Vikipedi:Deneme tahtası

Page taşıma korumasına alındı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikipedi:DT sayfasından yönlendirildi)

Profesör Selahattin İncecik, 2017 yılından bu yana Uluslararası Hava Kirliliğini Önleme ve Çevre Koruma Dernekleri Birliği'nin (IUAPPA) Başkanıdır. 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Bölümü'nden emekli olmuştur. Araştırmalarına devam ederken çeşitli üniversitelerde dersler vermektedir. Halen Türkiye de Marmara Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde ve Samsun Üniversitesi Meteoroloji Müh. Bölümünde ders vermektedir. Araştırmaları kentsel hava kalitesi ve iklim değişikliği, hava kirliliği ve iklim etkileşimleri, hava kirliliği modellemesi, enerji modellemesi, yenilenebilir enerji, kentsel çevre ve hava kalitesi yönetimini kapsamaktadır. Bugüne kadar çok sayıda hakemli yayın ve uluslararası konferans makalesiyle sonuçlanan TÜBİTAK ve AB destekli çeşitli araştırma çalışmalarını yürütmüş ve devam etmektedir.

Prof. İncecik şu ana kadar sekiz doktora tezi ve meteoroloji, atmosfer bilimleri ve çevre bilimleri alanlarında yedi yüksek lisans tezi yönetmiştir. Dr. İncecik Doktora derecesini İTÜ'de aldı ve doktora sonrası çalışmalarını ABD'deki Pennsyvania State Üniversitesi'nde sürdürdü. Akademik ve endüstriyel çalışmaları Avrupa, ABD ve Asya'daki bilimsel araştırma grupları ile yürütmüştür. İTÜ de Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

NATO CCMS-ITM Hava Kirliliği Modellemesi ve Uygulamaları gurubunda 2003-2016 arasında Türkiye temsilciliği, Bilim ve İcra Komitesi üyeliğini yapmıştır. Halen Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumuna Akkuyu ve Sinop Nükleer santral sahalarının Meteorolojik etüdleri ve Dağılım Modellemesi konularında Bilimsel Danışmanlık yapmaktadır.

Türkiye Milli Jeodezi ve Jeofizik Birliği Konseyi'nde konsey üyesi ve üniversite temsilcisi olarak IPM DEĞİŞTİŞİMDİGELSİBLERgörev yaptı. Aynı zamanda Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Hava Kalitesi, İklim ve Uyum-Etkileşim Çevre Grubu üyesi olarak görev yaptı. Çalışma arkadaşları ile TÜSİAD da Avrupa Birliği'ne yönelik iki Çevre Raporu hazırladı. Profesör İncecik Atmospheric Pollution Research (Elsevier), Int. Journal of Hydrology Science and Technology (Inderscience) vb çeşitli dergilerin Editör Danışma Kurulu üyesidir. Science of the Total Environment (Elsevier), Atmospheric Research (Elsevier), Environmental International (Elsevier), Journal of Water&Air and Soil Pollution (Kluwer), Aerosol and Air Quality Research, Advances in Meteorology (Hindawi), Int.J.Env.Pollution (Inderscience), Applied Sciences (MDPI) dergilerinde Özel Sayı Editörlüğü yapmıştır. Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Çalışma Grupları I ve II Özel Raporunun (2012), İklim Değişikliğine Uyum Sağlamak İçin Aşırı Olayların ve Afetlerin Risklerinin Yönetilmesi ve IPCC İklim Değişikliği 2013, Fiziksel Koşulların uzman hakemi olarak görev yaptı.

Profesör İncecik Türkiye de Hava Kirliliği alanında çok sayıda uluslararası konferans düzenlemiştir. En son ise 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında 18.th World Clean Air Congress'i Istanbul da düzenlemiştir. Halen Hava Kirliliği Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesidir.

Prof. İncecik 2003-2005 yılları arasında görev yaptığı BM IPCC Özel Raporu'na Başyazar (Lead Author) olarak yaptığı katkılardan dolayı 2007 NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNÜ KAZANAN IPCC kurumu tarafından sertifikalandırılmıştır. .

Kategori (++): Hızlı silinmeye günlük sayfalar(+)