Akide: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
2. satır: 2. satır:
{{diğer anlamı|Akîde}}
{{diğer anlamı|Akîde}}
{{İslam}}
{{İslam}}
'''Akîde''' ([[Arapça]]: '''عقيدة'''); [[İslam]]'ın [[inanç]] esaslarının bütünü olarak bilinir. Asırlarca [[medrese]]lerde İslami [[teoloji]]k bir [[bilim]] dalı olarak okutulmuştur. Nitekim Akîde kelimesi kavram olarak [[Müslüman]]ların kutsal kitabı olan [[Kuran]]'da yer almaz. Akîde adı altında [[mezhep]]ler tarafından, [[Kuran]]'da bulunmayan konular inanç kuralları olarak tanıtılmıştır. [[İsa]]'nın yeniden dünyaya gelecek olması, [[Deccal]]'ın çıkışı gibi kıyamet alametleri, [[Mesih]] beklentisi Akîde başlığı altında yer almaktadır. Ancak bu konulara müslümanların kutsal kitabı [[Kuran]]'da yer verilmez.
'''Akîde''' ([[Arapça]]: '''عقيدة'''); [[İslam]]'ın [[inanç]] esaslarının bütünü olarak bilinir. Asırlarca [[medrese]]lerde İslami [[teoloji]]k bir [[bilim]] dalı olarak okutulmuştur. Nitekim Akîde kelimesi kavram olarak [[Müslüman]]ların kutsal kitabı olan [[Kuran]]'da yer almaz. Akîde adı altında [[mezhep]]ler tarafından, [[Kuran]]'da bulunmayan konular inanç kuralları olarak tanıtılmıştır. [[Hz.İsa]]'nın yeniden dünyaya gelecek olması, [[Deccal]]'ın çıkışı gibi kıyamet alametleri, [[Mesih]] beklentisi Akîde başlığı altında yer almaktadır. Ancak bu konulara müslümanların kutsal kitabı [[Kuran]]'da yer verilmez.


== Ayrıca bakınız ==
== Ayrıca bakınız ==

Sayfanın 14.54, 6 Ekim 2012 tarihindeki hâli

Akîde (Arapça: عقيدة); İslam'ın inanç esaslarının bütünü olarak bilinir. Asırlarca medreselerde İslami teolojik bir bilim dalı olarak okutulmuştur. Nitekim Akîde kelimesi kavram olarak Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran'da yer almaz. Akîde adı altında mezhepler tarafından, Kuran'da bulunmayan konular inanç kuralları olarak tanıtılmıştır. Hz.İsa'nın yeniden dünyaya gelecek olması, Deccal'ın çıkışı gibi kıyamet alametleri, Mesih beklentisi Akîde başlığı altında yer almaktadır. Ancak bu konulara müslümanların kutsal kitabı Kuran'da yer verilmez.

Ayrıca bakınız