Sezon finali: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Luckas-bot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot: Ekleniyor: hi:सत्र फाइनल
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
→‎Türk Dizileri'nin Başlıca Sezon Finalleri: Hem VP:MİLLİ'yi ihlal ediyor hem de kişisel yorumlara göreydi
4. satır: 4. satır:


Sezon finalinde genelde dizi sezonundaki düğümler çözülür, herşey açıklığa kavuşur fakat herşey tam anlamıyla gösterilmez. ertesi sezonda ise önceki sezondan daha farklı bir tema işlenir. Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi, en çok sezonlu dizisi [[Bizimkiler (dizi)|Bizimkiler'dir.]]
Sezon finalinde genelde dizi sezonundaki düğümler çözülür, herşey açıklığa kavuşur fakat herşey tam anlamıyla gösterilmez. ertesi sezonda ise önceki sezondan daha farklı bir tema işlenir. Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi, en çok sezonlu dizisi [[Bizimkiler (dizi)|Bizimkiler'dir.]]

==Türk Dizileri'nin Başlıca Sezon Finalleri==
* 2007 - [[Hatırla Sevgili (dizi)]] - Ahmet ise Necdet ve Güzide’nin bir ilişkisi olduğundan emin olur. Artık vakit hesaplaşma vaktidir. Ahmet Necdet’in karşısına dikilir.
* 2008 [[Binbir Gece]] - Onur ve Şehrazat'ın düğünü... Dünta televizyon tarihinde ilk defa bir dizi canlı olarak yayınlandı...
* 2008 - [[Kurtlar Vadisi Pusu]] - İskender içeride Plat ve ailesinin olduğu evi yaktı. Acaba kimler ölecek?
* 2009 - [[Aşk-ı Memnu (dizi, 2008)|Aşkı Memnu]] - 1. Sezon finalinde Behlül ve Bihter'in ilişkilerini öğrenen Beşir'in ne yapacağı merak konusuydu.
* 2010 - [[Ezel]] - Ali, kendini Ezel'e affettirmek ister. Ama önce Ramiz ile hesaplaşması gerekmektedir.
* 2011 - [[Öyle Bir Geçer Zaman Ki]] - 1. Sezon finalinde Balıkçı Hikmet Karcı ölmüş, Ali Kaptan yaralanmış, Cemile zengin olmuştur. Cemile'nin hayatındaki değişiklikler ise merak konusu oldu.
* 2011 - [[Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi]] - Behzat Ç. kızının katilini ve şimdiye kadar hiç haberdar olmadığı Mine'den olmaz öz kızını öğrenir. Ayrıca Ercüment yüzünden katil diye aranmaktadır. 2. Sezonda Behzat-Şule ilişkileri, Behzat'ın hapisten kurtulup-kurtulamayacağı merak konusuydu.
* 2011 - [[Fatmagül'ün Suçu Ne?]] - Kerim, Vural'ı öldürme süphesiyle gözaltına alınır. Fatmagül çaresizdir.


[[en:Season finale]]
[[en:Season finale]]

Sayfanın 13.22, 7 Mayıs 2012 tarihindeki hâli

Sezon Finali, (İngiliz İngilizcesi: last in the series, Amerikan İngilizcesi: Season Finale) bir televizyon programının bulunduğu sezon içerisindeki final programıdır. Sezon finallerinde genelde çekişmeli hikayeler olur. Ertesi sezona daha çok seyirci çekmek amacıyla yapılmaktadır. Türkiye'de sezon finali üç aylık yaz tatilinin başında yapılır, yeni sezon üse yaz tatilinin bitiminde başlar. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Noel tatilinde sezona ara verilir ve bu tatil süresince programlar yayınlanmaz.

Sezon finalinde genelde dizi sezonundaki düğümler çözülür, herşey açıklığa kavuşur fakat herşey tam anlamıyla gösterilmez. ertesi sezonda ise önceki sezondan daha farklı bir tema işlenir. Türk televizyon tarihinin en uzun dizisi, en çok sezonlu dizisi Bizimkiler'dir.