Zengin Kız Fakir Oğlan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Zengin Kız Fakir Oğlan
Dizinin afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürAile
Romantik komedi
SenaristBirol Güven (1-136.Bölüm)
Yaşar Arak (1-136.Bölüm)
Caner Güler (1-136.Bölüm)
Metin Açıkgöz (1-90.Bölüm)
YönetmenHasan Tolga Pulat
BaşrolHüseyin Avni Danyal
Ayda Aksel
Ufuk Özkan
Ecem Özkaya
Mahir İpek
Gözde Okur
Kemal Kuruçay
Şeyla Halis
Ferdi Akarnur
Zerrin Epikmen
Kıvanç Baran Arslan
Tema müziği bestecisiAydın Sarman
Açılış müziğiNihavend Longa - Her Devrin Hikâyesi (Burcu Güven)
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Azerice
Sezon sayısı4
Bölüm sayısı136
Yapım
YapımcıBirol Güven
Mekânİstanbul
KameraFSM Film Teknik
Gösterim süresi110 dakika
Yapım şirketiMint Prodüksiyon
Yayın bilgileri
KanalTRT 1 (HD) (2012-2015)
FOX (HD) (2015)
Görüntü formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi30 Ağustos 2012 - 28 Ağustos 2015
DurumuSona erdi

Zengin Kız Fakir Oğlan, Mint Prodüksiyon imzalı, 30 Ağustos 2012 tarihinde TRT 1'de yayımlanmaya başlayan ve 28 Ağustos 2015 tarihinde FOX'ta sona eren Türk yapımı aile ve romantik komedi türündeki televizyon dizisidir. 4 sezondan oluşan dizi, 136. bölümü ile final yaparak sona erdi.

Başrollerini Ufuk Özkan ve Ecem Özkaya'nın paylaştığı romantik komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Yapımcılığını Birol Güven üstlenmiştir. 30 Ağustos 2012 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayımlanmaya başlayan dizi, 1. ve 2. sezon Perşembe 19.55'te yayımlandı, 3. sezonda ise kısa bir süreliğine yayın günü aynı kalmış, daha sonra Çarşamba'ya alındı sonrasında ise Pazar 19.55'te yayımlandı ve 130. bölümü ile final yaparak sona ermiştir. Daha sonra dizi 4. sezonunda FOX'a geçiş yaparak 24 Temmuz 2015 Cuma akşamı saat 20.00'de (yeni bölüm) 1. bölümden başlamıştır. Ancak dizi reytinglerde eskisi gibi istenildiği başarıyı yakalayamayınca 28 Ağustos 2015 tarihinde yayımlanan 6. bölümde tekrar final yapmak zorunda kalmıştır.

Dizinin jenerik müziği olarak Nihavent Longa kullanılmıştır.[1]

TRT 1'deki Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Son derece varlıklı bir iş insanı olan Trabzonlu Kemal Bey'in hayattaki en büyük tutkusu Eşi Serpil ve kızları Rüyam ile Biricik'tir. Küçük kızı Biricik’in beceriksiz, hatta aptal gibi görünen Nurhan'ı koluna takıp “evleneceğim adam” diye eve getirdiğinde Kemal Bey kıyameti koparır. Kemal Bey Sakar Nurhan'dan kurtulmanın yollarını aramaya başlar. Bu yolda en büyük yardımcısı büyük kızı Rüyam'ın Nişanlısı Sarp’dır. Sarp her ne kadar zengin, kültürlü ve büyük kızına layık bir damat adayı gibi görünse de aslında batmak üzeredir. Sarp, Kemal Bey'in şirketlerinin başına geçmek için her türlü oyunu çevirecek bir tiptir. Yeni damat adayı Nurhan karşısında kendini ön plana çıkarmak için elinden gelini yapar ve bu tavrı nedeniyle Kayınpederi Kemal Bey'in takdirini kazanır. Ancak her yolun sonunda iyilerin kazanmasından dolayı Sakar damat adayı Nurhan galip gelir ve takdir toplar. Zaman içinde başta Kemal Bey olmak üzere tüm aile Nurhan'ı çok sever. Ancak Sarp ve yancısı evin kahyası Şükrü ile her türlü planı yapmaktadır. Zengin Kız Fakir Oğlan; padişahın kızının peşindeki modern bir Keloğlan hikâyesidir.

FOX'taki Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Zengin Kız Fakir Oğlan dizisi, yeni sezonda da iyilik ve doğruluğun kazandığı, aile içi dayanışmanın yardımlaşmanın yüceltildiği bir dizi olmaya devam edecek, iyilik yap iyilik bul mottosuna sahip çıkacaktır. Sınıfsal farklılıkların insanları ayrıştıran bir şey olmadığı, önemli olanın, sevgi, saygı ve iyilik ile birlikte yaşamanın yollarının arandığı bir dizi olmaya devam edecektir.

Yeni sezonda, Biricik ve Nurhan, oğullarına bakıcı arayışına girerler. Mahmut Kemal’e bakıcı olarak gelen genç, güzel ve bir o kadar da tehlikeli olan Alev adeta melek yüzlü bir şeytandır. Nurhan’a derin ve şizofrenik bir aşk besleyen ve Mahmut Kemal’i kendi oğlu zanneden Alev, tüm ailenin güvenini ve sevgisini kazanırken, içten içe Biricik ve Nurhan’ın arasına girecek zamanla ilişkideki ve ailedeki tüm huzuru kaçıracaktır. Ancak herkes Alev’in bu planlarından habersizdir. Artık resmen ailenin damadı olan Sarp, ailede tam söz sahibi olabilmek için acilen çocuk yapmak isteyecek ancak bir süre bunu başaramayacaktır. Sarp’ın bu durumu, ailenin tüm servetinin tek varisinin Nurhan’ın çocuğu Mahmut Kemal olarak kalmasına neden olacaktır.

Diğer yandan, Nurhan’ın ve Sarp’ın şirket yönetimine dahil olması söz konusu olacak, ev içindeki çekişmeleri şirket ve iş ortamında devam edecektir. Kemal Bey’in emekli olma isteği ve holding yönetimini, hangi damadına bırakacağı konusu en büyük çatışma ve yarışma konusu olacaktır.

Nurhan, dürüstlüğü, doğruluğu ve iyiliği ile her sınavdan ve Sarp’ın hazırladığı her tuzaktan yine kurtulmayı başaracaktır. Zengin kız fakir oğlan gerek yeni mekanları, gerek yeni karakterleri ile yeni sezonda da istikrarını sürdürecektir.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter İsim Rolü Bölüm
Ufuk Özkan Nurhan Süleymanoğlu 1-136 Biricik'in ilk bölümlerde sevgilisi, sonra da kocasıdır. Çok cesur, asla pes etmez, çok iyi niyetli ve iyi kalpli, herkesin yardımına koşan biri olsa da bir o kadar da bahtsız ve sakardır. Sürekli başına bir olumsuzluk gelir. Bilmece çözme konusunda iyidir, ama çalışırken bilmece sorulmasından hoşlanmaz. Bankada çalışıyordur. Mahmut Kemal adında bir oğlu vardır. 130.Bölümde bankada kovulduktan sonra Kemal Bey'in şirketinde şirketin Müdür Yardımcısı olarak işe başlar.
Ecem Özkaya Biricik Yılmaz Süleymanoğlu 1-136 Kemal Bey ve Serpil Hanım'ın küçük ve aklı başında olan kızları. Zengin bir ailenin kızı olsa da paraya fazla değer vermez. Nurhan'a aşık olması da bunun bir kanıtıdır. Nurhan ile ilk başlarda sevgili iken, daha sonra evlenmişlerdir ve Mahmut Kemal adında bir oğulları olmuştur.
Hüseyin Avni Danyal Kemal Yılmaz 1-136 Evin beyi. Zengin bir iş insanı, müteahhitlik yapmaktadır. Trabzonludur ve bu nedenle Trabzonspor'u tutar. Sinirli ve otoriter birisi olmasına rağmen çok iyi niyetli ve yardımsever birisidir. İlk günlerde Nurhanı hiç sevmez. Fakat daha sonraki bölümlerde ondaki iyi niyetini görür ve değer vermeye başlar. Eskiden Tiyatro ile ilgileniyordu fakat babası istemediği için bırakmak zorunda kalmıştır.
Ayda Aksel Serpil Yılmaz 1-136 Evin hanımı. Kemal Bey'in eşi, Rüyam ve Biricik'in annesidir. Her şeye mutlaka pozitif bakar, hayatı akışına bırakır hep. İyi kalpli biridir. Kızı Rüyam'a ''Çiçeğim'', kızı Biricik'e ise ''Boncuğum'' diye hitap eder.
Mahir İpek Sarp Güngör 1-136 Rüyam'ın nişanlısı, sonra da kocasıdır. Nurhan'ın aksine bencil ve sinsi bir insandır. Rüyam'ı sürekli aldatır. Rüyam biraz saflığından dolayı bunu bir türlü anlayamaz. Rüyam ile, sırf Rüyam'ın babasının serveti için evlenmiştir. Fenerbahçelidir fakat Kemal Bey'in yanında Trabzonsporlu gibi görünmeye çalışır. Babasının şirketi batmak üzeredir ve Kemal Bey'in şirketinin başına geçmek istemektedir. 130.Bölümde şirketleri iflas ettikten sonra Kemal Bey'in şirketinin Genel Müdürü olur.
Gözde Okur Rüyam Yılmaz Güngör 1-136 Kemal Bey ile Serpil Hanım'ın büyük kızları. İşini bilmeyen ve saf bir kişiliğe sahiptir. Biricik'in aksine paraya önem verir ve gösterişlidir. Alışveriş yapmaya bayılır. Kıskançtır. Kitap okumayı hiç sevmez. Sanat galerilerine gitmeyi ve klasik müzik dinlemeyi sevmez.
Ferdi Akarnur Mahmut Süleymanoğlu 1-136 Nurhan'ın babası. Emekli öğretmendir. Kamyonla karpuz satmaktadır. Evde kıt kanaat geçindikleri için bir bölümde bir süpermarkette güvenlik olarak çalışmaktadır.
Zerrin Epikmen Badire Süleymanoğlu 1-136 Nurhan'ın annesi. Kendisi ev hanımıdır. Evde kıt kanaat geçindikleri için bir bölümde komşuları ve yakın arkadaşı olan Fatma ile birlikte bir lokantada çalışmışlardır.
Kemal Kuruçay Şükrü Uzunyayla 1-136 Villanın kahyası.

Çorumludur. Tembel, uyuşuk, paragöz ve bencil bir insandır. Bazen villadaki işleri yan villanın çalışanı Mehmet'e yaptırır. Sürekli Sarp'tan haber karşılığı bahşiş alır. En sevdiği yemek kuru fasulyedir ve ara sıra Sarp ile Nurhan'ın kuyusunu kazar.

Şeyla Halis Meryem Uzunyayla 1-136 Kemal Bey'in villasının çalışanı, Şükrü'nün eşidir. Çorumludur. Şükrü'nün aksine her şeyin para olmadığına inanır, işinde çalışkandır, işinin hakkını verir.
Özgün Aydın Burhan Süleymanoğlu 1-97, 99 Nurhan'ın kardeşidir. Üniversite'de sinema ve tiyatroculuk bölümünü okumaktadır. Ceyda'yı sevmektedir.
Yağmur Sevgi Koysal Ceyda Günay 1-94 Üniversite'de sinema ve tiyatroculuk bölümünü okumaktadır. Burhan'ı sevmektedir.
Ali Barışık Hakan 1-94 Üniversite'de sinema ve tiyatroculuk bölümünü okumaktadır. Burhan'ın en yakın arkadaşıdır. Filiz'i sevmektedir.
Eylül İlbey Filiz 15-94 Hakan'dan başta nefret eder ama daha sonra sever. Dans etmek konusunda iyidir. Bir dans kursunda öğretmenlik yapmaktadır.
Gülnihal Demir Fatma Keskin 1-136 Mahmut ve Badire'lerin komşusu, Badire'nin dert ortağıdır. Muğlalıdır. Sürekli barbekü istemesi ve ihtiyacı olanları evlendirmek istemesiyle ünlüdür.
George Havuçoğlu Junior Kemal Uzunyayla 1-136 Şükrü ve Meryem'in oğludur. 8-9 yaşlarındadır. Babası onu kendine benzetmeye çalışsa da annesi böyle şeylerin ayıp olduğunu ve yapmaması gerektiğini söyler, o da annesinin sözünü dinler.
Tunahan Büyükercan Mehmet 1-136 Yan villanın çalışanıdır. Saf birisi olduğundan dolayı Şükrü işlerini Mehmet'e yaptırır.
Doğan Tank Lütfü Acaroğlu 1-136 Nurhan'ın çalıştığı bankanın müdürüdür. Tam bir "bilmecekolik"tir. Sorduğu bilmeceler yüzünden terapiye gitmiştir. Sürekli bilmecelerin cevabını bulamayıp Nurhan'dan cevabı bulması için yardım ister. Ve Nurhan bilmecenin cevabını bilince ona izin verir. 130.Bölümde Nurhan ile birlikte bankada müfettiş tarafından kovulduktan sonra Kemal Bey'in şirketinde işe başlar.
Ertan Gül Erdem 1-130 Nurhan'ın iş arkadaşı aynı zamanda en yakın arkadaşıdır. Tuğba'yı sevmektedir.
Elza Filiz Vatansever Pelin 1-47 Tuğba'dan önceki banka çalışanıdır.
Tuğba İlmaz Tuğba 48-130 Nurhan'ın bankadaki iş arkadaşı. Erdem'i sevmektedir.
Oktay Gülbay Cezmi 81 Tuğba'nın babası.
Asuman Kostak Sevim 81 Tuğba'nın annesi.
Azizağa Azizov[2] Azad 36 Kemal Bey, Azerbaycanlı bir iş insanıyla anlaşma imzalamak üzeredir. Kemal Bey ile görüşmek üzere Türkiye'ye gelen Azerbaycanlı iş insanını ve karısını birbirinden hareketli günler beklemektedir. Azad, başına geleceklerden habersiz anlaşma imzalamak üzere Kemal Bey'in yanına gelir.
Senuber İsgenderli [3] Samire 36 Azerbaycanlı iş insanı Azad'ın karısı.
Aydoğan Demirkıran Aydoğan 60-130 Nurhan'la aynı bankada çalışıyordur. Çekmecesinde geniş bir koleksiyonu vardır, ihtiyaç olan her şey bulunur. Nurhan ona 'Aydoğan Abi' diye hitap eder.
Aslı Şahin Meyra Eserkaya 60,61,70, 90, 111 Biricik'in çocukluk arkadaşıdır. Nurhan gibi sakardır. Dizinin birkaç bölümüne katılmıştır.
Mustafa Kerem Ayyıldız Mahmut Kemal Süleymanoğlu 61-136 Biricik ve Nurhan'ın oğlu. İsmini iki dedesinden almıştır.
Nicat Habibov Ramin 61-94 Biricik ve Nurhan'ın oğlu olan Mahmut Kemal'in Azerbaycanlı doktorudur. Villaya Mahmut Kemal'i kontrole gelirken Nazlı'ya aşık olmuştur.
Duygu Boztepe Nazlı Yılmaz 65-94 Kemal Bey'in yeğeni. Üniversite okuduğu için dayısının evinde kalmaktadır. Ramin'i sevmektedir. Ailesini dişçilik fakültesi okuyorum diyerek kandırmıştır. Halbuki Tiyatro oyunculuğu okumaktadır.
Çağlar Bade Türe Cavidan 66-136 Sarp'ın önceki ve sonraki şirketindeki saf sekreteri. Aynı kişi 3. Bölümde Nurhan'ın iş için konuştuğu kişiyi canlandırmıştır, bu kişi kesinlikle Cavidan değildir.
Canan Karanlık Zehra 66-130 Sarp'ın şişman ve gözlüklü olan, işini iyi yapan sekreteri.
Ayhan Manioğlu Ayhan Komiser 74-75, 82-83, 92-93- Komiser.
Öznur Ön Melek 84 Kemal Bey'in tiyatrodan eski bir arkadaşı.
Aslı Akdağ Aslı Akdağ 85 Nurhan'ın eski bir arkadaşı. Avukat ve arabuluculuk yapmaktadır.
Yıldırım Öcek Timuçin Güngör 87-130 Sarp'ın babasıdır. 87. bölümde diziye katılmıştır. Sarp'ı Rüyam ile evlendirip Kemal Bey'in servetine sahip olmak istemektedir. Zenginliğiniyle övünen ve insanlara tepeden bakan biridir.
Oya İnci Şevval Güngör 87-130 Sarp'ın annesidir. 87. bölümde diziye katılmıştır. Modayı takip eder. Süslüdür ve makyajına önem verir. Eşi Timuçin'e "Tim", oğlu Sarp'a da "Marschmellow'um" diye seslenir. Zenginliği ile gösteriş yapar. İnsanları da aşağılar.
Kıvanç Baran Arslan Veysel Göryaka 95-136 Meryem'in kardeşidir. Çorum'dan ablası Meryem'in yanına gelmiştir. Şükrü'nün bahşişlerinde gözü vardır. Başak'ı sevmektedir.
Alara Keçeci Başak 102-130 Kendisi veterinerdir. Diziye 102. bölümde katılmıştır. Veysel ona ilk görüşte aşık olmuştur.
Ali Kemal Denizci Ali Kemal Denizci 127 Traboznspor futbolcusu rolünde diziye konuk oyuncu olarak dahil olur. Oyuncunun gerçek hayattaki asıl mesleği de futbolcudur.
Burçin Abdullah Alev 131-136 Mahmut Kemal'in bakıcısı. Nurhan'ı merhum eski kocasına benzettiği için onu elde etmek ve Nurhan'ı ailesinin gözünden düşürmek için her şeyi yapmaya hazır hırslı bir kadın.
Özgür Şahbaz Şafak 134-136 Komiser.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Sezon finali Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV kanalı
1. sezon Perşembe
19.50
30 Ağustos 2012 13 Haziran 2013 47 1-47 2012-2013 TRT 1
2. sezon Perşembe 21.05 (Ramazan ayı özel) 19.55 11 Temmuz 2013 5 Haziran 2014 39 48-86 2013-2014
3. sezon Perşembe
/Çarşamba
/ Pazar
19.55
7 Ağustos 2014 14 Haziran 2015
(1.Final)
44 87-130 2014-2015
4. sezon Cuma
20.00
24 Temmuz 2015 28 Ağustos 2015 (2.Final) 6 131-136 2015 FOX

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2017. 
  2. ^ "Əzizağa Əzizov - Vikipediya". web.archive.org. 10 Ağustos 2017. 10 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2021. 
  3. ^ "Sənubər İsgəndərli — Vikipediya". web.archive.org. 3 Ağustos 2020. 3 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2021.