¿Dónde Estás Corazón?

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"¿Dónde Estás Corazón?"
Pies Descalzos albümünden
Shakira single
Yayımlanma4 Eylül 1995 (Kolombiya)
2 Şubat 1996 (dünyaçapında)
FormatCD
Kaydedilme1995
TarzPop rock, latin pop
Süre3:56
ŞirketSony Music, Columbia
YazarShakira, Luis Fernando Ochoa[1]
YapımcıLuis Fernando Ochoa
Shakira single kronolojisi
""Estoy Aquí""
(1995)
"¿Dónde Estás Corazón?"
(1995)
""Pies Descalzos, Sueños Blancos""
(1996)

"¿Dónde Estás Corazón?" (Türkçe: Neredesin, aşkım?), Kolombiya doğumlu müzisyen Shakira tarafından yazılımış ve 1995 yılında piyasaya sürülmüş şarkı.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu şarkı ilk olarak Shakira' nın kendi ülkesi yani Kolombiya'da çıkardığı bir derleme albümü olan Nuestro Rock (Our Rock)'da yer aldı. Şarkı albümdeki tek hit olabilen parça olmuştur. Şarkının video klibini Oscar Azula ve Julian Torres yönetmiştir. Shakira bu şarkıyla Kolombiya'da ilk büyük sıçrayışını yapmıştır. Şarkının bu başarısından sonra Sony Music sanatçıya yeni bir albüm keydetme ve yayınlama olanağı vermiştir. Bu şarkı daha sonra Shakira'nın Pies Descalzos albümünde de yer almıştır. 1996'da Latin Amerika'da dağıtılan bu albümden çıkan beşinci tekli olmuştur. Şarkının bir remiksi 1997 yılında çıkan bir başka Shakira albümü olan The Remixes'de tekrar piyasaya sürülmüştür. Daha sonra ise Shakira'nın en büyük hitlerinin yer aldığı Grandes Éxitos albümünde yer almıştır.

Listeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste (1996) Tepe
noktası
ABD Latin Songs (Billboard)[2] 5*
ABD Latin Pop Songs (Billboard)[3] 3*

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Shakira songs -¿Dónde Estás Corazón?". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2009. 
  2. ^ "Shakira Album & Song Chart History" Shakira için Billboard Latin Songs. Nielsen Business Media. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2010.
  3. ^ "Shakira Album & Song Chart History" Shakira için Billboard Latin Pop Songs. Erişim tarihi: 8 Ağustos 2010.