Şablon tartışma:Köpek ırkı bilgi kutusu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bazı ek düzenlemeler...[kaynağı değiştir]

Bu şablonun başlangıç kökeni en:Template:Infobox Dogbreed ama o şablon içinde Türkçe Wikipedia'ya (Vikipedi'ye) çok da uymayan bir başlık var: Common nicknames ("Sık kullanılan takma adlar" ya da bizdeki gibi kısaca "Takma adlar"). Bu başlık, İngilizce'de gerçekten sık kulanılan takma adları içermesi için uygun olabilir ama bir yandan da oldukça öznel bir bilgi ve şu ana kadar Şablon:Köpek'in bizdeki uygulamalarında sürekli olarak İngilizce'deki takma adlar girilmiş durumda. Köpek ırkları için Türkçe'de de takma adlar kullanılıyor olabilir ama bunları bir bilgi kutusunda belirtmeye gerek var mı? Bana kalırsa yok çünkü kimisi Doberman için "Dobi" diye bir takma ad kullanabilirken, bir başkası da "Dober" diye bir takma ad kullanabilir.

  • Buradan yola çıkarak, şu an için "Takma adlar" başlığını ve değişkenlerini kaldırıyorum. Türkçe'de köpek ırkları için kullanılan, yerleşik, bir bilgi kutusunda değinilmesi faydalı olacak takma adlar varsa (ki, olduğunu zannetmiyorum; olsa da bu gerçekten ne kadar ansiklopedik olur ve bilgi kutusunda yer vermeye ne kadar değer, şüpheliyim), geri konulur.
  • Onun dışında, "Diğer adlar" ve "Köken" başlıklarını "Genel bilgiler" adlı bir başlık altında topladım çünkü önemli olsa da birer ikişer satırlık olan bilgi için ayrı başlıklar açmak şablonu çok uzatıyor. Kazanılan yere, "Genel bilgiler" başlığı altında olacak şekilde, bir köpek ırkı ile ilgili çok temel fiziksel özellik bilgileri (boy, yükseklik, ağırlık vb.) girilebilir.

Bir de şablonun renk tonlarının açık mavidense, köpeklerde daha fazla bulunan toprak renklerden oluşmasını öneriyorum. Bu doğrultuda ve gene öneri olarak, haki tonlarını uyguladım.

--Doruk Salancıileti 11:45, 24 Ocak 2007 (UTC)