Dallas Mavericks: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Luckas-bot (mesaj | katkılar)
Khutuck Bot (mesaj | katkılar)
k Bot: es:Dallas Mavericks kaliteli maddedir
64. satır: 64. satır:
[[Kategori:Dallas Mavericks| ]]
[[Kategori:Dallas Mavericks| ]]
[[Kategori:NBA takımları]]
[[Kategori:NBA takımları]]
{{Link KM|es}}


[[ar:دالاس مافيريكس]]
[[ar:دالاس مافيريكس]]

Sayfanın 18.49, 8 Ekim 2011 tarihindeki hâli

Dallas Mavericks
Dallas Mavericks logosu
Dallas Mavericks logosu
Konferans Batı Konferansı
Grup Güneybatı Grubu
Kuruluşu 1980
Tarihçe Dallas Mavericks
1980–günümüze
Salon American Airlines Center
Şehir Dallas, Texas
Renkler Lacivert, Mavi, Gümüş, Beyaz, Siyah
                        
Sahibi Mark Cuban
Genel menajer Donnie Nelson
Baş antrenör Rick Carlisle
D-Lig takımı Texas Legends
Lig Şampiyonlukları 1 (2011)
Konferans şampiyonlukları 2 (2006, 2011)
Grup şampiyonlukları 3 (1987, 2003, 2007, 2010)
Resmî site
İç saha forması
İç saha şortu
İç saha
Deplasman forması
Deplasman şortu
Deplasman

Dallas Mavericks, Dallas, Teksas`ta kurulan National Basketball Association (NBA) takımı. 2011 yılında Miami Heat'i yenerek ilk şampiyonluğunu yaşamış oldu.

Tarihi

Dallas Chaparrals'ın 1973'te San Antonio'ya taşınmasından sonra Dallas takımsız kalmıştı.Don Carter ve Norm Sonju 1979 yılında NBA yönetimine başvurdu ve Batı Konferansı, Ortabatı Grubu'ndan NBA'ye girdiler. Mavericks 1980 yılında NBA kariyerine başladığında her yeni takım gibi zorlanacağı düşünülüyordu. Fakat şaşırtıcı biçimde ilk 2 yıl play-off mücadelesi verdi ve 1983'te ligi 6. sırada bitirerek play-off vizesi almaya hak kazandı. 1981 ve 1983 NBA Seçmeleri'nde (NBA Draft) alınan Mark Aguirre ve Derek Harper, Mavericks'in sevgilisi olacak Brad Davis'in bu başarıda katkısı büyüktü. Sam Perkins'in de 1983 NBA Seçmelerinde takıma katılmasıyla sonraki yıllarda da playoff yarışında olmaya devam ettiler.

1988'de Batı Konferansı finaline kadar çıktılar fakat Magic Johnson'lı Los Angeles Lakers'e elenmeleri sonrasında Mavs'te sorunlar baş göstermeye başladı. Roy Tarples'in uyuşturucudan başının belaya girmesi, önemli oyuncuların takas edilmesi takımın dibini kazıdı. 1990 yılındaki sürpriz play-off sonrasındaki seneler tam anlamıyla ligin dibinde berbat galibiyet sayılarıyla geçti. Jim Jackson Jamal Mashburn ve Jason Kidd'in gelişiyle ligin sonundan yukarıya doğru tırmandılarsa da bir türlü beklenen başarı gelmedi.

1996-97 sezonuyla takımda köklü değişikliklere gidildi. Michael Finley takıma dahil oldu, Don Nelson da takıma genel menajer oldu. 1998 de gelen Dirk Nowitzki ve Steve Nash ikilisine uyum sağlayan Finley ile beraber takım 11 yıl sonra 2001'de Playoff sevinci yaşadı. Başta bu üçlü takıma müthiş bir hücüm gücü kattı, fakat Don Nelson'un sistemi yüzünden savunma en büyük sorunları olarak kaldı.

Nash 2004 sezonunun başında eski takımı Phoenix Suns'a gitti. Takım önemli bir parçasını kaybetse de özellikle Nowitzki'nin hep kendini geliştiren oyunuyla hala güçlü bir ekip olma özelliğini sürdürüyor. Gariptir ki ayrıldığı ilk sezonun sonunda "En Değerli Oyuncu" (MVP) ödülünü alan Nash Playoff eşleşmesinde Dallas'ı yıkan adam oldu.2007 yılında üst üste 17 galibiyet alarak kulüp rekorunu kırdı,normal sezon birinciliğiyle play-offları garantiledi.Fakat Golden State Warriors'a 4-2 ile elenmekten kurtulamadılar.

2010-2011 sezonu Playoff'larında ise önce Portland Trail Blazers'i 4-2, sonrasında Los Angeles Lakers'i 4-0 ile geçerek batı konferansı finalinde Oklahoma City Thunder'ı 4-1 geçerek ikinci kez NBA Finaline çıktı.İlginç bir şekilde 2006'daki rakipleri Miami Heat ile eşleştiler.Dallas Mavericks LeBron'lu Wade'li kadrosuyla favori gösterilen Heat'i 4-2 yenerek tarihlerinde ilk kez NBA şampiyonu oldu.

Formalar

Mevcut Kadro

Emekliye ayrılmış numaralar

Dış Bağlantılar

Şablon:Link KM