Viril: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Abuk SABUK (mesaj | katkılar)
+
Abuk SABUK (mesaj | katkılar)
+
1. satır: 1. satır:
{{çalışma}}
{{çalışma}}
'''Viril'''<ref>''[http://www.tayyareci.com/arsiv/irfansarp.asp Unutulmaz uçuş öğretmenlerim] Tayyareci.com. Erişim: 17 Şubat 2012.''</ref><ref>''[http://www.hvkk.tsk.tr/TR/IcerikDetay.aspx?ID=27&IcerikID=79 5 Uçağı Tek Başına Önleyen Pilot | Binbaşı Mehmet Fazıl] HvKK.tsk.tr. Erişim: 17 Şubat 2012.''</ref> ya da '''spin''', bir [[uçak|uçağın]] [[perdövites]]le birlikte spiral şekilde alçaldığı bir uçuş durumu. Viril esnasında bir [[kanat]] diğerinden daha fazla [[kaldırma]] yaratır.<ref>''Air Pilot's Manual Volume 1: Flying Training. sf 189. Pooley's Air Pilot Publishing.''</ref>
'''Viril'''<ref>''[http://www.tayyareci.com/arsiv/irfansarp.asp Unutulmaz uçuş öğretmenlerim] Tayyareci.com. Erişim: 17 Şubat 2012.''</ref><ref>''[http://www.hvkk.tsk.tr/TR/IcerikDetay.aspx?ID=27&IcerikID=79 5 Uçağı Tek Başına Önleyen Pilot | Binbaşı Mehmet Fazıl] HvKK.tsk.tr. Erişim: 17 Şubat 2012.''</ref> ya da '''spin''', bir [[uçak|uçağın]] [[perdövites]]le birlikte spiral şekilde alçaldığı bir uçuş durumu. Değişik oranlarda olmakla birlikte uçağın hareket ettiği her üç [[eksen]]de birden gerçekleşir.

Viril esnasında bir [[kanat]] diğerinden daha fazla [[kaldırma]] yaratır.<ref>''Air Pilot's Manual Volume 1: Flying Training. sf 189. Pooley's Air Pilot Publishing.''</ref> Bunun nedeni düşük süratte roll (yuvarlanma) ekseninde gerçekleşen dönme hareketidir. [[Tutunma kaybı]]na uğrayan görece alçaktaki kanatın yarattığı fazladan sürtünme yaw ekseninde bir harekete neden olur. Bu durum roll eksenindeki hareketi artırır ve bu şekilde bir döngüye girilir.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 21.29, 17 Şubat 2012 tarihindeki hâli

Viril[1][2] ya da spin, bir uçağın perdövitesle birlikte spiral şekilde alçaldığı bir uçuş durumu. Değişik oranlarda olmakla birlikte uçağın hareket ettiği her üç eksende birden gerçekleşir.

Viril esnasında bir kanat diğerinden daha fazla kaldırma yaratır.[3] Bunun nedeni düşük süratte roll (yuvarlanma) ekseninde gerçekleşen dönme hareketidir. Tutunma kaybına uğrayan görece alçaktaki kanatın yarattığı fazladan sürtünme yaw ekseninde bir harekete neden olur. Bu durum roll eksenindeki hareketi artırır ve bu şekilde bir döngüye girilir.

Kaynakça

  1. ^ Unutulmaz uçuş öğretmenlerim Tayyareci.com. Erişim: 17 Şubat 2012.
  2. ^ 5 Uçağı Tek Başına Önleyen Pilot | Binbaşı Mehmet Fazıl HvKK.tsk.tr. Erişim: 17 Şubat 2012.
  3. ^ Air Pilot's Manual Volume 1: Flying Training. sf 189. Pooley's Air Pilot Publishing.