We Are the Fallen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
We Are the Fallen
2010 yılında We Are the Fallen'ın New York'taki Irving Plaza'da gerçekleştirdikleri konserden. Soldan Sağa: John LeCompt, Marty O'Brien, Rocky Gray, Carly Smithson, and Ben Moody
Genel bilgiler
Başladığı yerAmerika
TarzlarGotik metal
Etkin yıllar2009 - günümüze
Müzik şirketiUniversal Republic (2009–11)
İlişkili hareketlerEvanescence
Resmî sitewww.wearethefallen.com
ÜyelerCarly Smithson
Ben Moody
Rocky Gray
John LeCompt
Marty O'Brien

We Are the Fallen, Amerikalı gotik metal müzik grubu. Grup, eski American Idol yarışmacıları Carly Smithson, Marty O'Brien'dan ve eski Evanescence üyeleri Ben Moody, John LeCompt ve Rocky Gray'den oluşmaktadır. Grubun ismi, Evanescence grubunun 2003 yılında çıkardığı Fallen albümüne bir gönderme niteliğindedir. Grubun ses açısından Evanescence'e benzerliği tartışmalarına karşılık, Evanescence grubunun kurucularından olan Ben Moody, bir Los Angeles Times röportajında, We Are the Fallen'ın ses bakımından Evanescence'den farklı bir grup olduğunu "herkes eşittir" ve "Evanescence'in toplayabileceğinden daha fazla enerjiye sahip" sözleriyle belirtmiştir. Ayrıca "Biz kim olduğumuzu kanıtlamaya çalışamayız. Eğer seste bir benzerlik varsa bunun nedeni bu tarzın bizim tarafımızdan yaratılmış olmasıdır." diyerek vurgulamıştır.

Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluş[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben Moody'in, Evanescence'in diğer üyeleri Rocky Gray ve John LeCompt ile birlikte, grubun ilerleyişinin başlangıçtaki planlardan ziyade farklı bir yönde olmasıyla ilgili aldıkları kararlar sırasında, We Are the Fallen da şekillenmeye başlamıştı. Ben Moody, müzik stillerini koruma amacıyla bir şeyleri değiştirme gereği hissetti ve grubun kadın lideri ve kurucusu Amy Lee'yle olan farklılıkları nedeniyle gruptan ayrıldı. Bir yıl sonra Gray ve LeCompt da gruptan ayrıldığında, Ben Moody devam etmek için bir girişimin içindeyken onlara el uzattı. Yeni grup, New York'ta bir solist arıyordu ve Ben Moody'nin grubun ruhuna uygun birini bulması için uzun ve kapsamlı bir süreç başlamış oldu. Moody'nin oda arkadaşı, Carly Smithson'ın Evanescence'nin Bring Me to Life şarkısıyla yaptığı performansı izletti ve tesadüfen de olsa bu şarkı, Moody ve grup için bir eleme niteliğindeydi. Carly Smithson, American Idol yarışmasından sonra solo albüm hazırlığındayken Moody'le tanıştı.

We Are the Fallen resmi olarak 22 Haziran 2009'da grubun resmi sitesinden duyuruldu. Hayranları websitesine e-postalarıyla giriş yaparak, grubun ilk single'ı olan "Bury Me Alive" şarkısını indirdiler. Şarkı, ilk seferinde 100.000 kişi tarafından indirildi. Daha sonra da aşırı istek üzerine şarkı hayran kitlesi tarafından grubun MySpace sayfası aracılığıyla ücretsiz olarak indirilmeye başladı.

Grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stüdyo albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Albüm Detayları Zirvedeki Yeri
US US Digital US Rock US Alt. Rock US Hd. Rock
2010 Tear the World Down 33 17 12 7 6

Tekliler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Şarkı U.S. Alt. U.S. Main. Albüm
2010 "Bury Me Alive" 31 Tear the World Down
"Tear the World Down"

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]