Zeytinli, Edremit

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zeytinli
Zeytinli'den bir görünüm (Aralık 2011)
Harita
Türkiye'de bulunduğu yer
Türkiye'de bulunduğu yer
Ülke Türkiye
İlBalıkesir
İlçeEdremit
Rakım0 m
Nüfus
 (2011)
 • Toplam17,499
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
İl alan kodu0266
Posta kodu10400

Zeytinli, Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. Akçay ile Edremit arasındadır. 1990'lı yıllarda Akçay'ın birer tatil mahallesi olarak yurt çapında tanınmasıyla birlikte, Zeytinli de deniz turizmi açısından önem kazanmış ve giderek gelişmiştir. Zeytinli beldesi adını yörenin en önemli ekonomik faaliyeti olan "zeytin"den alır. Asıl Zeytinli mahallesi Kazdağı eteklerindedir. Zeytinli mahallesine bağlı sahil bandı yazlık konutların yapılmasıyla oluşmuştur.

Turizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Zeytinli Çayı

Zeytinli Akçay'a 15 dk. uzaklıkta olup bir dere ile birbirinden ayrılmaktadır. Plajı ve denizi temizdir. Zeytinli sahilinde az sayıda da olsa moteller bulunmakta bunlar sadece yazın hizmet vermekte ve önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir. Zeytinli, tatil merkezi Akçay'a sadece 2 kilometre uzaklıkta ve birçok cafe, restoran ve diskoya yürüyüş mesafesindedir. Eski Turban Tatil Köyü yeni (Akçay resort) ile komşudur. Sahil bölgesinde yapılan çalışmalar ve rekreasyon alanları ile (Buz pateni sahası gibi) Zeytinli'nin çehresi hızla gelişmektedir.

Beldede tanınan ve en eski tatil yerleşim bölgesi, Doktorlar sitesidir.

Plajı çok daha temiz ve sakin olduğundan Akçay'a göre tercih sebebidir. Deniz soğuk olmakla birlikte daha az taş ve denizkestanesi ihtiva etmemektedir. Zeytinli için başka önemli bir etkinlik 2004 yazında düzenlenmeye başlayan ve her yıl tekrarlanması umulan rock festivalidir (Zeytinli Rock Festivali). Bu etkinlikte yerli rock grupları yer almakta ve dinleyenlere eğlence sunmaktadır.

Zeytinli'de bir kamp alanı

Beldeye yakın olan Kızılkeçili mahallesinin yakınında zeytinlikler, Değirmen piknik alanı, Pınarbaşı, Sutüven Şelalesi ve Hasanboğuldu göleti bulunmaktadır. Sutüven çevresi, Kaz Dağları Milli Parkı'na bağlı bir dinlenme ve piknik yeridir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]