Çığlık VI: Hilkat Garibeleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çığlık VI: Hilkat Garibeleri
Howling VI: The Freaks
YönetmenHope Perello
YapımcıRobert Pringle
SenaristKevin Rock
OyuncularBrendan Hughes
Bruce Payne
Michele Matheson
MüzikPatrick Gleeson
Görüntü yönetmeniEdward Pei
KurguAdam Wolfe
DağıtıcıLions Gate Entertainment
Yapım yılı1991
Süre91 dakika
ÜlkeBirleşik Krallık Birleşik Krallık
Dilİngilizce
Önceki filmHowling V: The Rebirth
Devam filmiÇığlık VII: Kadının Sırrı

Çığlık VI: Hilkat Garibeleri (İngilizce: Howling VI: The Freaks), senaryosunu Kevin Rock'ın yazıp Hope Perello'nun yönettiği 1991 tarihli Birleşik Krallık yapımı korku filmidir. Çığlık filminin devam bölümlerinden biridir. Video filmi olduğu için sinemalarda gösterilmeden doğrudan video olarak yayınlanmıştır.

Diğer Çığlık filmlerinde olduğu gibi konusu genel olarak Gary Brandner'ın yazdığı romanlara dayanan film bu romanların uyarlaması değildir. Ayrıca yazarın diğer kitabı Howling III: Echoes ile benzer özellikler göstermektedir. Mesela ucube gösterisine yer verilmektedir ve Çığlık 3'te olduğu gibi kurt adamın iyi yönleri sunulmaktadır.

Filmin başrollerinde Brendan Hughes, Bruce Payne, Michele Matheson, Sean Gregory Sullivan ve Carol Lynley vardır. Artisan Home Entertainment ve Timeless Media Group, Howling V: The Rebirth ile birlikte filmi DVD formatında yayınlamıştır. Türkiye'de Palermo şirketi tarafından filmin VCD'si çıkarılmış ve daha sonra Hürriyet Film Kulübü tarafından gazetenin yanında promosyon olarak verilmiştir. Türk televizyonlarında Çığlık 6 ismiyle yayınlanmıştır.[1]

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Ian sempatik fakat yeri yurdu olmayan biridir. Bir gün Canton Bluff adlı çorak bir kasabaya yolu düşer. Buranın yerel kilisesinde tamir işlerini üstlenir. İnsanlarla ilişki kurmaktan çekinen Ian'ın dolunay gecesi yaklaştıkça tedirginliğinin arttığı görülmektedir. Gezici bir karnavalın sahibi olan R.B. Harker, Ian'ın bir kurt adam olduğunu anladıktan sonra onu kaçırarak karnavalında diğer hilkat garibeleriyle çalışmaya zorlar. Harker'ın vampir olduğunun anlaşılmasıyla olaylar daha karmaşık bir hâl alır.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Ekran". Milliyet gazetesi. 22 Mart 1997. s. 32.