Çamlık millî futbol takımı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Çamerya millî futbol takımı (Sırp-HırvatçaPërfaqësuesja e futbollit të Çamërisë, YunancaΕκπρόσωπος ποδοσφαίρου της Τσαμουριάς), Yunanistan'ın Epir bölgesinde bulunan Çamerya'daki Çam Arnavutlarını temsil eder. FIFA veya UEFA'ya bağlı değildir ve bu nedenle FIFA Dünya Kupası veya UEFA Avrupa Şampiyonası için yarışamaz .

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk maç[değiştir | kaynağı değiştir]

Çamlık millî futbol takımı 2017 yılının ortalarında kuruldu ve bir dizi hazırlık maçı oynadı. 17 Haziran 2017'de, aynı zamanda ilk büyük galibiyet ve ilk rekabetçi galibiyet, 2017 Temsil Edilmeyen Uluslar Kupası çerçevesinde Irak Kürdistanı'na karşıydı ve maç 6-0 ev sahibi galibiyetiyle sona erdi.

CONIFA üyeliği[değiştir | kaynağı değiştir]

24 Mayıs 2018'de Çamlık, CONIFA'ya kabul edildi ve artık diğer millî takımlara karşı çeşitli turnuvalarda ve bireysel maçlarda oynayacaktı.

2 Haziran 2019'da Çamlık, CONIFA üyeliğinden sonraki ilk uluslararası maçını 2019 CONIFA Avrupa Futbol Kupası çerçevesinde Abhazya'ya karşı oynadı ve maç 3-1'lik bir mağlubiyetle sona erdi, bu aynı zamanda hem en büyük hem de ilk mağlubiyet oldu.