Doug Sampson

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Doug sampson sayfasından yönlendirildi)

Doug Sampson (d. 30 Haziran 1957, Hackney, Londra, İngiltere) 1977 ile 1979 yılları arasında Iron Maiden grubunun davulculuğunu yapmıştı. Kendisinden önceki Thunderstick lakaplı davulcunun yerine gelmiştir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Sampson, 1975 yılında Iron Maiden'ın kurucusu Steve Harris'in de yer aldığı Smiler grubunda çalmıştı. Steve Harris Iron Maiden'ı kurarken kendisine gruba katılması için teklifte bulunmuş ama Doug Sampson genel olarak bir grupta çalma fikrinden soğuduğu için teklifi reddetmişti. Ancak kısa bir süre sonra The Eagles parçaları yorumlayan Janski adında bir gruba katılmıştır. 1978'de ise bu sefer Harris'in teklifini kabul edip Maiden'a dahil oldu. Iron Maiden'ın The Soundhouse Tapes adlı EP'sindeki kayıtlarda yer aldı. EMI ile anlaşan grubun ilk stüdyo kayıtlarında da çalan Sampson, Running Free'nin arka yüzünde yer alan "Burning Ambition" şarkısında çaldı. Bünyesi yoğun turne hayatını kaldıramadığı için 1979 Noel'inden kısa bir süre önce gruptan ayrılmak zorunda kaldı.

Maiden sonrası Airforce adlı bir grupta yer aldı. Ancak bu grup bir kayıt yapamadan dağıldı ve Sampson uzun bir süre müziğe ara verdi.Uzun bir süre geçimini forklift (vinçli kamyon) kullanarak sağladı. 2015'te bir konser için Airforce tekrar bir araya geldi ve aynı yıl eski Maiden üyelerinin eserlerinin toplandığı Origins of Iron adlı toplama albüme bir şarkı kaydetti. Grup, bu çalışma sonrası devam etme kararı aldı ve 2016'da ilk albümleri Judgement Day'i yayınlandı. 2018'de çıkardıkları The Black Box Recordings: Volume 2 adlı EP'nin "Sniper" şarkısında Sampson'a, Maiden'dan grup arkadaşı Paul Di'Anno da eşlik etti.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Wall, Mick (2004). Iron Maiden, the Authorised Biography (3. baskı). Londra: Sanctuary Publishing. ISBN 1-86074-542-3. 
  • Simon Young. "Where Are They Now?". Kerrang!. Legends (2). s. 108.