Eddie Guerrero: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
ZéroBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot: Değiştiriliyor: it:Eduardo Gory Guerrero
Robbot (mesaj | katkılar)
k r2.7.2) (Bot: Değiştiriliyor: it:Eddie Guerrero
139. satır: 139. satır:
[[hy:Էդդի Գեռեռո]]
[[hy:Էդդի Գեռեռո]]
[[io:Eddie Guerrero]]
[[io:Eddie Guerrero]]
[[it:Eduardo Gory Guerrero]]
[[it:Eddie Guerrero]]
[[ja:エディ・ゲレロ]]
[[ja:エディ・ゲレロ]]
[[ko:에디 게레로]]
[[ko:에디 게레로]]

Sayfanın 22.10, 29 Ağustos 2012 tarihindeki hâli

Şablon:GüreşçiEduardo Gory Guerrero Yañez (9 Ekim 196713 Kasım 2005), ringlerde daha çok Eddie Guerrero ismiyle bilinen Meksikalı güreşçi. 1990'larda Amerika'da önemli güreş şampiyonalarına katılarak seçkin bir kariyer yaptı.

Guerrero maçı kazanmak için hile dahil herşeyi yapmasıyla tanındı. "Kazanmak İçin Kandır" sözü ünlü mantrası oldu. Hilelerine rağmen çok popüler oldu ve sevildi.

Kariyeri süresince alkolizmden ilaç bağımlılığına kadar çeşitli problemler yaşadı ve zaman zaman ringlerin dışındaki bu problemleri onun profesyonel hayatını da etkiledi, tüm bunlara rağmen WWE Şampiyonluğu da dahil olmak üzere önemli başarılara imza attı.Ölene kadar Vickie Guerrero'nun kocası idi.

Kariyeri

Kariyerinin Başlangıcı

Guerrero ünlü güreşçi bir aileden gelir. Babası Gory Guerrero Meksika profesyonel güreşinin önemli isimlerindendir ve ünlü bir güreş eğitmenidir. 3 kardeşi Chavo Guerrero, Hector Guerrero ve Mando Guerrero de babasının izinden gitmiş ve profesyonel güreşçiler olmuştur. Yeğeni Chavo Guerrero, Jr., dayısı Enrique Llanes ve kuzeni Javier Llanes de Meksika'da güreşçilerdir. Guerrero küçükken babası kendi arenasında ara verildiğinde onun Chavo Jr.'la güreşmesine izin vermiştir.

Guerrero, Meksika Juarez'de dünyaya geldi ve Teksas El Paso'da büyüdü. Profesyonel güreşçi olarak çalışmak üzere El Paso'ya dönmeden önce New Mexico Üniversitesi ve New Mexico Highlands Üniversitesine devam etti. Ringlere ilk kez 1987 yılında Empresa Mexicana de Lucha Libre desteğiyle çıktı. Birleşmiş Milletlerde güreşmeden çok önce Meksika'da bir yıldız olmuştu.
1993 yılında Guerrero Japonya'nın New Japan Pro Wrestling takımı için güreşmeye başladı ve Black Tiger (Kara Kaplan) olarak tanındı.

Dünya Şampiyonası Kariyeri

1996'nın sonlarında Guerrero WWE Birleşmiş Devletler Şampiyonası'nda ve 1997 yılında 2 kere WWE Cruiserweight Şampiyonası'nda büyük başarı elde ederek şampiyon oldu. Oscar Gutierrez ile yaptığı unvan maçında yenildi fakat Smackdown dergisinin Şubat 2004 sayısında yayınlanan otobiyografisinde bu maçı kendisinin favori maçı olarak tanımladı.

Ölümü

13 Kasım 2005'te Minnesota'da Marriott City Center Otelindeki odasında yeğeni Chavo tarafından ölü bulundu. Eddie öldüğünde 38 yaşındaydı. Birkaç saat sonra WWE.com şu anonsu yayınladı :

WWE, Eddie Guerrero'nun gidişinden derin üzüntü duydu. Kendisi bu sabah Minesota'daki otel odasında ölü bulundu. Eddie karısı Vickie, kızları Shaul (14), Sherilyn (9) ve Kaylie Marie (3) ile yaşıyordu.

Ölüm sebebi

Yapılan otopsiye göre Guerrero kalbindeki tanımlanamayan büyüme sonucu kalp yetmezliği sebebiyle öldü. 4 yıldır alkol veya yasadışı ilaç kullanmıyor olmasına rağmen önceden kullandıkları kalbini yıpratmıştı. Öldüğü sırada vücudunda uyuşturucu ağrı kesici vardı.

Guerrero'nun karısı Vickie, ölümünden önceki hafta boyunca Guerrero'da bir halsizlik olduğunu, iyi olmadığı halde performanslarına ve seyahatlerine devam etmesinin ve stresin onu yorduğunu söyledi. Ayrıca Guerrero'nun doktorlarının kalp rahatsızlığı konusunda kendisini uyardıklarını da ekledi.

WWE Byte This!'in 30 Kasım 2005 baskısında Chavo Guerrero, Eddie'nin çok çalıştığını ve fiziksel formunun zirvesinde olduğunu, her gün egzersiz yaptığını, kaygılanmaya sebep olacak her hangi bir belirti göstermediğini söyledi. Ayrıca pek çok kişinin 10 yıldan fazla uyuşturucu ilaç kullandığı halde bir hastalığı olmazken Eddie'nin 4 yıldır bırakmış olmasına rağmen kalp rahatsızlığı geçirdiğini, zamanında farkedilemediği için ölümünün engellenemediğini de ekledi.

Şampiyonlukları ve Başarıları

Medya

  • Cheating Death, Stealing Life - The Eddie Guerrero Story (Ölümü Kandır, Hayat Çal - Eddie Guerrero'nun Hikayesi) (DVD, 2004)
  • Cheating Death, Stealing Life - The Eddie Guerrero Story (Ölümü Kandır, Hayat Çal - Eddie Guerrero'nun Hikayesi) (kitap, 2005)
  • We Lie, We Cheat, We Steal - Song with Chavo (Yalan Söyleriz, Kandırırız, Çalarız - Chavo ile şarkı) (WWE orijinal)

Kaynak

Şablon:Link KM