JavaServer Faces: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Kibele (mesaj | katkılar)
kaynaksız
1. satır: 1. satır:
{{kaynaksız}}
{{Yazılım bilgi kutusu
{{Yazılım bilgi kutusu
| isim = JavaServer Faces
| isim = JavaServer Faces

Sayfanın 20.53, 8 Nisan 2018 tarihindeki hâli

JavaServer Faces
Güncel sürüm2.2.9 (Mojarra Reference Implementation) / 19 Aralık 2014 (2014-12-19)
Programlama diliJava
TürWeb uygulama framework
Resmî sitesijavaserverfaces.java.net
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

JavaServer Faces (JSF), Java tabanlı web uygulamalarını kolaylaştırmak için Model-View-Controller (MVC) yapısına uygun olarak geliştirilmiş bir şartnamedir (framework).

MVC örüntüsünün uygulanmasının event mekanizması ile mantığı üzerine kurulmuş bir API'dir. JavaServer Faces güçlü ve dinamik web uygulamaları geliştirmeyi kolaylaştıran web tabanlı ara yüzler hazırlamak için tasarlanmıştır. JSF Swing gibi bir takım standart bileşenler (butonlar, linkler, secim kutuları gibi) ya da özelleştirilmiş bileşenler oluşturmak için model sunmasının yanı sıra istemci taraflı olayların (event) işlenmesi için yöntemler sunar. Java için birçok web ara yüz uygulama çatısı bulunmasına karşın JavaServer Faces Java API olması ile öne çıkmaktadır. JSF “Java community” standardıdır. JavaBean bileşenleri paradigmasının, web arayüz tasarımında kullanılmasına olanak verir.

Ancak JSF'in doğrudan HTML kodlarının kullanımına getirdiği kısıt çözülmesi zor ekran problemlerine yol açmaktadır. JSF bir diğer olumsuz yanı ise hızlıca kullanılamamasıdır. Bir projede tam anlamıyla kullanılabilmesi için oldukça uzun süreçli bir eğitim sürecini gerektirmektedir.

JavaServer Faces teknolojisinin farklı uygulamaları bulunmaktadır. Bunlar:

Dış bağlantılar