Yol Savaşçısı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yol Savaşçısı
Highwaymen
Filmin posteri
YönetmenRobert Harmon
SenaristCraig Mitchell
Hans Bauer
OyuncularJames Caviezel
Rhona Mitra
StüdyoNew Line Cinema
TürüAksiyon-gerilim
RenkRenkli
Yapım yılı2003, Kanada
Çıkış tarih(ler)i13 Şubat 2004
Süre80 dakika
Dilİngilizce

"Yol Savaşçısı" (özgün adı: Highwaymen) 13 Şubat 2003 tarihinde gösterime giren bir aksiyon-gerilim filmidir. Robert Harmon tarafından yönetilen filmin başrollerini James Caviezel ve Rhona Mitra paylaşmaktadır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmde Fargo (Colm Feore) adında, makineler ve protezlerle yaşamaya mahkûm olan bir seri katil, kullandığı '72 Cadillac Eldorado ile gözüne kestirdiği kadınlara çarpmakta ve kazadan bazı örnekler toplayıp, fotoğraflar çekmektedir. Rennie Cray (Caviezel) adlı karakter de bu seri katilin, olayların gerçekleşmesinden beş yıl önce öldürdüğü bir kadının eşidir. Bu kazanın hemen ardından arabasının başına geçen ve Fargo'ya çarparak onu yaralayan Cray birkaç yıl boyunca hapiste kalır.

Cray hapisten çıktığında Fargo'nun tekrar peşine düşer. Fargo ise Cadillac'ı kendi vücudunun bir parçası haline getirir ve devamlı olarak otobanlarda rastgele gözüne kestirdiği kadınlara çarpmaya devam eder. Cray ise son kurbanlarından olan Molly (Rhona Mitra) adlı bir kadını fark eder ve onu koruması altına alır. Bu sırada olaylara Will Macklin (Frankie Faison) adındaki trafik müfettişi girer.

Sonlara doğru Fargo, bütün çabalarına rağmen öldüremediği Molly'yi ele geçirir ve ipuçlarıyla Cray'in kendisini, yanına aldığı müfettişle beraber takip etmesini sağlar. Olayların sonunda Fargo tuzağa düşürülür ve ağır yaralanır. Polislerin buraya gelişiyle beraber de müfettiş Will Macklin, Fargo'yu kontrol eder. O sırada ölmemiş olan Fargo, müfettişe kim olduğunu sorar. Müfettiş yanıt verir ve elindeki tüfekle Fargo'yu öldürür.