Seyahat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yolculuk sayfasından yönlendirildi)
"Dünya bir kitaptır. Yolculuğa çıkmayanlar bunun yalnızca bir sayfasını okuyabilirler."

Augustinus

Seyahat ya da yolculuk, kişi ya da nesnelerin (uçak, bot, tren, vb.) uzak yerler arasında gerçekleştirdiği devinimdir.

İnsanlar ilk çağlardan bugüne sürekli yaşadıkları yerlerin dışında, farklı yerlere çeşitli nedenlerden dolayı seyahat etmişlerdir. Günümüzde seyahatler çeşitli nedenlerle çok daha büyük boyutlu olarak ve artmaya devam ederek sürmektedir. Önceleri bilinmeyeni keşfetme, merak duygusu ile daha sonra din, ticaret ve sağlık gibi nedenlerle seyahatler gerçekleştirilmiştir.

Yunanlı tarihçi, Heredot kendi ülkesi dışında başka topraklara da seyahat etmiştir. Evliya Çelebi, bizim tarihimizin önemli bir gezginidir.

M.Ö. 312 yılında “Via Appia” olarak adlandırılan ve Romalılar tarafından inşa edilen yol, seyahat imkânlarını artırmıştır.

Orta Çağ’da ki en önemli seyahat nedeni “Din” dir; Seyahat güzergahları üzerindeki konaklama ve yeme-içme imkânlarında da kayda değer gelişme sağlanmıştır

Marco Polo 1275 yılında 20 yıl süren tarihin en uzun seyahatini gerçekleştirmiştir; İtalya-Çin

İlk organize grup seyahati İngiltere’de 1841 de  «Leichester-Loughborough» arasında «Thomas Cook» tarafından gerçekleştirilmiştir.[1]

Eğlence, turizm ve tatilin yanı sıra dini, kültürel ve eğitsel amaçlı yolculuklar da yapılabilmektedir. Yolculuk; yerel, bölgesel, ulusal ya da uluslararası çapta gerçekleşebilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]