Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı (kitap): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
MerlIwBot (mesaj | katkılar)
Idioma-bot (mesaj | katkılar)
32. satır: 32. satır:
[[fr:Comment se faire des amis]]
[[fr:Comment se faire des amis]]
[[ja:人を動かす]]
[[ja:人を動かす]]
[[lt:Kaip įsigyti draugų ir daryti įtaką žmonėms]]
[[ms:Bagaimana Mendapat Kawan dan Mempengaruhi Orang]]
[[ms:Bagaimana Mendapat Kawan dan Mempengaruhi Orang]]
[[pt:Como Fazer Amigos e Influenciar Pessoas]]
[[pt:Como Fazer Amigos e Influenciar Pessoas]]

Sayfanın 15.28, 15 Şubat 2013 tarihindeki hâli

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı
YazarDale Carnegie
TürKişisel gelişim
Yayım1997 (1. Basım)
YayımcıEpsilon Yayıncılık
ISBN975-331-121-4

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı, ilk defa 1937'de sadece beş bin adet olarak basılmıştır. Dale Carnegie de yayıncı Simon and Schuster da kitabın bu miktardan fazla satmasını beklemiyorlardı. Fakat kitap, onları şaşırtacak bir şekilde, birdenbire büyük bir sansasyon yaratmış ve artan talebi karşılayabilmek için baskı üstüne baskı yapılmıştır. Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı, tüm zamanların uluslararası alanda en çok satan kitaplarından biri olarak yayıncılık tarihindeki yerini almıştır.

Dale Carnegie'ye göre, İngilizce'ye bir deyim yerleştirmek, bir milyon dolar kazanmaktan daha zordur. "Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı" böyle bir deyim olmuş, tekrarlanmış, yorumlanmış, uyarlanmış, siyasi karikatür bantlarından romanlara kadar sayısız eserde kullanılmıştır. Kitap, neredeyse bilinen her yazılı dile çevrilmiştir. Her kuşak onu yeni bir şey olarak keşfetmiş ve kendiyle ilgili bulmuştur.

Bu kitapta yer alan, geçerliliği zaman içinde kanıtlanmış öğütler, elli yıldır binlerce ünlü insanı hem iş hem de özel yaşamlarında başarı merdiveninin zirvesine taşımıştır.

İnsanlar bu kitabı okuduklarında; diğer insanların onlardan hoşlanmalarını ve onlarla fikir birliğine varmalarını sağlamanın, onları kırıp incitmeden değiştirmenin yollarını öğrenecekler, yaşamın onlar için daha kolay hale geldiğini göreceklerdir.

İnsanlar, hayal ettikleri işin peşine düşerse bu işi elde edebilirler. Şu anki işlerinde daha iyi olmak isterseler bunu da başarabilirler. İçinde bulundukları koşulları değiştirip lehlerine çevirmek onların elindedir!

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı, 2000'li yılların rekabeti ve karmaşası içindeki okuyucuların da potansiyellerinin doruk noktasına ulaşmalarını sağlamak için gözden geçirilmiş ve günümüze uyarlanmıştır.