Orenburg Oblastı: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
WikitanvirBot (mesaj | katkılar)
Faalp (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
35. satır: 35. satır:
}}
}}


'''Orenburg Oblastı''' ([[Rusça]]: Оренбургская область / ''Orenburgskaya oblast''), [[Rusya Federasyonu]]'nun [[Volga Federal Bölgesi]]'nde bulunan [[oblast]]. Oblastın idarî merkezi [[Orenburg]] şehridir. 1938 - 1957 yılları arasında Sovyet pilotu [[Valeri Çkalov]] (Валерий Павлович Чкалов / ''Valeriy Pavlovich Chkalov'')'un onuruna Çkalov Oblastı (Чкаловская область / ''Chkalovskaya oblast'') adı kullanıldı.Oblastta Türk nüfusu önemli bir yere sahiptir.
'''Orenburg Oblastı''' ([[Rusça]]: Оренбургская область / ''Orenburgskaya oblast''), [[Rusya Federasyonu]]'nun [[Volga Federal Bölgesi]]'nde bulunan [[oblast]]. Oblastın idarî merkezi [[Orenburg]] şehridir. 1938 - 1957 yılları arasında Sovyet pilotu [[Valeri Çkalov]] (Валерий Павлович Чкалов / ''Valeriy Pavlovich Chkalov'')'un onuruna Çkalov Oblastı (Чкаловская область / ''Chkalovskaya oblast'') adı kullanıldı.Oblastta Türk nüfusu önemli bir yere sahiptir. Bağımsız bir Türk ülkesi olan Kazakistan ile özerk Türk cumhuriyetleri [[Tataristan]], Başkortostan arasında köprü olması yönünden stratejik bir öneme sahiptir.


{{CommonsKat|Orenburg Oblast }}
{{CommonsKat|Orenburg Oblast }}

Sayfanın 15.50, 24 Ocak 2012 tarihindeki hâli

Şablon:Bilgi kutusu Rusya Federasyonu idari birimi

Orenburg Oblastı (Rusça: Оренбургская область / Orenburgskaya oblast), Rusya Federasyonu'nun Volga Federal Bölgesi'nde bulunan oblast. Oblastın idarî merkezi Orenburg şehridir. 1938 - 1957 yılları arasında Sovyet pilotu Valeri Çkalov (Валерий Павлович Чкалов / Valeriy Pavlovich Chkalov)'un onuruna Çkalov Oblastı (Чкаловская область / Chkalovskaya oblast) adı kullanıldı.Oblastta Türk nüfusu önemli bir yere sahiptir. Bağımsız bir Türk ülkesi olan Kazakistan ile özerk Türk cumhuriyetleri Tataristan, Başkortostan arasında köprü olması yönünden stratejik bir öneme sahiptir.

Şablon:Türk halklarının bulunduğu ülke ve bölgeler