General: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Dr. Coal (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
LuCKY (mesaj | katkılar)
kDeğişiklik özeti yok
1. satır: 1. satır:
'''General''', kara ve hava kuvvetlerinde [[albay]]dan sonra gelen ve [[mareşal]]e kadar olan yüksek rütbeli [[subay]]lara verilen ünvan. Deniz Kuvvetleri'ndeki dengi "[[amiral]]"dir. Hitap ederken yalnızca [[korgeneral]] ve [[orgeneral]]e "General" denilmekle birlikte, [[tuğgeneral]] ve [[tümgeneral]] rütbeli subaylar, doğrudan bu rütbeleriyle anılırlar.
'''General''', kara ve hava kuvvetlerinde [[albay]]dan sonra gelen ve [[mareşal]]e kadar olan yüksek rütbeli [[subay]]lara verilen unvan. Deniz Kuvvetleri'ndeki dengi "[[amiral]]"dir. Hitap ederken yalnızca [[korgeneral]] ve [[orgeneral]]e "General" denilmekle birlikte, [[tuğgeneral]] ve [[tümgeneral]] rütbeli subaylar, doğrudan bu rütbeleriyle anılırlar.


General rütbeleri sırasıyla şöyledir:
General rütbeleri sırasıyla şöyledir:

Sayfanın 01.21, 9 Kasım 2011 tarihindeki hâli

General, kara ve hava kuvvetlerinde albaydan sonra gelen ve mareşale kadar olan yüksek rütbeli subaylara verilen unvan. Deniz Kuvvetleri'ndeki dengi "amiral"dir. Hitap ederken yalnızca korgeneral ve orgenerale "General" denilmekle birlikte, tuğgeneral ve tümgeneral rütbeli subaylar, doğrudan bu rütbeleriyle anılırlar.

General rütbeleri sırasıyla şöyledir:

Ancak askerî görevlerin yanısıra idarî görevlere yapılan atamalar nedeniyle her Tuğgeneral bir Tugay Komutanı veya her Tümgeneral bir Tümen Komutanı değildir. Örneğin Genelkurmay Başkanlığı'nın İletişim Dairesi Başkanlığı görevini yürüten bir Tümgeneral'e bağlı bir tümen yoktur.