James "Sawyer" Ford: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Peykbot (mesaj | katkılar)
k yazım düzeltme
Rubinbot (mesaj | katkılar)
68. satır: 68. satır:
[[ar:جيمس فورد (لوست)]]
[[ar:جيمس فورد (لوست)]]
[[bg:Сойър (Изгубени)]]
[[bg:Сойър (Изгубени)]]
[[ca:James "Sawyer" Ford]]
[[ca:Personatges de Lost#James "Sawyer" Ford]]
[[da:James "Sawyer" Ford]]
[[da:James "Sawyer" Ford]]
[[en:James "Sawyer" Ford]]
[[en:James "Sawyer" Ford]]

Sayfanın 18.48, 12 Ocak 2013 tarihindeki hâli

Sawyer
Lost karakteri
Sawyer rolünde Josh Holloway
İlk görünüm"Pilot, Part 1"
Son görünüm"The End"
CanlandıranJosh Holloway
Merkezî
bölümleri
"Confidence Man"
"Outlaws"
"Exodus, Part 1"
"The Long Con"
"Every Man for Himself"
"LaFleur"
"The Incident, Part 1"
"LA X, Part 1 & 2"
"Recon"
"The Last Recruit"
"The End"
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekDolandırıcı
Önemli ilişkileriKate Austen
Yaşı35 (1-4. sezon)[1]
39 (5-6. sezon)
DurumuYaşıyor

James "Sawyer" Ford, ABD'de ABC kanalında yayınlanan televizyon dizisi Lost'un kurgusal karakterlerinden biridir. Karakteri canlandıran oyuncu Josh Holloway'dir.

Hayatı

Şablon:Spoiler 1969'de Knoxville, Tennessee'de doğan yakışıklı Sawyer'ın gerçek ismi James Ford'dur. Ailesinin yıkılmasına sebep olan dolandırıcı Sawyer'ın ismini takma isim olarak kullanır, kendisi de bir dolandırıcıdır.

Gerçek Sawyer, küçük James Ford'un ailesini dolandırmak için annesi ile ilişkiye girmiş ve tüm paralarını ellerinden almıştır.babası hırs yapıp annesini öldürmüş,ve ardından kendisini öldürmüştür.ve bu olaylardan sonra james ford dokuzuncu sınıftayken okulu bırakmıştır.ve kendini dolandırıcılığa adamıştır

Gerçek Sawyer'dan intikam almak için yemin eden James kendisini mali bir sıkıntının içinde bulur ve kendisi de dolandırıcılar dünyasına dalar. Sawyer'ın mesleğini ve ismini alır, kendi çekiciliğini kadınları baştan çıkarıp dolandırmak için kullanır.

En çok kullanığı dolandırıcılık yöntemi şu şekildedir : Bir kadınla geçirdiği gecenin ardından yataktan kalkar ve önemli bir toplantıya geç kalmış tavrı takınır. Hızlıca çantasını alırken çanta açılır ve içindeki tüm paralar etrafa saçılır. Kadının aslında bunu görmemesi gerekiyormuş gibi davranır ve kadının kendisinin veya zengin kocasının da bu gizli işe para yatırmasını sağlar.

Dizide Sawyer'ın geriye dönüşlerinden birinde Sawyer'ın Jessica isimli bir kadını ve kocası David'i bu yöntemle dolandırmak üzereyken görüyoruz. Ailenin küçük çocuğunu görünce kendisinin yaşadıklarını hatırlıyor ve gerçek Sawyer'ın kendisine yaptıklarını onlara da yapıp aileyi dağıtmak istemediği için anlaşmadan vazgeçiyor.

Sawyer'ın diğer bir dolandırıcılığında dul Cassidy Philips dolandırılmak üzere olduğunu anlıyor ve Sawyer'a boşanma sırasında aslında kendisine pek bir şey kalmadığını söylüyor. Fakat dolandırma işi ilgisini çekiyor ve Sawyer'dan bunu kendisine de öğretmesini istiyor. Sawyer ona birkaç basit dolandırma yöntemini gösteriyor ve Cassidy bir süre sonra daha büyüğünü gerçekleştirmek istediğini ve aslında eski kocasından almış olduğu 600,000 doları olduğunu söylüyor.

Daha sonra, Cassidy'yi dolandırmaktan vazgeçmiş olmasına rağmen ortağı Gordy'nin tehditleri sonucunda devam etmeye zorlanır, eve döner ve Cassidy'ye kaçmasını söyler, kendisini paraları bir çantaya doldurup Cassidy'ye verir gibi gösterir. Parası olduğunu önceden bildiğini itiraf eder ve parayı getirmezse kendisini öldürmek için dışarıda bekleyen bir araba olduğunu söyler. Cassidy çantayı alıp gider ve Sawyer bir süre bekledikten sonra eve girer ve gerçek paraların olduğu çantayı alarak (Cassidy'ye verdiği sahtedir) oradan ayrılır. Daha sonra Cassidy Sawyer'ın peşini bırakmaz ve Sawyer'ı hapse attırır. Sawyer'ın hapiste geçen flashbackinde Cassidy Sawyer'ı ziyarete gelir ve ondan bir kızı olduğunu, kızın adını Clementine koyduğunu söyler ve bir resmini gösterir.Sawyer durumu inkar eder. Sawyer hapiste 10 ay kaldıktan sonra hükumeti dolandıran bir adamın parayı nereye koyduğunu öğrenir ve bunu yetkililere bildirerek 6 yıllık cezasını çekmeden ödül olarak hapisten çıkarılır. Kendisine bu paradan verilen komisyonu da Clementine Philips adına açtırdığı banka hesabına yatırır.

Kazadan kısa bir süre önce Sawyer'a gerçek Sawyer'ın Avustralya'da olduğu bilgisi verilir. Sawyer Avurtralya'ya gider ve orada kendisine söylenen adamı bularak birkaç el ateş eder ve öldürür, fakat ölmeden önce adamın söylediklerinden kandırıldığını anlar, aslında Sawyer'ı ona gönderen kişi, kendisine borcu olduğu için onu Sawyer'a öldürtmüştür.

Avustralya'dayken bir bar kavgasına karışır ve polis tarafından Avustralya'dan tekrar dönmemek üzere gönderilir..

Fakat gerçek Sawyer'ı Locke sayesinde bulur ve Sawyer'ı öldürür.

Kazadan Sonra

Bir gece, Sawyer Claire'i ziyaret eder ve aralarında geçen garip konuşmadan sonra Sawyer garip bir jest yaparak bir battaniye verir. Bunun sebebi Hugo'nun Sawyer'a eğer kamptakiler için bir şeyler yapmazsa onu kamptan göndereceklerini söylemesidir. Sözde bir oylama yapılacaktır ve bunun sonucunda onun kalmasına ya da gitmesine karar verilecektir. Bu Hugo'nun uydurmasıdır.Amacı onu korkutup kampa liderlik etmesini sağlamaktır ki bu da işe yarar. Sawyer kamptakilerin gözüne girmek için onlara yardım etmeye çalışır.)Sawyer ertesi gün tekrar ziyarete gelir ve daha çok sohbet eder. Claire, Aaron'ı tutmasına izin verir. Dördüncü sezonun sonunda Sawyer helikopterden atlayarak diğerlerinin kurtulmasına yardım etmiştir.
Beşinci sezonda ise adanın parlamalar bittikten sonra Diğerleri tarafından saldırıya uğramış bir kadına(Amy) yardım ederler. Diğerleri, Dharma Girişimi'nde çalışan kocasını öldürmüştür ve kadını da öldürmek üzereyken Sawyer kadının bağırması üzerine hemen olay yerine gitmiş ve diğerleri'nin iki adamını öldürerek kadını kurtarmışlardır. Bundan 3 yıl sonrasının gösterildiği bölümde ise Sawyer karşımıza adanın Juliet Burke ile birlikte olan güvenlik şefi LaFleur olarak karşımıza çıkmıştır.Gizemli numaralarda Aday no: 15 dir. Şablon:Endspoiler

Kaynaklar

  1. ^ Confidence Man - 1. sezon, 8. bölüm