Dosya:Şark Ekspresinde Cinayet 1974 film Vagon planı.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şark_Ekspresinde_Cinayet_1974_film_Vagon_planı.jpg((300 × 140 piksel, dosya boyutu: 16 KB, MIME tipi: image/jpeg))

Dosya ile ilgili açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosyanın Şark Ekspresinde Cinayet (film, 1974) maddesindeki adil kullanım gerekçesi
Açıklama Şark Ekspresinde Cinayet (film, 1974) (Filmin özgün adı "Murder on the Orient Express") Sidney Lumet'in 1974'te yönettiği, bir Agatha Christie uyarlaması olan Birleşik Krallık filminde konunun geçtiği ünlü "Şark Ekspresi" treninin Wagon-Lits'ye ait "Calais Vagonu"nda yolcuların kompartmanlarını ve yerleşme düzenini gösterir şema ve ona ait vagonun fotoğrafından oluşan kolaj.
Kaynak Şu sayfada da yer alan (aynı zamanda filmin kitabında da yer alan) şu sade kroki, tarafımdan geliştirilmiş ve burada görülen haline getirilmiştir. Her ne kadar büyük bölümü tarafımdan geliştirilmiş de olsa telif hakkı muhtemelen saklı olan bir kroki üzerine oturtulduğu için bu nihai görsel de telifli bir eserin türevi olarak kabul edilmelidir. Zaten o nedenle de "Wikimedia Commons"a konulmadı, adil kullanım gerekçesi düzenlenerek burada kullanıldı. Krokinin altında yer alan ve krokinin ait olduğu, ilgili trenin benzer bir vagonunun fotoğrafı da "Wikimedia Commons"daki File:Orient Express Pulmann car.jpg adlı serbest telifli (GFDL lisansı taşımaktadır) fotoğraftan alınarak kırpıldı ve görsele eklemlendirildi. "Wikimedia Commons"dan alınarak görsele eklemlenen bir diğer dosya da "Wagon-Lits" yataklı vagon şirketinin amblemini betimleyen File:Logo-Wagons-Lit.jpg dosyasıdır ve "CC BY 3.0" lisansı taşımaktadır ve diğeri gibi yeni kullanıcıya görüntüde modifikasyon/adaptasyon yapma olanağı tanımaktadır.
Kullanılan kısım Filmle ilgili bir vagon krokisi belirtilen kaynaktan alınan kroki üzerinde geliştirildi, bu bir ticari üründen türetilmiş bir görseldir. Buna "Wikimedia Common"dan alınmış iki fotoğraf modifiye edilerek eklendi.
Düşük çözünürlük? Evet
Kullanım amacı Resim maddede bahsi geçen filmin anlaşılmasına görsel bir katkı sağlamaktadır. Film hakkında eğitici bilgileri veren bir görsellik arz etmektedir.
Değiştirilebilirlik? Resim ticari bir ürünün parçası olabileceği için, bu tren vagonu krokisinin serbest telifli bir eş değeri bulunamaz.
Ek bilgi Resmin kullanılması ticari ürünün değerinin azalmasına ya da satılabiliriliğinin azalmasına neden olmamaktadır. Tam aksine özendirme yoluyla ilgili filmin video vb.satışlarını veya uyarlandığı romanın satışlarını teşvik etme olasılığı daha yüksektir. Ayrıca, sadece düşük çözünürlükteki bu kopyayı kullanarak eserin tamamının kopyalarını üretmek olası değildir.

Lisanslama[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel01.17, 8 Nisan 202401.17, 8 Nisan 2024 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli300 × 140 (16 KB)ToprakBot (mesaj | katkılar)Dosya çözünürlüğü düşürülüyor
21.18, 23 Mart 2013Küçük resim yok2.098 × 984 (343 KB)Docbaba (mesaj | katkılar){{Telifli kullanım gerekçesi | Madde = Şark Ekspresinde Cinayet (film, 1974) | Açıklama = Şark Ekspresinde Cinayet (film, 1974) (Filmin özgün adı "Murder on the Orient Express") Sidney Lumet'in 1974'te yönettiği,...

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar: