Daron Malakian: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
KamikazeBot (mesaj | katkılar)
k r2.6.4) (Bot: Ekleniyor: diq:Daron Malakian
Luckas-bot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot: Ekleniyor: be:Дарон Малакян
67. satır: 67. satır:
[[an:Daron Malakian]]
[[an:Daron Malakian]]
[[ar:دارون ملكيان]]
[[ar:دارون ملكيان]]
[[be:Дарон Малакян]]
[[bg:Дарън Малакян]]
[[bg:Дарън Малакян]]
[[ca:Daron Malakian]]
[[ca:Daron Malakian]]

Sayfanın 20.33, 20 Aralık 2011 tarihindeki hâli

Daron Malakian

Daron Vartan Malakian, 18 Temmuz 1975 tarihinde Kaliforniya, ABD'de doğan gitarist ve vokalist. System of a Down grubunun elektro gitaristi ve back vocali.

Babası Vartan Malakian bir ressam, dansçı ve koreograf , annesi Zepur Malakian ise bir heykeltraştır.

2003 yılına kadar Ibanez sponsorluğunda özel tasarım olan "Ibanez Iceman Daron Malakian Model" (dmm1) ile sahne almıştır. Ardından IbanezGio serisini kullanmaya başlamıştır.Dünyanın en iyi 7. gitaristi seçilmiştir.

Malakian, genç yaşta heavy metal müzik türü ile ilgilenmeye başladı. Van Halen, Iron Maiden, Judas Priest, Motörhead ve Ozzy Osbourne dinlemeye başladı.O her zaman davul çalmak istedi ancak ailesi onu gitara yönlendirdi. Daha sonra The Beatles dinlemeye başlayan Malakian, John Lennon hayranıdır.

System Of A Down grubundaki arkadaşları Serj Tankian ve Shavo Odadjian ile aynı okulda eğitim görmüştür.Daron Malakian, 1993 yılında Serj Tankian bir araya geldi. Bu dönemde Tankian bir grupta klavye çalıyordu, Daron ise başka bir grup için gitar çalıyor ve şarkı söylüyordu. Bir araya gelmelerinden sonra basçı Dave Hakopyan ve davulcu Domingo Laraino ile Soil adlı bir grup kurdular. Daron Malakian, Soil grubunun dağılmasının ardından Serj Tankian, Shavo Odadjian ve Andy Khachaturian ile birlikte System Of A Down grubunu kurdu. Fakat 1997 yılında grupta bir değişiklik yaşandı. Grubun davulcusu Andy Khachaturian’ın ayrılması ile John Dolmayan, gruba dahil oldu.

2006 yılında verdiği röportajlarda "Scars on Broadway" isimli solo albümü çalışmaları için System of a Down ile bir süreliğine yollarını ayırmıştır.Daron Malakian ve John Dolmayan'ın kurduğu Scars on Broadway'in aynı adı taşıyan ilk albümlerini 2008 yazında çıkarmıstır.6 ay Scars on Broadway turnesine devam eden Daron kişisel sebeplerden dolayı SOB un ABD turnesini iptal etmiştir. Daron Malakian California Glendale'de oturmaktadır.Mum,Fas kilimleri,nargile,enstrüman ve kafatası koleksiyonu bulunmaktadır ve Los Angeles Angels bezbol takımı hayranıdır. 2009 halloween ında Shavo Odadjian'ın Düzenlediği Shavoween Partisinde konsere çıkmıştır. 2011'de System Of A Down tekrar birleşmiştir ve Nürburgring,Almanya'da 5 Haziran 2011'de Rock Am Ring'de konser verilmiştir.

Albümler

Malakian has also produced a number of albums.

Year Albüm Grup Yapımcı
1998 System of a Down System of a Down Producer, System of a Down
2001 Toxicity
2002 Steal This Album!
2004 Death Before Musick Amen Executive producer and A&R
Lynch the Weirdo Bad Acid Trip
2005 Mezmerize System of a Down
Hypnotize
2008 Scars on Broadway Scars on Broadway

Dış bağlantılar