Miguel Alemán Valdés: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
RibotBOT (mesaj | katkılar)
ZéroBot (mesaj | katkılar)
k r2.7.1) (Bot: Ekleniyor: ja:ミゲル・アレマン
21. satır: 21. satır:
[[io:Miguel Alemán Valdés]]
[[io:Miguel Alemán Valdés]]
[[it:Miguel Alemán Valdés]]
[[it:Miguel Alemán Valdés]]
[[ja:ミゲル・アレマン]]
[[ka:მიგელ ალემან ვალდესი]]
[[ka:მიგელ ალემან ვალდესი]]
[[ko:미겔 알레만 발데스]]
[[ko:미겔 알레만 발데스]]

Sayfanın 03.51, 3 Kasım 2011 tarihindeki hâli

Miguel Alemán

Miguel Alemán Valdés, (29 Eylül 1902, Sayula, Veracruz, Meksika - 14 Mayıs 1983, México), 1946-1952 arasında görev yapmış Meksika devlet başkanı.


Bir köy bakkalının oğluydu.Meksika Devrimi sırasında general oldu.Hukuk öğrenimini bitirdikten sonra México'da çalıştı, işçi-işveren davalarında uzmanlaştı.Veracruz senatörü (1934-36), 1936'da eyalet valisi oldu.1940'ta Manuel Ávila Camacho'nun zaferiyle sonuçlanacak başkanlık kampanyasını yürütmek için bu görevden istifa etti.Bunun karşılığında, Camacho tarafından içişleri (Gobernación) bakanlığı gibi güçlü bir mevkiye getirilerek ödüllendirildi. 1946'da Kurumsal Devrimci Parti (Partido Revolucionario Institucional - PRI) listesinden başkan adayı oldu ve eski dışişleri bakanlarından Ezequiel Padilla'yı kolayca yenilgiye uğrattı.Aynı zamanda Meksika tarihinde seçimleri kazanarak başkan olan ilk sivil olarak tarihe geçti.


Başkanlığı sırasında Meksika'da toprak reformunun hızı kesildiyse de sınai kalkınma büyük ölçüde arttı. Yönetimine büyük yolsuzluk ve yozlaşma suçlamaları yöneltildiyse de, başkanlık döneminde belirgin bir ekonomik gelişme görüldü.