DHTML: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Thijs!bot (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
20. satır: 20. satır:
[[vi:HTML động]]
[[vi:HTML động]]
[[zh:DHTML]]
[[zh:DHTML]]


[[Resim:<p class="tekst">
<span class="kop">DHTML Nedir?</span><br><br>
<b>DHTML</b> iki büyük tarayıcı üreticisi olan Microsoft ve Netscape’in versiyon 4 tarayıcıları ile bizleri tanıştırdıkları ve daha sonraki sürümlerinde de destekledikleri ve <b>World Wide Web Konsorsiyumu (W3C)</b> tarafından artık bir web standartı olarak kabul gören teknolojiye verilen isimdir.
<br><br>
Çoğu kişinin ismine bakarak HTML’in bir alternatifi olduğunu sanmasının aksine DHTML aslında soyut bir kavramdan başka bir şey değildir! Yani kendi içinde bütünlüğü ve kuralları olan HTML gibi bir kodlama (mark-up) dili ya da JavaScript gibi bir program dili değildir. Tamamen farklı kullanıcı-tarafı teknolojileri olan <b>HTML, CSS</b> ve <b>JavaScript</b>’in belirli bir anlamda ve birbirleriyle dayanışma içerisinde kullanıldığı bir ‘yöntem’den başka bir şey değildir. Dolayısı ile DHTML teknolojisi diye hitap edilen sanal kavram aslında DHTML metodunun kullandığı HTML, CSS ve JavaScript teknolojilerinin bütününe verilen addır. Bu teknolojilerin her biri farklı bir amaç doğrultusunda geliştirilmiş ve birbirinden farklı konularda güçleri olan web standartlarıdırlar. DHTML ile yapmaya çalıştığımız iş ise bu teknolojilerin her birini özgün bir şekilde birbirleriyle etkileşim içerisinde kullanarak, web sayfaları üzerinde, bu teknolojilerin sahip oldukları güçlerin bileşkesinden dahi daha büyük bir kontrol gücü oluşturmaktır.

<br><br>
<span class="kop2">DHTML nedir?</span>
<br>
<span class="tekst"><li>Belirli teknolojilerin birbirleriyle dayanışma içinde kullanıldığı bir yöntem’dir.</span>
<span class="tekst"><li>Geleneksel HTML sayfalarına görsel ve işlevsel açıdan zenginlik katan bir metoddur. Bizzat normal HTML sayfalarına eklenirler.</span>
<span class="tekst"><li>Kullanıcı-tarafı teknolojilerini (HTML, CSS ve JavaScript) kullanır.</span>
<span class="tekst"><li>Tarayıcı-özgün çalışır.</span>
<span class="tekst"><li>Henüz yeni web standartı olmuş bir teknolojidir.</span>
<span class="tekst"><li>Bedavadır.</span>
<br><br>

<span class="kop2">DHTML ne değildir?</span>
<br>
<span class="tekst"><li>Kendine özgü bütünlüğü ve kuralları olan bir kodlama ya da program dili değildir.</span>
<span class="teks]]t"><li>HTML’in bir alternatifi değildir.</span>
<span class="tekst"><li>Sunucu-tarafı teknolojisi değildir.</span>
<span class="tekst"><li>Eski model web tarayıcılarının da halen kullanıldığını düşünürsek her tarayıcıda aynı şekilde çalışan bağımsız bir uygulama değildir.</span>
<span class="tekst"><li>Geliştirme ve çalıştırma için ekstra bir yazılıma ihtiyaç yoktur. Hiç bir firmanın tekelinde değildir.</span>
</p><font face="verdana" size="1" color="B5B5B5">princeofdarkness</font>

Sayfanın 16.00, 23 Ocak 2007 tarihindeki hâli

DHTML, yani Dinamik HTML; aynı sayfada HTML ve JavaScript'in aktif bir biçimde kullanıldığı bir teknolojidir. İnternet sayfalarındaki interaktivitenin büyük kısmı DHTML ile yapılır. Türkçe Kodlama/DHTML Sitesi


[[Resim:

DHTML Nedir?

DHTML iki büyük tarayıcı üreticisi olan Microsoft ve Netscape’in versiyon 4 tarayıcıları ile bizleri tanıştırdıkları ve daha sonraki sürümlerinde de destekledikleri ve World Wide Web Konsorsiyumu (W3C) tarafından artık bir web standartı olarak kabul gören teknolojiye verilen isimdir.

Çoğu kişinin ismine bakarak HTML’in bir alternatifi olduğunu sanmasının aksine DHTML aslında soyut bir kavramdan başka bir şey değildir! Yani kendi içinde bütünlüğü ve kuralları olan HTML gibi bir kodlama (mark-up) dili ya da JavaScript gibi bir program dili değildir. Tamamen farklı kullanıcı-tarafı teknolojileri olan HTML, CSS ve JavaScript’in belirli bir anlamda ve birbirleriyle dayanışma içerisinde kullanıldığı bir ‘yöntem’den başka bir şey değildir. Dolayısı ile DHTML teknolojisi diye hitap edilen sanal kavram aslında DHTML metodunun kullandığı HTML, CSS ve JavaScript teknolojilerinin bütününe verilen addır. Bu teknolojilerin her biri farklı bir amaç doğrultusunda geliştirilmiş ve birbirinden farklı konularda güçleri olan web standartlarıdırlar. DHTML ile yapmaya çalıştığımız iş ise bu teknolojilerin her birini özgün bir şekilde birbirleriyle etkileşim içerisinde kullanarak, web sayfaları üzerinde, bu teknolojilerin sahip oldukları güçlerin bileşkesinden dahi daha büyük bir kontrol gücü oluşturmaktır.

DHTML nedir?

  • Belirli teknolojilerin birbirleriyle dayanışma içinde kullanıldığı bir yöntem’dir.
  • Geleneksel HTML sayfalarına görsel ve işlevsel açıdan zenginlik katan bir metoddur. Bizzat normal HTML sayfalarına eklenirler.
  • Kullanıcı-tarafı teknolojilerini (HTML, CSS ve JavaScript) kullanır.
  • Tarayıcı-özgün çalışır.
  • Henüz yeni web standartı olmuş bir teknolojidir.
  • Bedavadır.

    DHTML ne değildir?
  • Kendine özgü bütünlüğü ve kuralları olan bir kodlama ya da program dili değildir.
  • HTML’in bir alternatifi değildir.
  • Sunucu-tarafı teknolojisi değildir.
  • Eski model web tarayıcılarının da halen kullanıldığını düşünürsek her tarayıcıda aynı şekilde çalışan bağımsız bir uygulama değildir.
  • Geliştirme ve çalıştırma için ekstra bir yazılıma ihtiyaç yoktur. Hiç bir firmanın tekelinde değildir.

    princeofdarkness