Miloş Obiliç: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Değişiklik özeti yok
2. satır: 2. satır:
[[Dosya:Milos Obilic Hilandar.jpg|thumb]]
[[Dosya:Milos Obilic Hilandar.jpg|thumb]]


'''Miloş Obiliç''', ({{lang-sr|Милош Обилић}}, [[Arnavutça]]: Milush Kopiliqi, ö. [[29 Haziran]] [[1389]]) Karadağ soylusu ve [[Prens Lazar|Lazar Hrebelyanoviç]]'in damadıdır. Bir kaynağa göre de Zeta'da (günümüzdeki Karadağ) 1356-1435 yılları arasında hüküm süren [[Arnavut]]-[[Karadağ]] ailesi Balšić ([[Ballsha]]) meclisi ile de ilişkilidir. [[Kosova Savaşı]] sırasında [[I.Murat]]'ın yanına elini öpmek için yaklaşıp onu bir hançlerle öldürerek kendini feda etmiştir.
'''Miloş Obiliç''', ({{lang-sr|Милош Обилић}}, [[Arnavutça]]: Milush Kopiliqi, ö. [[29 Haziran]] [[1389]]) Karadağ soylusu ve [[Prens Lazar|Lazar Hrebelyanoviç]]'in damadıdır. Bir kaynağa göre de Zeta'da (günümüzdeki Karadağ) 1356-1435 yılları arasında hüküm süren [[Arnavut]]-[[Karadağ]] ailesi Balšić ([[Ballsha]]) meclisi ile de ilişkilidir. [[Kosova Savaşı]] sırasında [[I. Murat]]'ın yanına elini öpmek için yaklaşıp onu bir hançlerle öldürerek kendini feda etmiştir.


== Referanslar ==
== Referanslar ==

Sayfanın 18.33, 2 Ekim 2011 tarihindeki hâli

Miloš Obilić

Miloş Obiliç, (Şablon:Lang-sr, Arnavutça: Milush Kopiliqi, ö. 29 Haziran 1389) Karadağ soylusu ve Lazar Hrebelyanoviç'in damadıdır. Bir kaynağa göre de Zeta'da (günümüzdeki Karadağ) 1356-1435 yılları arasında hüküm süren Arnavut-Karadağ ailesi Balšić (Ballsha) meclisi ile de ilişkilidir. Kosova Savaşı sırasında I. Murat'ın yanına elini öpmek için yaklaşıp onu bir hançlerle öldürerek kendini feda etmiştir.

Referanslar

Dış bağlantılar