B'nai B'rith: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
ZéroBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot: Ekleniyor: ca:B'nai B'rith
22. satır: 22. satır:


[[bg:Бней Брит]]
[[bg:Бней Брит]]
[[ca:B'nai B'rith]]
[[de:B’nai B’rith]]
[[de:B’nai B’rith]]
[[en:B'nai B'rith]]
[[en:B'nai B'rith]]

Sayfanın 16.56, 4 Eylül 2012 tarihindeki hâli

B'nai B'rith Üyelik Sertifikası, 1876

B'nai B'rith (İttifak Evlatları), (Lua hatası 23 satırında Modül:Dil: Girilen dil kodu veritabanında bulunamadı. Lütfen Modül:Dil/veri'yi kontrol edin..; İbranice: בני ברית) dünyadaki en eski Yahudi hizmet organizasyonudur. ABD'nin New York şehrinde Henry Jones ve diğer 11 kişi tarafından 13 Ekim 1843 tarihinde kurulmuştur.[1]

Dünya çapında Yahudi örgütlerini koordine eden, Yahudi sorunları ve menfaatleri ile ilgili uluslararası ilişkiler kuran organizasyondur. B'nai B'rith genel merkezi ABD'nin başkenti Washington D.C.'dedır. BM'de temsil edilmektedir. Organizasyon, aralarında Yahudi haklarının ilerletilmesinin, doğal âfetlerin kurbanlarına yardımın, başarılı Yahudi öğrencilerin ödüllendirilmesinin, anti-semitizm karşıtı insan hakları eylemlerinin de bulunduğu refah eylemleri ve geniş toplum servisleri ile ilgilidir.[2] Toplum hizmetleri yanında ayrıca İsrail'in desteklenmesinde de sesini duyurur. Dünya çapında yüzlerce ülkede temsilcikleri ile faaliyetlerini yürütmektedir.

II. Dünya Savaşı'nda zarar gören Yahudiler için Alman Hükümetinden 13 milyar mark tazminat almayı başarmıştır. Dünyada 60 farklı ülkede üyeleri ve şubeleri bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız

Notlar