Nur Banu Molla

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Nur banu molla sayfasından yönlendirildi)

Nur Banu Molla (d. 1972, Üsküdar, İstanbul), Türk arkeolog, gazeteci, radyocu ve gezgin.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

1972 yılında İstanbul'da doğdu. 1993'te İstanbul Üniversitesi Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı'ndan mezun oldu. Günaydın gazetesinde muhabirlikle başladığı mesleğe, radyolar ve televizyonlarla devam etti.

HBB, Radyo Contact, Show Radyo, Radyo Klas, Medical Channel, NTV Radyo, Best FM, Radyo Time, Power FM, Radyo Fenomen, Radyo Tatlıses, Radyo Müzik ve Slow Time'da editörlük, muhabirlik, spikerlik görevlerini üstlendi. NTV'nin dış seslerinden biri oldu. 2008 yılında Bengütürk TV'de ana haber spikerliği ve editörlük yaptı. Best FM'de başladığı Hayatın ta Kendisi isimli programı, Airport TV'de 56 hafta canlı yayında hazırlayıp sundu.

2005 yılında Kırmızı Şapkalı Ada adlı romanını Neden Kitap'tan çıkardı. 2008 yılında yazdığı "Kimseye Etmem Şikâyet" adlı hikâyesi ile Ümraniye Belediyesi Geleneksel Hikâye Yarışması'nda ödül aldı. 2010 şubatında Pozitif Yayınları'ndan Ben de Spiker Olucam adlı kitabı yayınladı.

Nur Banu Molla, 2012 yılı başından 2014 yılına kadar Saran Holding Radyoları Radyo Müzik, Slow Time, Radyo Trafik ve Radyo Spor'da görev aldı. Radyo Müzik isimli Türkçe pop müzik istasyonunun haber bültenlerini hazırlayıp sunmuş olan Molla, hafta içi her sabah 07.00-10.00 arasında Cem Ceminay ile birlikte Slow Time'da Show Time'a çıkıyordu. Bisiklet Yolu isimli programı da Radyo Trafik'te yayınlanmıştı. 1 Mayıs 2014 tarihinde radyoda dünyasındaki aktif görevini bırakarak, zamanının çoğunu dünyanın değişik yerlerini gezmeye ayıran Molla, http://www.evbezgini.com 1 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. adresinde gezdiği yerlerin güncesini tutuyor.

Dublaj çalışmalarına da devam eden Molla, reklamlara sesi ile katkıda bulunmayı sürdürüyor.