Sakkara: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
EmreDuran (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
Peykbot (mesaj | katkılar)
k M.Ö.→MÖ
1. satır: 1. satır:
'''Sakkara piramidi''', [[Kahire]]'nin 24 kilometre güneybatısında yer alan, [[Mısır]]'ın en eski başkenti [[Memphis]]'te yaşayanların defnedildiği bölge olarak kullanılmış [[Sakkara]]'da bulunmaktadır. [[M.Ö.2500]]'de yaptırıldığı düşünülen bu piramit dünya üzerinde taştan yapılan ilk büyük anıt tasarımı olarak da kabul edilmektedir. Basamaklı piramit olarak da bilinen bu yapı ünlü mimar [[İmhotep]] tarafından [[Kral Djoser]] adına yaptırılmıştır. Boyu 63,17 metredir.
'''Sakkara piramidi''', [[Kahire]]'nin 24 kilometre güneybatısında yer alan, [[Mısır]]'ın en eski başkenti [[Memphis]]'te yaşayanların defnedildiği bölge olarak kullanılmış [[Sakkara]]'da bulunmaktadır. [[MÖ2500]]'de yaptırıldığı düşünülen bu piramit dünya üzerinde taştan yapılan ilk büyük anıt tasarımı olarak da kabul edilmektedir. Basamaklı piramit olarak da bilinen bu yapı ünlü mimar [[İmhotep]] tarafından [[Kral Djoser]] adına yaptırılmıştır. Boyu 63,17 metredir.





Sayfanın 15.06, 3 Şubat 2013 tarihindeki hâli

Sakkara piramidi, Kahire'nin 24 kilometre güneybatısında yer alan, Mısır'ın en eski başkenti Memphis'te yaşayanların defnedildiği bölge olarak kullanılmış Sakkara'da bulunmaktadır. MÖ2500'de yaptırıldığı düşünülen bu piramit dünya üzerinde taştan yapılan ilk büyük anıt tasarımı olarak da kabul edilmektedir. Basamaklı piramit olarak da bilinen bu yapı ünlü mimar İmhotep tarafından Kral Djoser adına yaptırılmıştır. Boyu 63,17 metredir.