Éowyn: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
MerlIwBot (mesaj | katkılar)
k Bot: Ekleniyor: sh:Éowyn
MerlIwBot (mesaj | katkılar)
k Bot: Ekleniyor: diq:Éowyn
46. satır: 46. satır:
[[cs:Éowyn]]
[[cs:Éowyn]]
[[da:Éowyn]]
[[da:Éowyn]]
[[diq:Éowyn]]
[[en:Éowyn]]
[[en:Éowyn]]
[[es:Éowyn]]
[[es:Éowyn]]

Sayfanın 07.24, 21 Temmuz 2012 tarihindeki hâli

Éowyn
J. R. R. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya evreninde karakter
Peter Jackson'ın [[Yüzüklerin Efendisi (<a class="inlineAdmedialink" href="#">film</a>)|Yüzüklerin Efendisi]] üçlemesinde Éowyn
Unvanı/Diğer adıRohan'ın Ak Hanımı, Korkusuz İnançlı, Korkusuz Melek, Rohan'ın Muhafız Kızı, Ithilien Hanımı
İsminin anlamıbilinmiyor
Irkıİnsan, Rohirrim
SilahıKılıç ve mızrak
Doğum tarihi3.Çağ 2995
Ölüm tarihibilinmiyor


Eowyn, Eski Rohan Kralı Thengel'in oğlu kral Theoden'in kız kardeşi Theodwyn'in, ve kocası eski Rohan orduları komutanı Eomund'un kızıdır. Yüzük Savaşı sırasındaki Rohan orduları komutanı ve Rohan'ın üç numaralı yöneticisi Eomund oğlu Eomer'in kız kardeşidir.


Eowyn'in yüzü çok zarif, uzun saçları altından bir nehir gibidir.İnce ve uzundur fakat çelik gibi sert,güçlü bir görünümü vardır;kralların kızıdır.


Kralın oğlu Theodred'in ölümüne ve kralın Saruman tarafından aklının zehirlenişine şahit olmuştur. Daha sonra Ak Gandalf gelip Saruman'ı yenmiş ve Kralı kurtarmıştır. Kral Theoden, halkını Saruman'ın ordusundan korumak için Miğfer Dibi'ne sığındırınca Eowyn, bir kız olduğu için savaşmasına izin verilmemiş ve mağaralarda kadınlarla çocukları korumuştur. Savaş kazanıldıktan sonra büyük kayıplar verilmiş,(Örnek:Kralın Başyardımcısı Hama'nın ölümü) halk çok zor durumda kalmıştır.Eowyn, Aragorn'a aşık olmuş fakat duygularını gizlemiştir.

Sauron bütün ordularını toplayıp Gondor'a saldırmaya hazırlandığında Theoden, ordularını toplayıp yardıma gitmiştir. Theoden, aslında Edoras'ı yönetmeyi Eowyn'e bırakmıştır ama Eowyn gizlice ordunun içine karışmış ve Saklımiğfer adını alarak savaşa gitmiştir.Çünkü Eowyn kadın olmasına rağmen belki de Rohan'ın en iyi savaşçısıdır. Yüzük Kardeşliği'nde olan ve Rohan ordusuna katılan buçukluk Merry'nin de savaşa gitmesi yasaklanmış ve Edoras'ta kalması söylenmiştir.Ama Eowyn savaşa giderken onu da yanına almıştır.


Savaş sırasında Saklımiğfer, kral Théoden'in düşüşüne tanık olmuş, dokuzların en güçlü ve en kudretlisi olan Nazgul efendisi Büyücü-Kral ile çarpışmıştır.Büyücü-kral, Saklımiğfer'i öldürecekken Merry, Saklımiğfer'in Eowyn olduğunu anlamış, Büyücü-kral'ı birlikte öldürmüşlerdir. Eomer, savaş meydanına gelip Théoden ile vedalaştıktan sonra Eowyn'i görmüş fakat çok ağır yaralı olduğundan dolayı öldüğünü sanmıştır.Eowyn, zarif Dol Amroth Prensi İmrahil tarafından bulunmuş; İmrahil, Eowyn'in yaşadığını anlayarak Şifaevleri'ne götürülmesini emretmiştir.Eowyn, Şifaevleri'nde Aragorn(Kral Elessar) tarafından Athelas bitkisiyle iyileştirilmiştir.Fakat Aragorn, Eowyn'in Eomer'e daha bağlı olduğunu söyleyerek Eowyn'in ellerini Eomer'e bırakmıştır.


Eowyn, Şifaevleri'nde Gondor Vekilharcı Faramir ile tanışmış ve Aragorn'u görünce mutlu olmayacağından ve Faramir'i yalnız bırakmak istemediğinden dolayı Kutlamalar'a katılmamıştır.Eowyn ve Faramir evlenme kararı almış fakat Eowyn, ağabeyi Eomer'e yardım etmek amacıyla Rohan'a gitmiştir.Kral Théoden'in cenazesinde Eowyn ve Faramir evleneceklerini duyurdular.


Aragorn, Faramir'e Ithilien Prensliği'ni vermiş ve Eowyn,Faramir ile evlenerek Ithilien Hanımı olmuştur.Çiftin Elboron adlı oğulları vardır.