Yunanistan Deniz Kuvvetleri savaş gemileri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Yunanistan Deniz Kuvvetleri sancağı
Yunanistan Deniz Kuvvetleri amblemi
"Μέγα το της θαλάσσης κράτος"
(Büyük olan denize hakim olan ülkedir.)
Yunanistan Krallığı Deniz Kuvvetleri sancağı (1935)

Yunanistan Deniz Kuvvetleri 'nde hizmet etmiş veya hizmet etmekte olan gemiler ve tekneler:

Konu başlıkları

Hizmet etmekte olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Fırkateynler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kountouriotis (F 462): Kortenaer sınıfı
Hydra (F 452), HMNB Portsmouth, UK
Psara (F 454) sailing down the Firth of Clyde at the start of "Neptune Warrior" multinational training exercise.
  • 8 × Kortenaer sınıfı (Standard sınıfı)
    • HS Adrias (F 459) Φ/Γ Αδρίας. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Callenburgh, F-808
    • HS Aigaion (F 460) Φ/Γ Αιγαίον. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Banckert, F-810
    • HS Navarinon (F 461) Φ/Γ Ναυαρίνον. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Van Kinsbergen, F-809
    • HS Kountouriotis (F 462) Φ/Γ Κουντουριώτης. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Kortenaer, F-807
    • HS Bouboulina (F 463) Φ/Γ Μπουμπουλίνα. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri HNLMS Pieter Florisz, eski HNLMS Willem van der Zaan, F-826
    • HS Kanaris (F 464) Φ/Γ Κανάρης. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri Jan van Brakel, F-825
    • HS Themistokles (F 465) Φ/Γ Θεμιστοκλής. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri Philips van Almonde, F-823
    • HS Nikiforos Fokas (F 466) Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς. eski Hollanda Deniz Kuvvetleri Bloys van Treslong, F-824

Hücumbotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 6 × La Combattante IIA. eski German Navy Class 148.
    • Botsis (P 72) ΤΠΚ Βότσης.
    • Pezopoulos (P 73) ΤΠΚ Πεζόπουλος.
    • Blachavas (P 74) ΤΠΚ Βλαχάβας. eski Marder, P-6144
    • Maridakis (P 75) ΤΠΚ Μαριδάκης. eski Haher, P-6151
    • Tournas (P 76) ΤΠΚ Τουρνάς. eski Leopart, P-6145
    • Sakipis (P 77) ΤΠΚ Σακίπης. eski Jaguar, P-6147
  • 5 × La Combattante IIIb
    • Kavaloudis (P 24) ΤΠΚ Καβαλούδης
    • Degiannis (P 26) ΤΠΚ Ντεγιάννης
    • Xenos (P 27) ΤΠΚ Ξένος
    • Simitzopoulos (P 28) ΤΠΚ Σιμιτζόπουλος
    • Starakis (P 29) ΤΠΚ Σταράκης
  • 4 × La Combattante III
    • Laskos (P 20) ΤΠΚ Λάσκος
    • Blessas (P 21) ΤΠΚ Μπλέσσας
    • Mykonios (P 22) ΤΠΚ Μυκόνιος
    • Troupakis (P 23) ΤΠΚ Τρουπάκης
  • 5 × Roussen (Super-Vita) sınıfı
    • Roussen (P67) ΤΠΚ Ρουσσέν
    • Daniolos (P68) ΤΠΚ Δανιόλος
    • Krystallides (P69) ΤΠΚ Κρυσταλλίδης
    • Gregoropoulos (P70) ΤΠΚ Γρηγορόπουλος (delivery 11/2009)
    • Ritsos (P71) ΤΠΚ Ριτσος (delivery 02/2010)

Denizaltılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 4 × Glafkos sınıfı (Tip 209 (1100) - Neptune I güncelleşme)
    • Glafkos (S-110) Υ/Β Γλαύκος
    • Nirefs (S-111) Υ/Β Νηρεύς
    • Triton (S-112) Υ/Β Τρίτων
    • Protefs (S-113) Υ/Β Πρωτεύς
  • 4 × Poseidon sınıfı (Tip 209 (1200) - Neptune II güncelleşme)
    • Poseidon (S-116) Υ/Β Ποσειδών
    • Amphitriti (S-117) Υ/Β Αμφιτρίτη
    • Okeanos (S-118) Υ/Β Ωκεανός
    • Pontos (S-119) Υ/Β Πόντος
  • 1 × Papanikolis sınıfı (Tip 214)
    • Papanikolis (S-120) Υ/Β Παπανικολής
      • 3 denizaltı Hellenic Shipyards'da inşa edilmektedir. (süresiz erteleme)
      • Pipinos (S-121) Υ/Β Πιπίνος
      • Matrozos (S-122) Υ/Β Ματρώζος
      • Katsonis (S-123) Υ/Β Κατσώνης

Çıkarma gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 5 × Jason sınıfı
    • Chios (L 173) Α/Γ Χίος
    • Samos (L 174) Α/Γ Σάμος
    • Ikaria (L 175) Α/Γ Ικαρία
    • Lesbos (L 176) Α/Γ Λέσβος
    • Rodos (L 177) Α/Γ Ρόδος
  • 4 × Barbe sınıfı (LCU 250 sınıfı)
    • LSH Ios (L-167) Α/Β 'Ιος
    • LSH Paros (L-179) Α/Β Πάρος
    • LSH Sikinos (L-168) Α/Β Σίκινος
    • LSH Pholegandros (L-170) Α/Β Φολέγανδρος
  • 4 × LCAC Zubr/Pomornik (LCAC)
    • Kephallinia (L180) ΠΤΜ Κεφαλληνία
    • Ithaki (L181) ΠΤΜ Ιθάκη
    • Kerkyra (L182) ΠΤΜ Κέρκυρα
    • Zakynthos (L183) ΠΤΜ Ζάκυνθος

Gumbotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Navmachos (P19)
  • 3 × Thertis sınıfı. Alman 420 sınıfı denizaltı avcı gemileri. (U-Jagdboote).
    • FS/PG Νiki (P 62) Κ/Φ Νίκη. eski Thetis, P-6052.
    • FS/PG Doxa (P 63) Κ/Φ Δόξα. eski Najade, P-6054.
    • FS/PG Eleftheria (P 64) Κ/Φ Ελευθερία. eski Triton, P-6055.
  • 2 × Osprey 55 sınıfı
    • PG Armatolos (P 18) Κ/Φ Αρματωλός
    • PG Navmachos (P 19) Κ/Φ Ναυμαχός
  • 4 × Osprey HSY-56A sınıfı
    • PG Machitis (P 266) Κ/Φ Μαχητής
    • PG Nikiphoros (P 267) Κ/Φ Νικηφόρος
    • PG Aittitos (P 268) Κ/Φ Αήττητος
    • PG Krataios (P 269) Κ/Φ Κραταιός
  • 2 × Asheville sınıfı
    • PC/PG Tolmi (P 229) Κ/Φ Τόλμη
    • PC/PG Ormi (P 230) Κ/Φ Ορμή

Mayın harp gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

PC/PG "Tolme" (P 229) of the Hellenic Navy
  • 6 × MSC-294 sınıfı)
    • MSC Alkyon (M 211) Ν/Α Αλκυών. eski USN USS MSC-319
    • MSC Avra (M 214) Ν/Α Αύρα. eski USN USS MSC-318
    • MSC Aidon (M 240) Ν/Α Αηδών. eski USN
    • MSC Kichli (M 241) Ν/Α Κίχλη. eski USN
    • MSC Kissa (M 242) Ν/Α Κίσσα. eski USN
    • MSC Pleias (M 248) Ν/Α Πλειάς. eski USN USS MSC-314

Sahil karakol tekneleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 4 × Nasty sınıfı sahil karakol teknesi (eski Torpido botu)
    • CP Andromeda (P-196, eski P-21) ΠΠ Ανδρομέδα
    • CP Kyknos (P-198, eski P-24) ΠΠ Κύκνος
    • CP Pegasus (P-199, eski P-25) ΠΠ Πήγασος
    • CP Toxotis (P-228, eski P-26) ΠΠ Τοξότης
  • 2 x Esterel sınıfı sahil karakol teknesi
    • CP Diopos Antoniou (Ρ-286) ΠΠ Κ/Β Δίοπος Αντωνίου
    • CP Kelefstis Stamou (Ρ-287) ΠΠ Κ/Β Κελευστής Στάμου

Akaryakıt tankerleri ve filo ikmal gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

HS Prometheus, A-374
  • 1 × Etna sınıfı
    • Promithefs (A 374) ΠΓΥ Προμηθεύς
  • 2 × Luneburg (Alman 701C sınıfı), Multirole ikmal gemisi
    • Axios (A 464) Π/Φ Αξιός
    • Aliakmon (A 470) Π/Φ Αλιάκμων
  • 4 × Petrol tankeri
    • Zefs (A 375) Π/Φ Ζεύς
    • Ouranos (A 416) Π/Φ Ουρανός
    • OT Hyperion (A 417) Π/Φ Υπερίων
    • OT Orion (A 376) Π/Φ Ωρίων
  • 1 × Mühimmat ulaşım gemisi
    • Evros (A 415) ΜΠ Έβρος. eski Alman Scwarzwald, originally a french-built freighter.

Personel ulaşım gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

HS Pandora, A-419
  • 2 × Personel ulaşım gemisi
    • Pandora (A-419) ΠΜΠ Πανδώρα
    • Pandrosos (A-420) ΠΜΠ Πάνδροσος
  • 2 x eski LCU
    • Naxos (L-178) ΠΜΠ Νάξος
    • Seriphos (L-195) ΠΜΠ Σέριφος

Hidrografik araştırma gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • MRV Naftilos (A-478) Υ/Γ-Ω/Κ Ναυτίλος
  • OCV Pytheas (A-474) Υ/Γ-Ω/Κ Πυθέας
  • OCV Strabon (A-476) Υ/Γ-Ω/Κ Στράβων
  • OCV Akatos 14 (AΚ-14) Υ/Γ-Ω/Κ Άκατος 14

Römorkörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tugboat HS Atreus, A-439

The Hellenic Navy operates a mixed fleet of tugboats based at the two major naval docks of Salamis and Souda Bay. The list includes both open sea and harbour tugboats.

    • T/B Aias (A-412) Ρ/Κ Αίας
    • T/B Gigas (A-432) Ρ/Κ Γίγας
    • T/B Danaos (A-427) Ρ/Κ Δαναός
    • T/B Iason (A-424) Ρ/Κ Ιάσων
    • T/B Minos (A-436) Ρ/Κ Μίνως
    • T/B Nestor (A-421) Ρ/Κ Νέστωρ
    • T/B Pelias (A-437) Ρ/Κ Πελίας
    • T/B Persefs (A-429) Ρ/Κ Περσεύς
    • T/B Adamastos (A-411) Ρ/Κ Αδάμαστος
    • T/B Aigefs (A-438) Ρ/Κ Αιγεύς
    • T/B Atrefs (A-439) Ρ/Κ Ατρεύς
    • T/B Atromitos (A-410) Ρ/Κ Ατρόμητος
    • T/B Achillefs (A-409) Ρ/Κ Αχιλλεύς
    • T/B Diomidis (A-440) Ρ/Κ Διομήδης
    • T/B Iraklis (A-423) Ρ/Κ Ηρακλής
    • T/B Odyssefs (A-425) Ρ/Κ Οδυσσεύς
    • T/B Pilefs (A-413) Ρ/Κ Πηλεύς
    • T/B Romaleos (A-442) Ρ/Κ Ρωμαλέος
    • T/B Thisefs (A-441) Ρ/Κ Θησεύς

Eğitim gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • MSC Aigli (M-246) Ν/Α Αίγλη. eski USN USS MSC-299. A former minesweeper, it is used since 1995 as a training ship by HN Naval Training Command.[2]

Diğer yardımcı gemileri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1 x Thetis (AN 103) sınıfı, ağ gemisi
    • MRV Thetis (A 307) ΦΘ Θέτις
  • 2 × Lighthouse ana gemisi
    • LTV Karavogiannos (A-479) ΠΦΑ Καραβόγιαννος
    • LTV Lykoudis (A-481) ΠΦΑ Λυκούδης
  • 6 × Su tankeri
    • WT Kalliroi (A 468) Υ/Φ Καλλιρόη
    • WT Trichonis (A 466) Υ/Φ Τριχωνίς
    • WT Doirani (A 476) Υ/Φ Δοϊράνη
    • WT Kerkini (A 433) Υ/Φ Κερκίνη
    • WT Prespa (A 434) Υ/Φ Πρέσπα
    • WT Stymphalia (A 469) Υ/Φ Στυμφαλία
  • 3 x Torpido avlama gemisi (eski Alman 430/430A sınıfı)
    • Arachthos (A-461) ΠΑΤ Αραχθός
    • Evrotas (A-460) ΠΑΤ Ευρώτας
    • Nestos (A-463) ΠΑΤ Νέστος
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons'ta
Yunanistan Deniz Kuvvetleri savaş gemileri listesi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.

Hizmet etmiş olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kilkis (yanındaki muhrip Psara)
Limnos ya da Kilkis

Yelkenli zırhlı[değiştir | kaynağı değiştir]

Erken buharlı zırhlı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hydra sınıf zırhlı[değiştir | kaynağı değiştir]

Pre-dreadnought zırhlısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Mississippi sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dreadnought zırhlısı (teslim edilmedi)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vasilefs Konstantinos (Fransız Bretagne sınıfı) - BU 1914
  • Salamis (1914) (1914'te Alman İmparatorluğu tarafından alındı; tamamlanmadı) - BU 1923

Kruvazör[değiştir | kaynağı değiştir]

Yelkenli kruvazör[değiştir | kaynağı değiştir]

Zırhlı kruvazör[değiştir | kaynağı değiştir]

HS Averof today (2006) as a museum ship in its original paint scheme.

Hafif kruvazör[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Elli (1914 - 1940) - Built as the Fei Hung for China, taken over by Greece in 1914, sunk during peacetime by an Italian submarine.
  • Elli II (1951 - 1965) - The ex-RM Eugenio di Savoia, given as war reparation for the original Elli to Greece after the Second World War.

Muhrip[değiştir | kaynağı değiştir]

Thyella sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Niki sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Wild Beast sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

V sınıfı (Almanya yapımı)[değiştir | kaynağı değiştir]

Dardo sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Değiştirilmiş G sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hunt sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Gleeves sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Wild Beasts II (Cannon) sınıfı refakat muhribi[değiştir | kaynağı değiştir]

Fletcher sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

HS Velos (D-16) as a museum ship (2006)

Gearing sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

FRAM II type[değiştir | kaynağı değiştir]

FRAM I type[değiştir | kaynağı değiştir]

Rhein sınıfı muhrip ana gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Charles F. Adams sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Fırkateyn[değiştir | kaynağı değiştir]

Yelkenli fırkateyn[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hellas purchased by Philhellenes during the Revolution from the United States (1826–1831)

Buharlı fırkateyn[değiştir | kaynağı değiştir]

Knox sınıfı[değiştir | kaynağı değiştir]

Leased to Greece from the USN after the Gulf War.

Korvet[değiştir | kaynağı değiştir]

RHS Sachtouris underway in September 1943, shortly after her transfer to the Royal Hellenic Navy.

Yelkenli korvet[değiştir | kaynağı değiştir]

Buharlı korvet[değiştir | kaynağı değiştir]

Flower class corvettes[değiştir | kaynağı değiştir]

Torpido botu[değiştir | kaynağı değiştir]

Alkyoni class torpedo boats[değiştir | kaynağı değiştir]

Kydonia class torpedo boats[değiştir | kaynağı değiştir]

These ships were transferred to Greece from Austria-Hungary as war reparations for World War I

Esperos class torpedo boats[değiştir | kaynağı değiştir]

Landing Ships[değiştir | kaynağı değiştir]

Dock landing ship (LSD)[değiştir | kaynağı değiştir]

Tank Carriers (LST)[değiştir | kaynağı değiştir]

LST HS Syros, L-144
  • 6 x Royal Navy LST(III) class
    • Acheloos (1947-1964) ex RN HMS LST-3503
    • Aliakmon (1947-1964) ex RN HMS LST-3002
    • Pineios (1947-1964) ex RN HMS LST-3506
    • Strymon (1947-1962) ex RN HMS LST-3502
    • Alfeios (1947-1962) ex RN HMS LST-3020
    • Axios (1947-1962) ex RN HMS LST-3007
  • 8 x US Navy LST (2) class
    • Syros L-144 (1964-1999). Formerly USS LST-325 of the United States Navy (USN). Currently preserved in Evansville, Indiana as the USS LST Ship Memorial. [8]
    • Ikaria L-154 (1960-1998) Ex USN LST-1086 USS Page County
    • Rodos L-157 (1960-1990) Ex USN LST-391 USS Bowman County
    • Limnos L-158 (1943-1977) Ex USN USS LST-36
    • Kriti L-171 (1971-1999) Ex USN LST-1076 USS Potter County.
    • Lesvos L-172 (1960-1990) Ex USN LST-389 USS Boone County. HS Lesvos was involved in combat action in Cyprus on July 20, 1974 (CO Lt Cdr E. Handrinos, HN). She was in the Paphos area on a scheduled mission, carrying replacement personnel to ELDYK. There she attacked the Turkish Cypriot garrison of Paphos with her 40 mm gun and forced them to surrender.[9]
    • Samos L-179 (1943-1977) Ex USN USS LST-33
    • Chios L-195 (1943-1977) Ex USN USS LST-35

Vehicle Carriers (LSM-1)[değiştir | kaynağı değiştir]

Hücumbot[değiştir | kaynağı değiştir]

Fast Guided Missile Boat type Combattante II[değiştir | kaynağı değiştir]

Fast Guided Missile Boat type Combattante IIIb[değiştir | kaynağı değiştir]

Gumbot[değiştir | kaynağı değiştir]

Thetis class gunboats[değiştir | kaynağı değiştir]

Formerly German Navy Class 420 or Thetis submarine hunters (U-Jagdboote)

  • Karteria (P-65) (1992-2004). Ex FGS Hermes, P-6053
  • Agon (P-66) (1993-2004). Ex FGS Theseus, P-6056. Used as target and sunk with 2 Penguin missiles by PCFG Kavaloudis in Cretan Sea on October 21, 2008.[14]

Elektronik önleme gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hermes (Α-373) (1988-2002). Ex German Navy (class 422) fleet service vessel Oker (A-53) (1961-1988). The former 1500 tn trawler Hoheweg, converted to an electronic surveillance ship by the German Navy in 1961 and sold to Greece in 1988.

Sahil karakol teknesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 3 x Delos class (Abeking) air rescue patrol boats
    • Delos (P-267) ΑΝΣ Δήλος (1978-1999). Transfered to the Georgian Navy.
    • Knosos (P-268) ΑΝΣ Κνωσσός (1978-2000). Transfered to the Republic of Cyprus.
    • Lindos ({P-269) ΑΝΣ Λίνδος (1978-1998). Transfered to the Georgian Navy.

Mine dökücü gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Mayın tarama gemisi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Thalia Μ-210 (1969-2004). Ex USN USS MSC-170, ex Belgian Navy Blankeberge (M-923)
  • Dafni Μ-247 (1964-2004). Ex USN USS MSC-307
  • Cleo M-213 (1968-2006). Ex USN USS MSC-317, ex HS Argo (M-213)

Minehunters (Castagno class)[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Euniki Μ-61 (1995-2005). Ex IS Gelso, M-5509
  • Erato M-60 (1995-2006). Ex IS Castagno, M-5504. Used as target and sunk in Cretan Sea on October 22, 2008.[14]

Petrol tankeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2 x Patapsco class tankers.

Denizaltı[değiştir | kaynağı değiştir]

Pre-World War I submarines[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Nordenfelt I - The first submarine designed by Thorsten Nordenfelt. It was a 56 tonne, 19.5 m long vessel similar to Garret's ill-fated Resurgam (1879), with a range of 240 km and armed with a single torpedo and a 25.4 mm machine gun. It was manufactured by Bolinders in Stockholm in 1884-1885. It operated on the surface using a 100 HP steam engine with a maximum speed of 9 kn, then it shut down its engine to dive. She was purchased by the Greek Government and was delivered to Salamis Naval Base in 1886. Following the acceptance tests, she was never used again by the Hellenic Navy and was scrapped in 1901.[15]
  • Delfin - The first submarine in the world to launch a torpedo attack, during the First Balkan War.
  • Xifias

Katsonis class[değiştir | kaynağı değiştir]

Built in France in 1925-27.

Protefs class[değiştir | kaynağı değiştir]

Built in France in 1927-30.

Perla class[değiştir | kaynağı değiştir]

V class[değiştir | kaynağı değiştir]

Under lease from Britain.

U class[değiştir | kaynağı değiştir]

Under lease from Britain.

Gato class[değiştir | kaynağı değiştir]

Poseidon (S78)

Balao class[değiştir | kaynağı değiştir]

Tench class[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The fist batch of Standard Class (S-Class) frigates of the HN are listed separately, as they have heavier armament than the ex-Dutch ones.
  2. ^ Training ship EGLI - Review
  3. ^ HN webpage on Limnos]
  4. ^ HN webpage on Kilkis]
  5. ^ HN webpage on Makedonia (F-458)
  6. ^ HN webpage on Thraki (F-457)
  7. ^ HN webpage on Ipiros (F-456)
  8. ^ The USS LST ship Memorial
  9. ^ Lesvos L-172 (1960-1990)
  10. ^ http://www.hellenicnavy.gr/gallery06.asp
  11. ^ "Vehicle Carrier Merlin, Lieutenant L-166 (1958-1972)". Hellenic Navy. 2008. http://www.hellenicnavy.gr/merlin58_72_en.asp. 
  12. ^ Picture of MFAC Dioskuria in Poti with damage behind the bridge
  13. ^ "Fast Guided Missile Boat type Combattante IIIb Kostakos, Lieutenant P-17(1980-1996)". Hellenic Navy. 2008. http://www.hellenicnavy.gr/kwstakos80_96_en.asp. 
  14. ^ a b http://www.defencenet.gr/defense/index.php?option=com_content&task=view&id=5589&Itemid=51
  15. ^ Vice Admiral C. Paizis-Paradellis, HN (2002). Hellenic Warships 1829-2001 (3rd Edition). Athens, Greece: The Society for the study of Greek History. ss. 133. ISBN 960-8172-14-4. 
  16. ^ HN webpage on Katsonis (Y-1)
  17. ^ HN webpage on Papanikolis (Y-2)
  18. ^ HN webpage on Protefs (Y-3)
  19. ^ HN webpage on Nirefs (Y-4)
  20. ^ HN webpage on Triton (Y-5)
  21. ^ HN webpage on Glafkos (Y-6)
  22. ^ HN webpage on Matrozos (Y-7)
  23. ^ HN webpage on Pipinos (Υ-8)
  24. ^ "Training Ship Aris Α-74(1979 - 2004)". Hellenic Navy. 2008. http://www.hellenicnavy.gr/arhs_A-74_en.asp. Erişim tarihi: 2008-07-21. 
  25. ^ "NMIOTC Interim Solution". NATO NMIOTC. http://www.hellenicnavy.gr/kenap/gen/interim_sol_en.html. Erişim tarihi: 2008-07-21. 

İleri okuma[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vice Admiral C. Paizis-Paradellis, HN (2002). Hellenic Warships 1829-2001 (3rd Edition). Athens, Greece: The Society for the study of Greek History. ISBN 960-8172-14-4.