John Turk

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(John turk sayfasından yönlendirildi)
John Turk
John Turk
Doğum13 Mart 1962 (62 yaşında)
Chicago,  ABD

John Turk, 1962 doğumlu Amerikalı model, vücut geliştirme uzmanı, antrenör, eski Chicago polis memuru ve oyuncudür. Daha çok Midway'in Mortal Kombat serisinin çeşitli karakterlerini canlandıran oyuncu olarak video oyun dünyasında tanınır.

John Turk sporcu kişiliğine ek olarak beslenme konusunda Illinois State Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünden lisans derecesi almıştır. Ayrıca birçok vücut geliştirme yarışmalarında şampiyonluk dereceleri bulunmaktadır. Bununla birlikte fitness sektöründe tanıdık bir yüz olan Turk Vücut geliştirme ve fitness dergilerinin kapaklarında yer almıştır.

Mortal Kombat video oyun serisinde, John'un ilk canlandırdığı karakter Sub-Zero ve Shang Tsung'tur. MK3 ve son olarak, Ultimate Mortal Kombat 3 ve Mortal Kombat Trilogy de Classic Sub-Zero, Scorpion, Reptile, Duman, Rain, Ermac, Noob Saibot Chameleon ve ninja karakter cyborg rollerinde oynamıştır. Ayrıca, oynadığı karakterlerin canlı seslendirmesini de kendisi yapmıştır.

Turk, ayrıca, televizyon dizisi Prison Break'te iki bölümde yer almış ve başarılı performansı ile dikkat çekmiştir. 2008 yılında da Batman Dark Knight filminde muhafız rolünde oynamıştır.

John, 2009 yılında Adam Koralik'in yönettiği[1] Henchmen[2] ve FigureItOut Productions tarafından yapılan Sub-zero adlı filmde oynamıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Adam Koralik". 22 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012. 
  2. ^ "Henchmen (I) (2009)". 5 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]