Metaroth

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Metaroth
Başladığı yerBursa, Türkiye Türkiye
Etkin yıllar2001-2006 / 2013 -
Müzik şirketiAtlantis Muzik / EMI
Resmî sitewww.metaroth.com
ÜyelerEdiz Kivanc (vokal)
Can Küçük (gitar)
Fuat Guney (bas gitar)
Fevzi Kizir (davul)

Metaroth Türk Metal topluluğu.[1]

Metaroth Bursa'da kuruldu. İlk yıllarda bir lise arkadaşlık grubu olarak çalışmalarını yürüten grup, bu dönemde Bursa'da çeşitli konser ve festivallerde yer almayı başardı. Grubun farklı çizgilerde yapılanan müzikal tarzı, metal müzik içerisinde kullandığı çeşitli yerel enstrümanlar ve doğu melodileri kısa sürede grubun dikkat çeken bir isim olmasını sağladı.

2001 yılı ile başlayan üniversite yıllarında grup elemanları profesyonel bir şekilde grubu ele aldılar ve Kasım 2001'de "Tragedy" isimli bir demo EP kayıt edildi. Bu çalışma underground müzik çevrelerinde yayıldı ve grup bu EP sayesinde yurt dışında da ismini duyurmaya başladı. EP'de yer alan bazı parçalar, çeşitli toplama albümlerde ve radyo programlarında yer buldu. Metaroth bu süreç ile Bursa dışında, Türkiye'nin önde gelen şehirlerinde ve üniversitelerinde çeşitli konser ve festivallerde yer aldı.

2002 yılında grup kendisine gelen bazı teklifleri değerlendirmeye aldı ve ilk albümü için çalışmalara başladı. Sınırlı bir bütçe ve zaman darlığı ile albümün kayıtları 6 günde yapıldı. Tarz olarak, dönemin nu-metal gruplarına paralellik gösterse de rock ve metal müzik alt dallarının birçoğundan izler görebilmenin mümkün olduğu bir çalışmaya imza attılar.

2004 yılına gelindiğinde Metaroth, ilk albümleri "Meta non Grata"yı yayınlamak üzere Atlantis Müzik ile antlaşmaya vardı. "Meta non Grata" 13 Ocak 2005'te piyasa çıktı.

2006 yılında grubun ikinci albümünün kayıtları devam ederken, grup elemanları bir süreliğine çalışmalarına ara verme kararı aldı. En son 2006 yılında 3. Zeytinli Rock Festivali'nde sahne almışlardır.

Metaroth, 2013 yılı içerisinde tekrar bir araya geldi ve Nitimur in Vetitum adını verdikleri yeni albümleri için stüdyoya girdi. Kasım 2013'te albümden ilk single "Sins of Man" YouTube üzerinden yayınlandı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Metaroth". 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]