Vikipedi:Danışma masası: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Nanahuatl (mesaj | katkılar)
+köy çeşmesinden taşındı
Yeni başlık: Türkçesi olan sayfalar
643. satır: 643. satır:


[[Andreapol|Bu]] maddenin yerleşim yeri kutusunda biraz sıkıntı çekiyorumda biri yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler --[[Kullanıcı:TmY e12|<span style="font;text-shadow: 1px 5px 25px ;"><font face="old english text mt" size="2,5" color="#004aff"><b>'''''TmѰ e12'''''</b></font></span>]] <sup> [[Kullanıcı mesaj:TmY e12|<span style="color: #9a9a3;">✉</span>]]</sup> 11:53, 5 Temmuz 2017 (UTC)
[[Andreapol|Bu]] maddenin yerleşim yeri kutusunda biraz sıkıntı çekiyorumda biri yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler --[[Kullanıcı:TmY e12|<span style="font;text-shadow: 1px 5px 25px ;"><font face="old english text mt" size="2,5" color="#004aff"><b>'''''TmѰ e12'''''</b></font></span>]] <sup> [[Kullanıcı mesaj:TmY e12|<span style="color: #9a9a3;">✉</span>]]</sup> 11:53, 5 Temmuz 2017 (UTC)

== Türkçesi olan sayfalar ==

(atıyorum) [[:en:Category:Online film databases|Şu kategorideki]] maddelerden, Türkçesi de bulunan sayfaları nasıl listeletebilirim? --[[Kullanıcı:Selahattin ilhan|Selahattin ilhan]] ([[Kullanıcı mesaj:Selahattin ilhan|mesaj]]) 05:05, 10 Temmuz 2017 (UTC)

Sayfanın 05.05, 10 Temmuz 2017 tarihindeki hâli

Bu sayfa, Vikipedi'nin kullanımı ile ilgili sorular içindir. Ansiklopedik sorular için arama kutusunu kullanın. Güvenilir kaynaklarla ilgili sorularınız için ise güvenilir kaynaklar duyuru panosuna bakabilirsiniz.

Soru sormadan önce yardım sayfalarını, sıkça sorulan soruları ve danışma masası arşivlerini incelemeniz tavsiye edilir.


Herhangi bir konuda danışmadan önce arşiv araması yapmayı deneyebilirsiniz.

Bir konuyu danışın


Şablon:Vikipedi dolaşım/Yardım

Kullanıcı:MiszaBot/config

Ү sayfası

Ү sayfasının isminin Ү (Kiril) olarak değiştirilmesi gerekiyor. Sebebi; Lâtin Y harfiyle karışması. SalahuddinYüceabd Hoş beş et! 18:35, 25 Mart 2017 (UTC)

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu sayfasında bilgi eksikliği

Jüpiter

  • Soru Jûpiter ile ilgili keşfedilmeyen şeyler nelerdir lûtfen sôylermisiniz
  • Cevap Cevap Jüpiter maddesine bakabilirsiniz. Orada yazmayan bilgileri ise siz eklemek istemezmisiniz? :) chansey Mesaj 07:13, 16 Nisan 2017 (UTC)

Kitap

  • SoruVikipedi sayfamda yayınlanmış kitaplar bölümüme iki kitap daha ekletmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

1) II. ABDÜLHAMİD EFSANESİ / Yıldız İstihbarat Teşkilatı TARİH-ARAŞTIRMA İSBN 978-605-9844-87-1 2) Şehzade'nin Şehrazat'ı TARİHİ ROMAN İSBN 978-605-9844-84-4

Mail adresimden iletişim kurabiliriz. MAİL: naksi40@hotmail.com Şükrü Altın (Araştırmacı-Tarihçi Yazar) -176.239.93.13 17:00, 3 Aralık 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap Sayın anonim Şükrü Altın maddesi Vikipedi'de mevcut değildir. Son olarak 8 Aralık'ta silinmiştir. Bilgilerinize sunarım. chansey Mesaj 07:15, 16 Nisan 2017 (UTC)

Papa II. Marcellus ve Papa IV. Pius maddelerinin metinlerinin bulunmaması ve acayip yönlendirmeler

  • Soru Yukarıda ismini verdiğim iki maddeye tıklayınca hatalı acayip sonuç doğmakta ve bu hatalı sonucun değiştirilmesi gerekmektedir. Şöyleki Papalar listesi adlı listede bu iki madde ismi mavi olarak gösterilmiştir; yani bu maddelerin metin içeriği hazırlanmış olarak görülmekte. Ama şu anda bu iki maddedeki papa isimlerine tıklanınca madde metini verilmemekte ve onun yerine "Papalar_listesi#16._y.C3.BCzy.C4.B1l"' şeklinde yönlendirme ortaya çıkmaktadır. Aynı acayip durum III. Julius maddesi ve IV. Paulus maddesi altlarında bulunan "Önce gelen" kutusundaki ve IV. Paulus ve V. Pius maddeleri "Sonra gelen" kutusundaki girilmiş isimler tıklanınca da ortaya çıkmaktadır.

a) Eğer II. Marcellus ve IV. Pius madde metinleri hazırlanmışsa (listede ve kutularda mavi olarak ve bakin bu soruda bile bunlar mavi olarak hazırlanmış olarak gösterilmekte) o zaman bu isimler gösterdiğim yerlerde tıklanırsa bu bir acayip yere yönlendirilmeyip, hazırlanmış metinlere gidilmesini sağlarmısınız.
b) Eğer II. Marcellus ve IV. Pius madde metinleri hazırlanmamışlarsa, liste ve kutularda kırmızı olarak görülmelerini ve bu kırmızı renkli madde isimlerine tıklanınca "madde oluşturunuz" şekilinde bir istek ortaya çıkması gerekmektedir. Eğer bu yapılırsa ben bu maddeler için metin yazmaya hazırım. (Noyder) 11:02, 5 Aralık 2016 (UTC)

  • Soru Verdiğiniz cevap için teşekkürler ama özür diliyorum bu cevap benim yeni maddeler yazabilmem için yeterli değil. Lütfen yukarıdaki ve burada mavi olarak verilen II. Marcellus ve IV. Pius madde isimlerini siz kendiniz tıklayın; bakın ne oluyor. Eğer yönlendirme komutasını bulabilseydim ben kendim onu silerdim. Ama bu "yönlendirme" komutası bulunan maddeyi çok aradım bulamıyorum! Mavi renkli isimler bana sadece yönlendirilen acayip Papalar Listesi'ni vermekte ve burada da "yönlendirme" komutası yok!!! Lütfen, bu "yönlendirme" kumutası bulunabilmesinde ve silinmesinde bana yardımcı olabilir misiniz? Bu maddeleri bulabilen bir idareci bana yardımda bulunabilirse ve bu maddeleri bulup silinmesini sağlarsa çok memnun olacağım. (Noyder) 11:31, 6 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Ben bu vazifeyi üstlenebilirim. Şimdi o yönlendirme sayfalarını lağvediyor bağlantılarını size atıyorum. --II. Niveles 11:44, 6 Aralık 2016 (UTC)
  • Çok teşekkürler. Ben bu maddeleri yazmaya başladım. (Noyder) 22:48, 6 Aralık 2016 (UTC)

YENİ YAZI YAZMA

muaythai

  • Soru: iyi günler muaythai branşı olimpiyatın tanıdığı spor dalları arasına girmiştir resmi spor sayfalarında bu bilgi mevcuttur acaba bunu ne zaman olimpiyatın tanıdığı spor dalları arasına yazılacak — Bu imzasız görüş 88.226.154.232 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap: Bunu kendinizde ekleyebilirsiniz. --II. Niveles 13:16, 7 Aralık 2016 (UTC)

Viki Biçimlendirmesi

  • Soru Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde başlıklı bir uyarı alıyorum. Ne anlama gelir? Nasıl kurtulurum?--BozalpAlp (mesaj) 13:55, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Başlatmak istediğiniz sayfa sadece düz metinden oluşuyor. Başka sayfalara verilen bağlantılar, alt başlıklar, kalın ya da eğik yazılar da olmalı. Bakınız: Vikipedi:Biçem el kitabı. --Turgut46 14:06, 11 Aralık 2016 (UTC)

Yol gösterir misiniz?

  • Soru Luigi Galleani hakkında türkçe kaynak bulamadım. Yardım eder misiniz ?--VEGOR (mesaj) 18:44, 12 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Google aramasında ne web sitesi ne de kitap olarak bulabildim ben de @VEGOR. Yabancı diliniz varsa, bu kaynakları kullanarak ilgili maddeyi oluşturabilirsiniz. Kaynakların dilleri önemli değildir :)--RapsarEfendim? 20:40, 12 Aralık 2016 (UTC)

Extended play

  • Soru "Extended play" sözcük öbeğine getirilen bir ek ayrılır mı, ayrılırsa nasıl ayrılır? —CosmosAwaymesaj 15:26, 13 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Türkçede karşılığı olmayan yabancı kelimelere gelen hem yapım hem çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılır ve gelen ek okunuşa göre gelir diye biliyorum. İkincisinden eminim, TDK'da öyle görmüştüm. İlkinin ise yapım eki kısmında %100 emin olmasam da öyle diye aklımda kalmış.--RapsarEfendim? 16:54, 13 Aralık 2016 (UTC)

Değişiklik onayı

  • Soru Merhaba benim izomorfizma konusunda minik bir katkım oldu ama 3 haftadır onaylanmadı acaba bir yanlışlık mı yaptım yardımcı olursanız çok sevineceğim.--Ironman110 (mesaj) 17:52, 14 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Ironman110. Bazı değişiklikler, kullanıcı azlığından ötürü bu şekilde uzunca süre beklemede kalabiliyor ne yazık ki. Eninde sonunda onaylanır/geri alınır ama :) İlgili değişiklikleri onayladım, ancak katkılarınızda biraz daha az kişisel yorum, göreceli ifadelerden kaçınıp, kaynak gösterimine dikkat ederseniz daha iyi olacak :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 10:57, 26 Aralık 2016 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz!

  • Soru Çok büyük bir değişiklik yapmadım sadece konuyu açıklayan 3 paragraf ekledim.--Ironman110 (mesaj) 17:54, 14 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Vikipedi'de değişiklikler biraz geç onaylandığı için bu tür durumlar normaldir.Beyaz listeye yada değişikliklerinizin onaylanmasını bekleyebilirsiniz.--Yaratmayıcı evet? 17:55, 14 Aralık 2016 (UTC)

Taşıma

Bug bildirimi

  • Soru Çeviri yaparak bir sayfayı çevirdiğimde bilgi kutuları işlenmiyor, gözükmüyor. Bu bugu bildirmek istedim. ----Tomasson Evuntiamesaj ♫ 17:44, 23 Aralık 2016 (UTC)

Bulunma eki

  • Soru Müzik tarzı bilgi kutusu şablonunu düzenlemekteyim. Bigi kutusunu rock müzik maddesinde kullandığımızı varsayalım. Bilgi kutusunun en altında 2024'da rock müzik maddesine bir bağlantı verilecek. Ancak rakamlara getirilen ekler rakamdan rakama değiştiği için ne 'da ne de 'te yazabiliyorum. Bu sorunu nasıl aşacağım? Bir yolu var mı? --CosmosAwaymesaj 17:53, 23 Aralık 2016 (UTC)

Murder-suicide

  • Soru Murder-suicide'ı madde adı için nasıl tercüme etsek? "Cinayet ve intihar" uygun mu?--Lemon tart (mesaj) 10:27, 26 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap @Lemon tart, cinayet-intihar, literatürde kullanılan bir kavram gibi gözüküyor (arada "ve" anlamı veren tire işaretiyle birlikte). Bunu yanında bazı kaynaklar parantez içinde "ikili ölüm" kavramını da vermiş, ilkini madde adı seçip, giriş kısmını "İntihar-cinayet veya diğer kullanımıyla ikili ölüm" şeklinde yapabilirsiniz gibi gözüküyor.--RapsarEfendim? 10:54, 26 Aralık 2016 (UTC)

Neden siliniyor?

  • Soru Özgeçmişin neden silindiğini anlamıyorum.

Daha önce öğrencilerimin yüklemeye çalıştığı özgeçmişim telif haklarından dolayı silinmiş. Benden eklememi istediler. Yine olmadı. Acizane 12 kitabı olan, 150 seminer vermiş ve yurtiçi ve yurtdışında pekçok bilim fuarına destek olmuş birini yayımlamayı uygun bulmuyorsanız siz bilirsiniz. Ancak ülkeye hiç bir katkısı ve faydası olmayan insanların özgeçmişini burada görmek de bizi üzüyor. Pekçok gazete ve dergide makalelerim yayımlandı. Matematik tarihinde ilkleri yapıp paradokslar üzerine dünyada ilk büyük araştırmayı yaptım. Biraz araştırılırsa çok sayıda bilgiye ulaşılır. Her neyse vaktinizi aldım, takdir sizin... İyi çalışmalar.. --Sbuyukkececi (mesaj) 19:58, 1 Ocak 2017 (UTC)

Harf hatası yaptım

  • Soru Madde oluştururken ad ve soyadı küçük yazdım. Değişmeme yardımcı olur musunuz?--Marmara 23:57, 6 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Madde silinmiş sanırım, @Mistekci'nin katkılarında böyle bir katkı gözükmüyor.--RapsarEfendim? 19:47, 14 Ocak 2017 (UTC)

Animanga şablonu

  • Soru Animanga şablonun bu maddede en başta olması gerekiyor. Biraz aşağıda. Daha önce açtığım maddede böyle bir sorunla karşılaşmadım.--Lemon tart (mesaj) 09:18, 11 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Kullanıcı:Vikiçizer halletmiş, teşekkürler. --Lemon tart (mesaj) 14:18, 12 Ocak 2017 (UTC)

2000-01 FIBA SuproLeague ve SuproLeague Maddeleri

Gün içinde Köy Çeşmesi Teknik bölümünde 2000-01 FIBA SuproLeague için dil bağlantıları kuramadığımdan bahsetmiştim. Problem ise dil bağlantıların SuproLeagu maddesi için kullanılmasındanmış. Superyetkin, iki sayfanın birleştirilmesini önerdi çözüm olarak. 2000-01 FIBA SuproLeague maddesini oluştururken iki maddeyi birbirine bir şekilde bağlanması gerektiğini düşünüyordum fakat bir sayfada oluşturmak aklıma gelmemişti. Az önce biraz denemeye çalıştım ama tek bir sayfa haline getiremedim. İki sayfayı tek bir sayfa haline nasıl getirebiliriz? --Hancer i figan (mesaj) 19:28, 14 Ocak 2017 (UTC)

@Hancer i figan, iki maddenin içeriğini uygun ada sahip olan maddede birleştirmek, sonrasında ise eski maddeye Şablon:Geçmiş birleştir eklemek yeterli. Bir hizmetli daha sonra gelip, bu iki maddenin geçmişini birleştirecektir.--RapsarEfendim? 19:46, 14 Ocak 2017 (UTC)

Modül testi

  • Soru {{Albüm derecelendirmesi}} şablonu için bir modül hazırladım ve modülü elimden geldiğince test ettim ancak yine de şablonu kullanan mevcut sayfalara zarar verip vermeyeceğini bilmiyorum. Bunu nasıl test edebilirim? Modüllerden anlayan biri, modülü gözden geçirebilir mi? --CosmosAwaymesaj 14:56, 15 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap @CosmosAway, ben böyle durumlarda alt sayfa açıyorum, {{Albüm derecelendirmesi/2}} gibi, gerekli değişikliği orada yapıyorum (invoke gibi), sonra da şablonu kullanan birkaç maddede bu alt sayfa şablonunu kullanıp ön izleme yapıyorum. Sizin bahsettiğiniz şablona zaten iki tane az kullanılan şablon yönlendirilmiş durumda; {{Albüm eleştirileri}} sadece 2 maddede, {{Album ratings}} ise 40 maddede kullanılıyor. invoke module işlemini önce bu şablonlarda yapabilirsiniz. Kolay gelsin. --Deniz (mesaj) 22:19, 24 Mayıs 2017 (UTC)

Ali Çavuş maddesinin taşınması

Ali Çavuş maddesinin "Ali Çavuş (kitap)" maddesine taşınmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Kişi gibi gözükmez, kitap olduğu belli olur. --Locos Turcos (mesaj) 15:57, 15 Ocak 2017 (UTC)

@Locos Turcos ilgili maddenin tartışma sayfasına talebinizi yazdım. Sonuca göre işlem gerçekleştirilebilir. İyi vikiler! chansey Mesaj

Bölüm kaynağı

  • Soru Bir maddede "Kaynağı Değiştir"e basınca üstte Gelişmiş, Özel karakterler, Yardım, Kaynak gibi düğmeler çıkıyor ya hani. Kaynaka tıklayıp Şablonlar sekmesini açınca içinde bölüm kaynağı yok. Onu oraya eklemek için ne yapılabilir? --Turgut46 11:09, 22 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap @Turgut46, Passaparola @Vito Genovese :)

Brooke Candy hakkında

  • Soru Wikipedia'deki Brooke Candy sayfasını burada oluşturabilicek birileri var mıdır?--Yungozz (mesaj) 11:19, 22 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Yungozz! İlgili maddeyi siz oluşturmak istemez miydiniz? Kolaylıklar dilerim... chansey Mesaj 07:33, 16 Nisan 2017 (UTC)

Tansu Açık maddesi

  • Soru Tansu Açık maddesi, kişilik haklarımı hem de wikipedia ilkelerini ihlal etmektedir, kızgın bir öğrencim yazmış herhalde. Silinmesini talep ediyorum.esenlikler iyi çalışmalar
Prof. Tansu Açık--Açık (mesaj) 13:44, 24 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Sayfadaki ansiklopedik olmayan içerik çıkartıldı ve madde SAS'a taşındı. --KediÇobanı🐈 14:02, 24 Ocak 2017 (UTC)

SAYFA EKLEME

  • Soru VİKİPEDİ KURALLARINA UYGUN BİR SAYFA NASIL OLUŞTURURUM VE BİR TANE OLUŞTURDUĞUM SAYFA VAR AMA M 6 HATASI İLE ZORLUK YAŞIYORUM ÇÖZÜME KAVUŞTURURMUSUNUZ? --Zorlu rakip (mesaj) 15:09, 25 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Muhtemelen kayda değerlik kriterlerini karşılamayan madde açıyorsunuz. --Turgut46 16:31, 25 Ocak 2017 (UTC)

Kenan Gürsoy

  • Soru Merhaba, Kenan Gürsoy sayfasına yaptığım değişikliklerle ilgili bir süredir onay bekliyorum. Onay alma süresi için bir üst limit var mıdır? Teşekkürler--Sinanrefik (mesaj) 19:57, 25 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Bir üst sınır yok. Birinin gözüne çarpması gerekiyor. Onay verilmiş gibi.--Vito Genovese 23:56, 26 Ocak 2017 (UTC)

"Rock müzik" maddesinde görsel sorunu

  • Soru Rock müzik maddesini baştan yazıyorum. Maddede sayfa yapısını bozan kocaman bir Elvis Presley fotoğrafı var. "Müzik türü" şablonundan kaynaklandığını düşünüyorum ama çözemedim. İlgilenen olursa sevinirim.--MaXCoDeR (mesaj) 17:48, 26 Ocak 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Şöyle bir ayrıntı gözden kaçmış, düzeltildi.--Vito Genovese 23:55, 26 Ocak 2017 (UTC)

kırmızı bağlantı

Arşiv sayfamda 2017 yılı -içi dolu olmasına rağmen- kırmızı görünüyor. Sebebini bir türlü bulamadım. --Zaitsév 11:17, 4 Şubat 2017 (UTC)

Önbellek ile alakalı, ?action=purge ekleyerek temizledim.-- Hakan·IST 11:19, 4 Şubat 2017 (UTC)

Siber zorbalık - Değişiklik onayı

  • Soru Merhabalar, yetersiz gördüğümüz siber zorbalık başlığı ile ilgili kapsamlı bir değişiklik yaptık ve aylardır onaylanması için beklemekteyiz. Konuyla ilgili yardımcı olmanız mümkün müdür? Kolay gelsin.--Waybebazinga (mesaj) 15:46, 7 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap İlgili maddede şu an için bekleyen değişiklik bulunmamaktadır sayın @Waybebazinga. İyi vikiler! chansey Mesaj 07:30, 16 Nisan 2017 (UTC)

Yeni bir kuruluş ekleme

  • Soru Merhabalar ; Ben Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsünü vikipedia'ya eklemek istiyorum Ancak sürekli ;

"Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde" hatası alıyorum Lütfen yardımcı olabilir misiniz--Servetsaglam (mesaj) 14:06, 9 Şubat 2017 (UTC)

Düzenleme hakkında

{{kopyala:Vikipedi:Danışma masası/Önyükleme-şablon |1= Merhaba, Evrim maddesi Tarihçe bölümüne katkı yapmıştım, ancak katkımı göremiyorum, konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.

Sayfa Yayına Alma

  • Soru Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--Karakislaozden (mesaj) 14:01, 15 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap

Merhaba, ben Akademisyen Yunus Selim Karakışla'nın hayatını sayfa oluşturup yazdım. Ancak bunun yayına alınması için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Teşekkürler.

İki devriye hakkında!

  • Soru Yaşar fan kulübünü yönetiyorum ve sayfaya girdiğim güncel ve yeni bilgiler Ryan O'neil ve Ömer Berkay isimli devriyeler tarafından siliniyor. Yanlış veya uygunsuz bilgi girmiyorum ya da dili politikanıza uygun şekilde, bunlar benimle inatlaşarak girdiğim bilgileri siliyorlar. Şikayetçiyim. Bahsi geçen girdiler Tuna Kiremitçi ve Yaşar sayfalarına aittir ve bizzat sanatçıların bilgisi dahilinde girilen entrylerdir.--Tuncatutkun (mesaj) 20:12, 16 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Tuncatutkun! İlk yaptığınız değişiklikler, eklediğiniz bölümde hiç kaynak göstermediğiniz için silinmiş. Daha sonra eklediğiniz bilgiler ise kabul edilmiş fakat bilgilerin sonuna kaynak belirt şablonu eklenmiş. Güvenilir kaynaklardan referanslar göstererek eklediğiniz bilgileri kaynaklandırabilirsiniz. Nasıl kaynak göstereceğinizi öğrenmek için VP:KG sayfasını, güvenilir kaynaklarla ilgili bilgi edinmek için VP:GÜVEN sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Unutmayın ki bir devriye sizin değişikliğinizi geri almışsa bu çok büyük ihtimalle iyi niyetli bir geri almadır ve Vikipedi'yi korumak için yapılmıştır. Eğer bir devriye sizin bir değişikliğinizi geri almışsa ve siz de değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, değişikliğinizi geri alan devriyeye değişikliğinizin neden yapıcı olduğunu mesaj yoluyla bildirmekten çekinmeyin. Fakat mesajınızı yazarken lütfen nazik olun. Vikipedi'nin nezaket ile ilgili politikasını görmek için VP:N sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İyi vikiler!--Emir Özen mesaj 15:19, 17 Şubat 2017 (UTC)
Tuna Kiremitçi sayfasında yaptığınız değişikliklerin neden geri alınmış olduğunu hemen yukarıda belirttim fakat Yaşar sayfasına göz atmayı unutmuşum, onu da burada açıklayayım. Değişiklik yaparken sayfanın bazı bölümlerini sebep göstermeden silmişsiniz. Ryan O'Reily de değişiklik özetinde, değişikliğinizi bu sebepsiz silinmeler yüzünden geri aldığını belirtmiş. Eğer sildiğiniz bu bölümlerin sayfadan gerçekten kaldırılması gerektiğini düşünüyorsanız sevgili Ryan O'Reily'e ya da başka bir devriyeye gerekçesiyle beraber düşüncelerinizi mesaj aracılığıyla -ve tabi nazik bir biçimde- belirtebilirsiniz. En azından size göre kaldırılması gereken bölümlerin kaldırılma gerekçesini elle tutulur bir sebeple değişikliklik özetinde belirtmeniz sizin için faydalı olacaktır.--Emir Özen mesaj 15:59, 17 Şubat 2017 (UTC)

Merhaba, YAŞAR konusunda, bahsettiğim eklediğim değişiklikler sanatçının yeni çıkardığı / katkıda bulunduğu albümlerdir, bunlar hakkında nasıl kaynak gösterebilirim, listeye ekliyorum sadece, bakın ben Sanatçının izni ve bilgisi dahilinde yapıyorum, keza Tuna Kiremitçi bana bizzat söylemiştir sayfamı sen yönet orda diye. Tuna Kiremitçi'nin itibarını zedeleyici bilgileri çıkardım. orada sanatçının akademik ve kariyer bilgileri paylaşılırken birden eskort kız haberinin araya sıkıştırılmasının itibar zedeleyici olduğunu düşünüyorum. Keza Tuna Kiremitçi (yani sanatçının kendisi de aynı fikirde).

O kadar özenip doğru bilgileri giriyorum, değişiklik sebebini de yazıyorum (albüm bilgileri güncellendi, yeni albüm eklendi vs. gibi.), haber eklemiyorum ki kaynak göstereyim, kaynak müzik marketler o halde. o iki devriye bana sormadan siliyor girdiğim bütün "doğru ve sayfaya uygun" bilgileri. Ben Yaşar'ın ve Tuna Kiremitçi'nin sayfa yetkililerinden biriyim. Lütfen gerekeni yapmanızı ve girdiğim değişiklikleri kabul etmenizi rica ederim.

Nezaket sınırları konusunda haklısınız, ama gerçekten çok kızmıştım.

Saygılarımla.

Açtığım Sayfa Yayına Ne Zaman Alınır

Merhaba, ben Akademisyen Yavuz Selim Karakışla'nın hayatını ve eserleri hakkında bilgi veren bir sayfa oluşturdum. Sayfa ne zaman yayına alınır? Vikiçizere mesaj atmayı denedim ancak atamadım. — Bu imzasız görüş Karakislaozden (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın @Karakislaozden Vikipedi'de sayfalar derhal yayına alınır. Bilgilerinize... chansey Mesaj 14:01, 27 Nisan 2017 (UTC)

Bekleyen değişiklikler ve açılan sayfaların incelenmesi

Merhaba, "kanvas baskı" sayfası açtım fakat telif engeline takıldım, orada kullandığım kaynakçalar da bana ait, içeriklerini ben hazırlamıştım. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz? Ayrıca, çok fazla bekleyen değişiklik var biliyorum ama sizlerin onayınıza göre değişiklik yaptığım sayfalara yenilerini ekleyeceğim. İncelemeler konusunda yardımcı olayım diyeceğim ama daha yeni katılımcıyım, vikipedi sistemini anca çözmeye çalışıyorum. Herkese kolay gelsin, bekleyen değişikliklerin bir an önce incelenmesi umuduyla--edanurg 15:48, 16 Şubat 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhaba @Edanurg öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Bu konuda VP:TELİF incelemenizi rica ediyorum. Eğer telif hakkı size ait olan bir materyal eklemek istiyorsanız, lütfen içeriğin durumuyla ilgili olarak info-tr@wikimedia.org adresiyle iletişime geçiniz... chansey Mesaj 06:55, 16 Nisan 2017 (UTC)

Çorum Fen Lisesi isim değişimi!

  • Soru Merhabalar. Çorum Fen Lisesi'nin adı, 1 Ağustos 2016 tarihinde Çorum Valililiğince alınan karar ile "15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi" olarak değiştirilmiştir. Sizden talebim "Çorum Fen Lisesi" sayfasının adını "15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi" olarak değiştirmenizdir. Kaynağı ekte gönderiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.[1] --Boem999 (mesaj) 15:50, 21 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap İstek yapıldı Yapıldı Merhaba @Boem999, Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi olarak güncellendi. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 19:55, 23 Şubat 2017 (UTC)

sayfamı kalıcı olarak silmek

merhaba tolkan uğur özel sayfamın kalıcı olarak silinmesini talep ediyorum teşekkürler— Bu imzasız görüş Tolkan uğur özel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Cevap Cevap Merhaba @Tolkan uğur özel, bahsini ettiğiniz şey vikipedi üyeliğinizin sonlanması ise bu durum maalesef mümkün değil. --Pragdonmesaj 19:45, 23 Şubat 2017 (UTC)
    • Merhaba, eğer gerçek isminizi burada kullanmanızdan dolayı rahatsızlık varsa, kullanıcı ismini değiştirebilirsiniz. Hizmetliler olumlu karşılayacaktır. Kavas (mesaj) 08:42, 1 Mart 2017 (UTC)

Beta çeviride flash player hatası?

Sovyetler birliği projesi toplu mesaj

  • Soru Arkadaşlar toplu olarak gönderilen bu mesajlardan yalnızca ben mi rahatsız oluyorum. Mesaj sayfam tamamen bu otomatik mesajlarla dolu. Bu gerçekten çok rahatsızlık verici. Projeyi üstlenen bu konuda madde yazan arkadaşlara saygı duyuyorum. ama yolu bu değil. Zaten projeye katkıda bulunmak isteyenler ilgili proje sayfasında listelenmiş. Herkesin bir ilgi alanı var o alanda madde yazmak ister. Çünkü Sovyetler birliği benim ilgi alanım değil madde yazmayı düşünmem. Aktif olsun olmasın çok sayıda proje sayfasının her biri için toplu mesaj atıldığını düşünün. Bu yüzden bu mesajlara son verilmesini rica ediyorum. --Fagusmsj 14:46, 24 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap
İstek yapıldı Yapıldı mesaj listesinden isminiz kaldırıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 14:58, 24 Şubat 2017 (UTC)

Bekleyen yanıt

  • Soru Kolay gelsin. 7 Şubatta siber zorbalık değişiklik onayı konulu bir soru sordum, sonraki soru yanıtlanırken benim sorumda veya sayfanın durumunda hala bir değişiklik yok. Yardımcı olmanız mümkün mü?--Waybebazinga (mesaj) 12:43, 27 Şubat 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Waybebazinga, Siber zorbalık maddesine eklediğiniz içerik, telif haklarını ihlal ettiği için kaldırılmış. Vikipedi:Telif hakları'nı incelemenizi öneririm. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 12:49, 27 Şubat 2017 (UTC)

Adem Kılıçcı sayfası taşıma talebi

Adem Kılıççı sayfasını Adem Kılıçcı'ya taşımak istiyorum. Çünkü Boks sayfalarında geçen isim bu http://www.turkboks.gov.tr/apbde-kral-adem-kilicci.aspx, ayrıca twitter fan sayfası da C ile yazıyor. Kavas (mesaj) 08:41, 1 Mart 2017 (UTC)

  • Sayfa taşıma talep sayfasını buldum. Oraya da yazdım. Kavas (mesaj) 08:45, 1 Mart 2017 (UTC)
    • Taşınmıştır. Konu kapandı. Kavas (mesaj) 10:49, 1 Mart 2017 (UTC)

Açılmak istenen madde

  • Soru Merhabalar, vikipediye eklemek istediğim bir oyuncu var ve şablon sayfanızdan kopyalayarak onun bilgilerini yazdım ve kaydettim ancak hata verdi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.--Aysoli (mesaj) 16:49, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Aysoli! Eminim ki madde sihirbazı bu husustaki sorularınıza yanıt verecektir. Yine aklınıza takılan bir husus olursa buradan veya mesaj sayfamdan yardım talep edebilirsiniz. Kolay gelsin! chansey Mesaj 16:53, 2 Mart 2017 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz!

  • Soru Peki, Mehmet Ali Gümüş (oyuncu) sayfasının silinmesini iptal eder misiniz? Değişiklik yapacağım--Aysoli (mesaj) 17:14, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Sayın @Aysoli, silme etiketi varken de değişiklik yapabilirsiniz. Bu etiket bir hizmetlinin maddeyi değerlendirmesi içindir. Madde kesinlikle silinecek diye bir şart bulunmamakta. İyi çalışmalar! chansey Mesaj 17:17, 2 Mart 2017 (UTC)

Deneme Tahtasında oluşturduğum sayfa

  • Soru Merhabalar, Deneme Tahtasında oluşturmuş olduğum Sezgin Kaymaz biyografi sayfasının yayına alınması için beklemeli miyim? Yoksa eksik bir adım mı var?--Can Anar (mesaj) 20:25, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Can Anar! Deneme tahtasında oluşturduğunuz maddeler yayına alınmaz, adı üzerinde deneme tahtası deneme içindir ve belirli aralıklarla silinir. Ama merak etmeyin deneme tahtası geçmişinden katkılarınızı/oluşturduğunuz maddeyi bulabilirsiniz. (İsminizin yanındaki fark butonuna tıklayınız.) madde sihirbazı madde oluşturmada size yardımcı olacaktır. Kolay gelsin! chansey Mesaj 12:22, 3 Mart 2017 (UTC)

Yönlendirme olmaksızın taşımak

  • Soru Bir sayfayı nasıl yönlendirme olmaksızın taşıyabilirim? --CosmosAwaymesaj 08:54, 5 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap @CosmosAway, normal taşıyıp, yönlendirme sayfasını bozarak (örneğin # işaretini kaldırarak) HS etiketleyebilirsiniz -ben böyle yapmıştım-. Doğrudan bir yolu da eminim vardır ama 7 gündür beklediğiniz için en azından cevap vermek istedim:) chansey Mesaj 15:54, 12 Mart 2017 (UTC)

biyografi ekleme

  • Soru Yeni bir biyografi eklemek istedim. Köy çeşmesini katkı olarak yaptım. Doğrumu yaptım nasıl yayın olur ne kadar zaman alır? — Bu imzasız görüş Gulsahk16 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Merhaba @Gulsahk16, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Yanlış yere yazmışsınız acemilikte olur böyle şeyler :) Size bu konuda madde sihirbazı yardımcı olabilir. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 10:42, 14 Mart 2017 (UTC)

Fuat Ergin başlığındaki bilgi hataları ve eksikleri

  • Soru Merhaba, Fuat Ergin maddesinde yaptığım bazı düzenlemeler yenilenmiyor. Bazı bilgi hataları olduğunu ve ara sıra sayfaya saldırı olduğun belirtmek isterim. Bu maddedeki bilgilerin kanak belirterek düzeltilmesi için bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.--212.252.164.245 10:32, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Değerli anonim hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Ne gibi bir yardıma ihtiyacınız var acaba? Spesifik olarak belirtirseniz yardımcı olabiliriz. İyi vikiler! chansey Mesaj 19:40, 15 Nisan 2017 (UTC)

Küçük ve doğruluğundan emin olunmayan değiştirmeler

  • Soru Merhaba, son değişikliklerde bazen küçük ama etkili bilgi değişiklikleri yapılıyor örneğin M.Ö. 5 silinip M.S. 5 yapılıyor ve açıklama da girilmiyor. Bunun saldırı amaçlı mı yoksa gerçekten yanlış bilgiyi düzeltmek için mi olduğunu nasıl anlayabiliriz. Başka bir örnek bir yerleşim yerinin kuruluş tarihinin değiştirilmesi gibi pek kaynak olmayan bilgiler de olabilir. Kodvizit (mesaj) 21:14, 26 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Kodvizit! Vikipedi'nin temel taşlarından olan VP:D sağlanmadığı sürece katkı geri alınabilir. Her ne kadar Kontrol Edilmiş Revizyonların kesin doğru bilgi verdiğini iddia edemesek te, bahsettiğiniz tür değişiklikler de genelde deneme veya vandalizm maksatlı yapılabilmektedir. İyi vikiler! chansey Mesaj 17:16, 15 Nisan 2017 (UTC)

Moravya-Silezya Bölge başlık değiştirme

  • Soru Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--Warmice01 (mesaj) 08:44, 27 Mart 2017 (UTC)

Merhaba, Çek Cumhuriyeti'nde bulunan Moravya-Silezya ili BÖLGE olarak başlıkta bulunmaktadır. Başlık değiştirmek için yetkim yoktur, bu değişklik için sizde yardım istiyorum.

Asıl sayfa: https://tr.wikipedia.org/wiki/Moravya-Silezya_B%C3%B6lgesi Moravya-Silezya Bölge yerine Moravya-Silezya ili olacaktir.

Saygılar,

warmice01

  • Cevap Cevap Methaba @Warmice01! İlgili maddenin başlığıyla ilgili önerinizi maddenin tartışma sayfasına yazmanız durumunda konu hakkında yardımcı olunacaktır. Başlıklar belirli kurallara göre konulur. (Not: Başlık değiştirme işlemi taşıma işlemi olarak gerçekleştirilebilir ve buna yetkiniz bulunmakta, ama fikir birliği olmadan başlık taşımak pek uygun görülmemektedir bilginize...) İyi vikiler! chansey Mesaj 19:37, 15 Nisan 2017 (UTC)

Son oluşturduğum milletvekili hayatı

yazı formatlarını neye göre dünzeliyoruz örnek kaynakları ref ile belirtiyoruz diğer belirtmeleri nasıl yapmalıyım? ayrıca linklerini verirken girdiğim yazının içeriğinde de görebilirsiniz bazı satırları aşağı kaydırmışım fakat şimdi düzeltemiyorum https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BClay_Yedekci


Stolk

  • Soru Merhaba, Stolk (İnternet Şovu) sayfasının parantez içi değişikliğinin (supertolkstolk) olarak yapılmasını öneriyorum. Çünkü programın asıl adının yazılması sayfayı daha anlaşılır kılacak, aynı ada sahip şehir sayfasıyla karıştırılmayacaktır.--Semavatevi (mesaj) 12:11, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap merhaba @Semavatevi! Lütfen ilgili sayfanın tartışma sayfasında düşüncenizi belirtiniz. Bu sayede diğer kullanıcılarımız ile bir fikir birliği oluşabilir. İyi vikiler! chansey Mesaj 16:51, 15 Nisan 2017 (UTC)

SAYFANIN SİLİNMESİNİ İSTİYORUM

  • Soru Ramazan Yıldırım Heykeltıraş adına hazırladığım sayfa wikipedia tarafından silinmesine rağmen,

google aramasında wikipedia ilk sırada çıkıyor, altta silinmiş içerikten bir bölümü gözüküyor,

fakat wikipedia ya girince kaldırılmış içerik yazıyor. lütfen gizli içeriği silin.--Ramazan yıldırım (mesaj) 16:46, 29 Mart 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhaba @Ramazan yıldırım, bahsini ettiğiniz durum Vikipedi'den kaynaklanmamaktadır. Bu durum Google'ın tasarrufundadır. Bahsini ettiğiniz madde vikipediden 3 Mart tarihinde silinmiştir. --Pragdonmesaj 16:52, 29 Mart 2017 (UTC)

Taşı: Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

  • Soru Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi kapatılıp, Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi adında iki fakülte kurulmuştur. Bir taşıma işlemi yapılması gereklidir. Ayrıca Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi adında sayfa açılabilir.

http://www.balikesir.edu.tr/index.php/baun/birim/mimarlik_fakultesi--Coşkun Kozakbaş (mesaj) 10:49, 30 Mart 2017 (UTC)

Hesap Ayarları ve Web sitemin linkini paylaşma

  • Soru Merhaba. Sitenize yeni kayıt oldum ve sitemin linkini de hesabıma kaydetmek istiyorum. Bu mümkün mü?Ayrıca sitenizde yazar nasıl olabilirim ya da nasıl katkıda bulunabilirim? Amacım hem katkıda bulunmak hem de kendi siteme backlink sağlamak. Kolay gelsin!--Yemekta (mesaj) 09:28, 31 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap VP:KÜRSÜ maddesininin 5. ve 6. maddelerinde Vikipedi'nin reklam amaçlı kullanılamayacağı belirtilmiştir. Ayrıca buraya tıklayarak nasıl katkı sağlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.kodvizit👻 19:29, 5 Nisan 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Vikipedi'ye eklenen linkler "nofollow" olarak işaretlendiği için sitenize backlink olarak katkı sağlamaz. --Mavrikantmsj 21:07, 5 Nisan 2017 (UTC)

Nokta ve virgül

Merhaba, bu konuyu araştırdım ama biçem el kitabında ilgili başlığa rastlayamadım ya da ben bulamamış olabilirim. Sayfa bayağı geniş. Küsüratlı sayılar yazarken nokta mı kullanmalıyız yoksa virgül mü? Yani 1,2 milyon mu doğrudur yoksa 1.2 milyon mu? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 22:32, 5 Nisan 2017 (UTC)

İngilizcenin aksine virgül, TDK web sitesinde yapılacak kısa bir aramayla bulunabilir.--RapsarEfendim? 00:29, 6 Nisan 2017 (UTC)
TDK'nın bu kuralla yani sayı küsüratlarıyla ilgili virgülün kullanılması gerektiğini söylediğini biliyorum. Ama inşaat mühendisliği, makine mühendisliği ya da mimarlık gibi meslek dallarında yapılan teknik çizimlerde sayı küsüratları virgülle ayrılmaz. Ulusallaşmış bir kural haline gelmiş çünkü bu. Benim asıl sormak istediğim Vikipedi'nin bu durumla alakalı kesin bir kuralı var mı olacaktı aslında. Yani sonuçta burada TDK'nın her dediğine uyulmuyor ki uyulmadığı birçok yere de şahit oldum. Sorum yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. Bu arada İngilizcenin aksine derken ne demek istediğinizi de merak ettim doğrusu. Aklıma çok takıldı. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 14:39, 6 Nisan 2017 (UTC)
Bir inş. müh. olarak şahsen ayırırım, yazılımlar tabi hassas olmadığı için ayırmıyor genelde :) Türkçede küsürat için virgül, yüzdelik kısımları ayırmak için nokta kullanılırken İngilizcede bu durum tam tersi. Günümüzde çoğu metin İngilizceden çevrildiği için gözden kaçabiliyor yahut bu kural bilinmiyor ilgili kişilerce.--RapsarEfendim? 16:25, 6 Nisan 2017 (UTC)
Öyleyse mantıklı olan bu bilgiyi Biçem El Kitabına eklemek değil mi? Ben bundan sonra dikkat ederim, ama bence gözden kaçmasına göz yummamak gerek. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 17:19, 6 Nisan 2017 (UTC)
Bir de özel olarak, okulda bize söylenen (bütün hocalar tarafından) çizimlerde virgül kullanılmaz. O yüzden biraz da kafam karıştı. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 17:22, 6 Nisan 2017 (UTC)
formatnum: kullanılabilir, o kendi ayarlayacaktır. {{formatnum:123456789.314}}, trwiki'de 123.456.789,314 değerini veriyor. --Deniz (mesaj) 17:07, 11 Nisan 2017 (UTC)

Wikipedia'ya yazdığım bir yorum üzerine yapılan (...) engelleme hakkında Kınama

  • Soru Merhaba, adım Buusra ve tarih doktorası adayıyım. Bugün sözde özgür(!) ve diğer görüşlere açık(!) olan Wikipedia'nın son derece yanlı ve objektiflikten uzak olan Scythians başlığı altında yazan bilgilerine itiraz eden bir yazıyı Talk kısmında paylaştım. Yazdıklarımı tasvip etmedikleri için sildiklerini belirttiler, kişisel görüş kullanmışım. OK, ben de kişisel görüş diyebilecekleri her kısmı çıkarıp sade bir yazı daha paylaştım. Bu sefer beni engellediklerini öğrendim! İşin komik tarafı o yazıda kişisel görüşüm ya da alaycı bir uslup filan yoktu, sadece duymayı istemedikleri klişe Avrupa tarihine karşı çıkan, yeni araştırmalara dayanan sonuçlar vardı. Böylece batılıların ne kadar modern düşünce ve demokratlıktan uzak oldukları, Türklere karşı bilinen (...) tavırları ve ön yargıları ispatlanmış oldu. Ben Wikipedia'da da hakkımı arayacağım elbette ama buradan önce size bildirmek isterim ki Wikipedia denen sözde tarafsız, sinsi yapıyı şiddetle kınıyor ve utanç verici bir yayın kuruluşu olduklarını vurgulamak istiyorum. Zaten kusura bakmayın ama güvenip de takip ettiğim bir organ değildi, bundan böyle de bir daha tenezzül edip okumayacağım (Türk Vikipedinin daha insancıl ve objektif olduğunu kabul ediyorum, sezarın hakkı sezara).

Sizden ricam mümkünse bu yazdıklarımı ve kınamayı ne yapmaya çalıştıklarını anlamadığımızı filan zanneden Wikipedia'ya, bilhassa da (...) beni engelleyen user Future Perfect at Sunrise'a iletmenizdir. Eğer iletmezseniz de sorun değil, ben düşüncelerimi zaten belirtmiş oldum ve bir şekilde ona da ileteceğim.

İyi günler,--78.173.41.7 16:32, 11 Nisan 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap

Pardon iletmemizi istediğiniz kullanıcı https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullanıcı_mesaj:Future_Perfect_at_Sunrise bu mu acaba iyi günler Arkhangelsktr (mesaj) 16:58, 11 Nisan 2017 (UTC)

Evet sanırım bu, eğer aynı adda başka user yoksa. İlginiz için teşekkürler, umarım şikayetim ona ulaşır.

  • Cevap Cevap Sayın anonim (Buusra) bu başlıkta bir bilgi kirliliği mevcut. Sorununuzu daha açık ve sade biçimde anlatırmısınız rica etsem? Belirtmeliyim ki danışma masasının maksadı şikayet değildir, talep iletme veya Vikipedi'yi eleştirme yeri de değildir. Yardım almak istediğiniz konuyu (örn. Nasıl madde açabilirim?, Bir kullanıcıyı nasıl şikayet ederim?, Engelim nasıl geri alınır?, Vikipedi nedir? vs.) belirtirseniz seve seve yardımcı olacağım. İyi günler. chansey Mesaj 18:57, 14 Nisan 2017 (UTC)

Bilgi kirliliği lafınız yakışıksız olmuş, ayrıca bu söz bu gibi durumlarda kullanılmaz. Ne yazmanız gerektiğini benim söylememe gerek yok sanırım ama karmaşık olmuş diyebilirdiniz belki. O başlığı iyi okuyan biri de bence ne demek istediğimi anlar. Şikayetimi iletecek başka bir yer bulamadığım için buraya yazdım, iletirsiniz veya iletmezsiniz ama tavrınız yardımseverlikten uzak. Ben bir önceki mesajımda ne istediğimi açıkça belirtmiştim zaten, bana karşı yazmak yerine şu linkten şu kullanıcıyı şikayet edebilirsiniz diye bilgi verebilirdiniz sadece. Amacım Vikipedi'yi değil Wikipedia'nın (...) kullanıcılarının Türklere karşı olan (...) tavrını eleştirmekti. Bana linki gönderirseniz şikayet ederim, göndermezseniz de artık hiç önemli değil zaten bir daha Wikipedia'ya güvenip kullanmaya niyetim yok. İyi günler. Buusra

Tavrınızın uzlaşmak yönünde olmadığını üzülerek görüyorum. Anlayabildiğim kadar yardım edeyim; şikayet sayfamız VP:Ş 'dir. Bilgilerinize. İyi günler. chansey Mesaj 16:19, 15 Nisan 2017 (UTC)
Wikipedia'da olan bir şeyi Vikipedi Danışma Masası'nda tartışmak doğru olabilir, sadece kurallar ve işleyiş hakkında bilgi almak için. Ama oradaki kişileri burada eleştirmek gereksiz. Kavas (mesaj) 16:40, 15 Nisan 2017 (UTC)
Yukarıda da belirtildiği üzere bu sayfa Vikipedi'nin kullanımı hakkındaki sorular içindir. Anonim kullanıcımızın bahsettiği olay ise apayrı. Uzun süredir katkı yapmayan ve yetkisi bulunmayan bir kullanıcının kendisini engellediği iddiasıyla Vikipedi sistemini eleştirmekte. Neyse, yeterli cevabın verildiği kanaatindeyim. Değerli anonimin soruları devam ederse, benden başka bir kullanıcının seve seve cevap vereceğinden eminim. Teşekkürler... chansey Mesaj 16:49, 15 Nisan 2017 (UTC)

İş İnsanı Sayfası Oluşturma

  • Soru Merhaba, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın asistanıyım. Kendisi Ak Parti kurucu üyesi (https://www.akparti.org.tr/site/yonetim/kurucu-uyeler), TOBB Başkan Yardımcısı (https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/ibrahimcaglar.php) MÜSİAD Kurucu üyesi ve aynı zamanda bir çok derneğin ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Başkanlığını yürütmekte. Kendisine ait wikipedia sayfası oluşturmak için bir kaç kez girişimde bulundum fakat sayfa hep silindi. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Erhan TURAN erhan@erhanturan.com 0532 310 53 57--213.144.102.2 16:50, 12 Nisan 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap Erhan Bey, Vikipedi'de maddeler gelişigüzel şekilde bulunmaz ve belli kriterlere uymak zorundadırlar. Bu kapsamda oluşturma istediğiniz madde de kişiler için kayda değerlik kriterlerine uymak mecburiyetindedir. Maddenizi bu kriterlere uygun olarak oluşturursanız emin olun ki silinmeyecektir. İyi vikiler... chansey Mesaj 18:50, 14 Nisan 2017 (UTC)

merhaba

  • Soru Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--78.165.68.174 00:17, 14 Nisan 2017 (UTC)

size ulasmak istiyorum

  • Cevap Cevap Bizden ve ulaşmaktan kastınız nedir anlayamadım. Buraya yazarak derdinizi belirttiğinizde (kastettiğiniz eğer kullanıcılarımız ise) ulaşmış olursunuz... chansey Mesaj 18:46, 14 Nisan 2017 (UTC)

Mustafa Kemal ATATÜRK !

  • Soru Mustafa Kemal ATATÜRK Diye google araması yaptığımızda karşımıza Mustafa Kemal Atatürk wikipedia bilgisi çıkmakta ve ismin altında eski türkiye kurucusu yazmakta

Eski türkiye nedir ? Yeni türkiye nedir? Düseltilmesini rica ederim--176.42.127.123 20:52, 16 Nisan 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap O kutunun içeriği Google tarafından belirleniyor, bizim tarafımızdan değil. Temel bilgileri bizden alıyorlar, ancak içeriğe kendileri karar veriyorlar nihai olarak. Bir-iki gündür bu konuda bazı şikâyetler aldık. Şikâyet edenleri de Google'a ve o kutunun altındaki geribildirim düğmesinden Google ile iletişim kurmaya yönlendirdik. Şu an için İngilizce sürümdeki metin de Türkçe sürümdeki metin de kaldırılmış görünüyor.--Vito Genovese 17:22, 17 Nisan 2017 (UTC)

Madde: DJ Jackson

  • Soru Merhaba, DJ Jackson ile ilgili yeni bir Madde olusturdum. Yalniz Türk Vikipedi'de yeni üye olarak görüldügüm icin Maddeyi Sablon olarak kaydiramiyorum, madde tam olarak bitmedi ve simdilik yayinlanmamasi gerekiyor. Tecrübeli arkadaslar ilgilenebilir mi lütfen? Tesekkür ederim. Saygilarimla.--Kerem A. (mesaj) 22:58, 17 Nisan 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap

Konu_başlığını_giriniz!

  • Soru başlıklığımı kaldırabilirmisiniz, hatta üyeliğimin kaldırılmasını istiyorum--Atilla İltaş 20:16, 21 Nisan 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap

Şablon Kullanımı hakkında (örnek içerik Masa)

  • Soru Merhabalar

Bir şablon oluşturdum diyelim. "Şablon:Masa Özellik"

şablonumuz aşağıdaki gibi olsun

Kırmızı {{PAGENAME}}  : [[Dosya: Kırmızı {{PAGENAME}}.png]]

Mavi {{PAGENAME}}  : [[Dosya: Mavi {{PAGENAME}}.png]]

Yeşil {{PAGENAME}}  : [[Dosya: Yeşil {{PAGENAME}}.png]]


3 tane de sayfamız var "Tahta Masa" , "Demir Masa" ve "Plastik Masa" olarak

Bu sayfalarda yukarıda hazırladığım şablonu ekledim.

{{Şablon:Masa Özellik}}


Tahta Masa sayfasını açtığımızda

Kırmızı Tahta Masa (ve yanında resim)

Mavi Tahta Masa (ve yanında resim)

Yeşil Tahta Masa (ve yanında resim)


aynı şekilde "Demir Masa" ve "Plastik Masa" sayfalarını da düzenledim.

Sonrasında "Tüm Masalar" diye yeni bir sayfa açtım. bu sayfada yukarıdaki 3 sayfadaki tüm içeriğin aynı şekilde bulunmasını istiyorum.


{{:Tahta Masa}}

{{:Demir Masa}}

{{:Plastik Masa}}


Bu şekilde yaptığımda diğer sayfaların içerikleri gelmiyor. yeni sayfamızın ismi "Tüm Masalar" olduğu için

Kırmızı Tüm Masalar (resim yok)

Mavi Tüm Masalar (resim yok)

Yeşil Tüm Masalar (resim yok)

... ... ...

Şimdi ben bu durumda diğer sayfaların içeriğinin bozulmadan gelebilmesi için hangi yolu izlemeliyim?--85.101.186.138 01:41, 22 Nisan 2017 (UTC)

Sony Çocuk

Planet Çocuk kanalı el değiştirmiş, ardından yeni sahibi olan Sony'nin marka değerinde bir adına bürünerek Sony Çocuk adını almıştır. Jenerikleri yenilenmiş, Sony markalı içeriklerle birlikte yeni yapımlar başlamıştır. Kısaca tamamen bir marka değişimi söz konusuyken dün açılmış olan Sony Çocuk başlığı yetersiz içerik denilerek silinmiş ve Planet Çocuk başlığının adı Sony Çocuk yapılmıştır.

Türk vikipedisi bir 50 sene geçsin yine aynı yerinde sayıklar. Çünkü yönetimdeki vikipedistler dahil hiç birinin tecrübesi yok. Eliniz değmişken 290 bine aşkın maddeyi birleştirip tek madde yapalım, konu kapansın böyle bir saçmalık olabilir mi? Örneğin bugün Disney XD isimli kanal eskiden Fox Kids ve Jetix adında yayın yapmaktaydı. Farklı ad, farklı jenerikler, farklı içerikler ve tamamen farklı marka hatta farklı sahipler.

Planet Çocuk başlığının adı tekrar Planet Çocuk olsun. Sony Çocuk başlığı geri getirilmeli.

Cevap Cevap Değerli @88.234.213.163 fikrinizi ilgili maddenin tartışma sayfasında belirtebilirsiniz... chansey Mesaj 13:49, 27 Nisan 2017 (UTC)

Google araması örneği: Selim Erdoğan

An itibariyle yaptığım Google araması

Selim Erdoğan Oyuncu Selim Erdoğan, Türk oyuncu. 26.04.2017 tarihinde uyuşturucu yetiştirmek ve satmak yüzünden tutuklanıp cezaevine girmiştir. Vikipedi Doğum tarihi: 1 Nisan 1972 (45 yaşında), İstanbul Boy: 1,68 m

sonucu verdi. Yalnız ilginç olan şey şu ki "Bu sürümdeki 1 değişiklik, inceleme bekliyor. Kararlı sürüm, 19 Mart 2017 tarihinde kontrol edildi." durumunda. Yani genel kullanıcının uyuşturucu cümlesini görmemesi gerekiyordu. Google araması sayfanını kontrol edilmemiş sürümünü mu buluyor?Kavas (mesaj) 20:08, 26 Nisan 2017 (UTC)

Beyaz liste

Beyaz liste üyesi olmak için ne yapmaliyim? Türkce-İngilizce sayfa cevirisi yapıyorum - diğer sayfalara bağlantı eklerken Sürüm kontroluna rastladım Seraphim System (mesaj) 07:55, 27 Nisan 2017 (UTC)

Yeni çevirdiğım sayfa kontrola alındı - bana hala cevap yok, mesaj yok, aldıran yok - Welcome to Vikipedia - bu pek hoş olmadı, siz yanıt verın, ben gereken sayfaları çeviririm. Seraphim System (mesaj) 09:26, 27 Nisan 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Seraphim System sorununuz/sorunuz tam olarak nedir? Katkılarınıza bir kaç gün daha devam ediniz ve beyaz liste olmak için bir hizmetlimize mesaj atınız. Gereği yapılacaktır. chansey Mesaj 13:33, 27 Nisan 2017 (UTC)

Düzenleme hakkı

  • Soru Merhaba,

Vikipedi'ye yanlı olduğunu düşündüğüm bir maddeyi yeniden düzenlemek için üye oldum ama yaptığım düzenleme kabul görmedi. (İsmail Kurt)

Eski milli futbolcu İsmail Kurt iki ay önce vefat etti ve bu sırada gördüğümüz maddedeki ifadeler ailesini çok rahatsız etti. Bu maddenin kendisini sevmeyen biri tarafından yanlı olarak ve olumsuz yorumlar katılarak yazıldığına inanıyorum.

Bu ifadelerin maddeden silinmesi için ne yapabilirim?

Saygılarımla.--Seçil türkel (mesaj) 13:21, 27 Nisan 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhaba @Seçil türkel! İlgili maddenin tartışma sayfasında görüşlerinizi belirtebilirsiniz... chansey Mesaj 13:29, 27 Nisan 2017 (UTC)
Belirttiğiniz sayfaya yorumlarımı ekledim. Bu konuyla ilgili bir yetkili bunu değerlendirecek mi? — Bu imzasız görüş Seçil türkel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
İlgili tartışma sayfasından devam edebilirsiniz. chansey Mesaj 14:03, 27 Nisan 2017 (UTC)

Enitan Bababunmi

Enitan Bababunni başlık yazımında bir hata var. "Bababunni" değil "Bababunmi" olmalıdır. Oluwa2Chainz (mesaj) 19:58, 29 Mayıs 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı--❣Paseyn ileti 20:12, 29 Mayıs 2017 (UTC)

Redirect?

Merhaba, ben İngilizce wiki'den geliyorum - nasıl "redirect" bağlıyabılırım? Slaughterhouse-Five sayfasını yayınladıkdan sonra Mezhaba No. 5 sayfasını gördüm, Slaughterhouse Five sayfasına redirect koymak istiyorum ....Seraphim System (mesaj) 01:42, 29 Nisan 2017 (UTC)

@Seraphim System You may put #YÖNLENDİRME [[The page you want to redirect]] in the page you want to be redirected. --❣Paseyn ileti 19:35, 30 Nisan 2017 (UTC)

Türkiye Türkçe Vikipedi sayfasında ört-pas

  • Soru Vikipedi'de iki adet kullanıcı, yazılan kaynağı, gerekçesiz ört-pas etmeye çalışıyor.

Sayfa: Türkiye
Sayfa geçmişi: "Türkiye" sayfasının geçmişi--BilgisayarKurdu16 (mesaj) 19:14, 30 Nisan 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap Ben Şuradaki değişikliği geri aldım, açıklayayım; gösterdiğiniz ilk kaynakta ekledeğiniz cümleyi anlatmıyor. İkinci kaynak ise bir arama motorunda yapılmış bir arama bağlantısı. Vikipedi:Kaynak gösterme'ye başvurmanızı ve Vikipedi:Seçkin içerik olarak nitelerdirilen maddeleri incelemenizi öneririm. --❣Paseyn ileti 19:32, 30 Nisan 2017 (UTC)

Soran: Bu söylediklerinizin ilki yalan, ikincisi ört-pas. Halen yapıyorsunuz.--BilgisayarKurdu16 (mesaj) 21:08, 30 Nisan 2017 (UTC)

İthamlarınıza dikkat ediniz. Maddelere de yorum ve ansiklopedik olmayan bilgi eklemeyeniz. İyi çalışmalar.--Pragdonmesaj 21:29, 30 Nisan 2017 (UTC)

Collapse

  • Soru



aşağıda yaptığım örnekte herhangi birine tıkladığımda üçü birlikte açılıyor. her birinin birbirinden bağımsız açılması için ne yapabilirim?

————————————————————————————————————————————————————————————

111111

İÇERİK 1


222222

İÇERİK 2


333333

İÇERİK 3

————————————————————————————————————————————————————————————

————————————————————————————————————————————————————————————

<span class="mw-customtoggle-myDivision"> 111111 </span>

<div class="mw-collapsible mw-collapsed" id="mw-customcollapsible-myDivision">

İÇERİK 1

</div>

<span class="mw-customtoggle-myDivision"> 222222 </span>

<div class="mw-collapsible mw-collapsed" id="mw-customcollapsible-myDivision">

İÇERİK 2

</div>

<span class="mw-customtoggle-myDivision"> 333333 </span>

<div class="mw-collapsible mw-collapsed" id="mw-customcollapsible-myDivision">

İÇERİK 3

</div>

————————————————————————————————————————————————————————————

————————————————————————————————————————————————————————————



--88.224.194.254 20:21, 2 Mayıs 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap
id="mw-customcollapsible-1"
id="mw-customcollapsible-2" 
id="mw-customcollapsible-3"

değişkenlerini kullanarak çözüme ulaştım. teşekkürler.88.224.194.254 22:16, 2 Mayıs 2017 (UTC)

this seems to be a dublicate item to William Chiroque. As I am not very familiar with trwiki, could you please merge it? Thanks! Queryzo (mesaj) 06:58, 5 Haziran 2017 (UTC)

Başlık değişikliği

{{kopyala:Vikipedi:Danışma masası/Önyükleme-şablon |1=

Merhaba,

Sinan Kılıçoğlu sayfası şirketimizin Genel Müdürünü tanıtım amaçlı açılmış bir sayfadır. Sayfanın başında Kullanıcı:Sinan Kılıçoğlu yazıyor. Kullanıcı yazısını kaldırmak istiyoruz nasıl yapabiliriz? Desteğinizi rica ederim.

İlgili kullanıcı, eğer talebinizi takip ediyorsanız bana buradan özel mesaj atınız. Teşekkürler chansey Mesaj 11:19, 1 Temmuz 2017 (UTC)

Vikipedi yabancı katkı istemiyor mu?

Kaynak istenir reklam amaçlı denir, yapıcı değil denir. Aksi halde de e kaynak istenir, vandalizm denir şanslıysanız hemen imha edilirsiniz. Vikipedi'nin amacı devriye haricindekilere psikolojik işkence yapıp itlaf mı etmektir? Buna da hakaret vs. demeyin tam olarak aynı muameleye giriyor bu noktada, söyleyin ki hasbelkader vikipediye bir katkı yapacak herhangi bir tanıdığımı yol yakınken durdurayım.— Bu imzasız görüş 37.148.162.8 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Değişiklik özetleriniz "... çıkan albümlerde yer alan şarkıların listesini download etmek için" diye bir ibare kullanıyorsunuz. Haliyle kullanıcılarımızda reklam, yapıcı olmayan bir değişiklik algısı yaratıyor. Bunun dışında eklenecek kaynaklara erişimin kolay olması gerekmekte. Üyelik, download etmek gibi işlemler kaynağa erişimi zorlaştırmaktadır. --Pragdonmesaj 12:33, 17 Haziran 2017 (UTC)

Прошу помощи - Need help

Hello! Excuse me for using not turkish but english. I'm from russian wiki, and I write articles about Turkish history. My article about Hersekzade Ahmed-pasha has a problem - it is the absence of illustrations. Can anybody help me with them? May be there is a user who lives in Altinova? --Удивленный1 (mesaj) 16:49, 27 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba! Bu mesajı yazan Удивленный1 Rusça vikidenmiş, Hersekli Ahmet Paşa maddesini yazmış, görsel bulmak istiyor. Yardımcı olabilecek var mıdır diye soruyor. Yalova, Altınovalı biri var mı acaba diyor (orada camsi var paşanın). Var mı Commons'a bu konuda görsel yükleyebilecek?--Başak (mesaj) 15:34, 28 Haziran 2017 (UTC)
"Hersekzade" olarak değiştirdim madde adını öncelikle. Keşan'da da camisi varmış, o da mümkün. Onun dışında şöyle de bir eser var, yardımcı olabilir.
@Удивленный1, First, I changed the name of the article as "Hersekzade". There is also another mosque in Keşan named after him. Other than that, this book seems like a good source about him.--RapsarEfendim? 17:37, 30 Haziran 2017 (UTC)
Hello! I know this book. I used it in my article. Херсекли Ахмед-паша. I only need illustrations. The best picture may be the foto of monument near his mosque in Yalova.--Удивленный1 (mesaj) 17:59, 30 Haziran 2017 (UTC)

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Sayfa Taşıma

  • Soru Kapadokya Meslek Yüksekokulu bugünkü resmi gazete itibariyle Kapadokya Üniversitesi'ne dönüştü. Bu nedenle sayfanın adının Kapadokya Üniversitesi olarak değişmesi gerekiyor. Ya da yeni madde mi açalım? Teşekkürler--edanurg 10:46, 1 Temmuz 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap 1 Temmuz tarihli gazetede böyle bir değişiklik göremedim.--Potkal (mesaj) 11:17, 1 Temmuz 2017 (UTC)

kanun 7033 madde 21 edanurg 11:26, 1 Temmuz 2017 (UTC)

Kapadokya Üniversitesi olarak, yeni sayfaya taşındı.--Potkal (mesaj) 11:44, 1 Temmuz 2017 (UTC)
Resmi gazetede mevcut... Buradan kontrol edebilirsiniz @Potkal talep haklıdır. Kanaatim yeni madde açılması ve eski maddenin "7033 sayılı kanunla tüzel kişiliğine son verilmiştir." şeklinde revize edilmesi yönünde @Edanurg. Kolay gelsin.

Çakışma: zaten taşınmış :) Teşekkürler. chansey Mesaj 11:46, 1 Temmuz 2017 (UTC)

Yerleşim yeri kutusu

Bu maddenin yerleşim yeri kutusunda biraz sıkıntı çekiyorumda biri yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler --TmѰ e12 11:53, 5 Temmuz 2017 (UTC)

Türkçesi olan sayfalar

(atıyorum) Şu kategorideki maddelerden, Türkçesi de bulunan sayfaları nasıl listeletebilirim? --Selahattin ilhan (mesaj) 05:05, 10 Temmuz 2017 (UTC)