Yuroklar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yuroklar
(Olekwo’l, Puliklah)
Önemli nüfusa sahip bölgeler
Diller
Din
Hristiyanlık ve yerel inançlar


Yuroklar (Yurokça Olekwo’l «persons», Puliklah «people of downstream»;[1] Karukça Yuh’ára, Yurúkvaarar ; İngilizce Yurok), Amerika Birleşik Devletleri'nde Kaliforniya eyaletinin kuzeybatısında yaşayan Kaliforniya Kızılderilileri kültür grubundan bir Kızılderili halkı. En yakın akrabaları Viyotlar ile Algonkin halklarıdır. Nüfusları kayıtlı 3.500 kişidir.[2] Diğer ABD Kızılderilileri gibi Yuroklar da yasal olarak Kızılderili rezervi ya da rancheria adı verilen kamp benzeri toplama yerleşimlerde yaşamak zorundadırlar.

Günümüzdeki toplulukları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Campbell, Lyle. (1997). American Indian languages: The historical linguistics of Native America. New York: Oxford University Press
  2. ^ California Indians and Their Reservations: P. 30 Eylül 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. San Diego State University Library and Information Access. 2011. Retrieved 21 July 2012.
  3. ^ "California Indians and Their Reservations: Y." 30 Eylül 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. San Diego State University Library and Information Access. 2011. Retrieved 21 July 2012.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]