.forres-gazette.co.uk/news/fullstory.php/aid/3475/Poisoning_drama_for_local_landowner.html The Forres Gazette] ''The Horse Whisperer'': "Mr Evans is the author of "The Horse Whisperer", which sold 15 million copies worldwide and was made into a Hollywood film in 1998 directed by and starring Robert Redford." (10 Eylül 2008) {{İng}}</ref> İngiltere'de, 2003 yılında [[BBC]]'nin yaptığı ve ülkenin en çok sevdiği 200 kitabı belirleme amaçlı "Big Read" adlı ankette ''The Horse Whisperer'' romanı da listede yer aldı. 1998 yılında roman aynı isimle [[Robert Redford]]'un yönetmenliğinde, başrolünü [[Kristin Scott Thomas]], [[Scarlett Johansson]] ve [[Sam Neill]] ile paylaştığı sinema filmine uyarlandı.<ref>[http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=-42402 Hürriyet Gazetesi arşivi - Atlara Fısıldayan Adam - 11 Ekim 1998]</ref>


==Kaynaklar==
==Kaynaklar==

Sayfanın 16.08, 22 Şubat 2013 tarihindeki hâli

Nicholas Evans
Doğum26 Temmuz 1950 (73 yaşında)
Bromsgrove, Worcestershire, İngiltere
MeslekGazateci
Yazar
film Yapımcısı
Milliyetİngiliz
TürFantezi edebiyatı

Etkilendikleri

Nicholas Evans (d. 26 Temmuz 1950) İngiliz gazeteci, senaryo yazarı, televizyon ve sinema filmi yapımcısı ve roman yazarıdır.

Biyografi

Bromsgrove, Worcestershire'da doğan Evans "Bromsgrove School"'da eğitime başladıktan sonra Oxford Üniversitesi'nde eğitim gördü. Afrika'da "Gönüllü Yurtdışı Hizmetlisi" olarak görev yaptı. Daha sonra gazetecilik eğitim alan Evans, gazete muhabirliği ve televizyon yapımları için senaryo yazarlığı yaptı. Devon'da yaşayan yazarın oğlu Max Evans, "Preston Manor High School" coğrafya bölüm başkanlığı yapmakta, bunun dışında bir oğlu ve kızı daha vardır.

New York Times'a göre romanı Atlara fısıldayan adam[1] (The Horse Whisperer) 1995 yılında en çok satan 10 roman arasında yer almıştır. Toplamda 15 milyon kitap satışı ile bu romanı tüm zamanlarda en çok satan kitaplar arasında yer almaktadır.[2] İngiltere'de, 2003 yılında BBC'nin yaptığı ve ülkenin en çok sevdiği 200 kitabı belirleme amaçlı "Big Read" adlı ankette The Horse Whisperer romanı da listede yer aldı. 1998 yılında roman aynı isimle Robert Redford'un yönetmenliğinde, başrolünü Kristin Scott Thomas, Scarlett Johansson ve Sam Neill ile paylaştığı sinema filmine uyarlandı.[3]

Kaynaklar

  1. ^ Google Books - Atlara fısıldayan adam
  2. ^ The Forres Gazette The Horse Whisperer: "Mr Evans is the author of "The Horse Whisperer", which sold 15 million copies worldwide and was made into a Hollywood film in 1998 directed by and starring Robert Redford." (10 Eylül 2008) (İngilizce)
  3. ^ Hürriyet Gazetesi arşivi - Atlara Fısıldayan Adam - 11 Ekim 1998

Dış bağlantılar