Yenilmez (film, 2002)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yenilmez (film) sayfasından yönlendirildi)
Yenilmez
Undisputed
Film afişi.
YönetmenWalter Hill
YapımcıWesley Snipes
Walter Hill
SenaristDavid Giler
Walter Hill
OyuncularWesley Snipes
Ving Rhames
Peter Falk
Wes Studi
Fisher Stevens
Master P
MüzikStanley Clark,TQ
Görüntü yönetmeniLloyd Ahern II
KurguFreeman A. Davies
Phil Norden
DağıtıcıMiramax
CinsiSinema filmi
TürüDram/Dövüş
RenkRenkli/Siyah beyaz
Yapım yılı2002, ABD
Çıkış tarih(ler)i2002, Ağustos
Süre94 dakika
DilIngilizce
Devam filmiUndisputed II: Last Man Standing

Yenilmez (özgün ad:Undisputed) Walter Hillin yönettiği,yapımcılığını Wesley Snipes ile yaptığı ve senaryosunu da David Giler ile yazdığı dram/dövüş sanatları filmidir. Filmin başrollerinde Ving Rhames ve Wesley Snipes vardır. Film Miramax tarafından çıkmıştır. Film bazı gerçek hayattan bağlantılar veren ve iyi başarısının ardından 2006 yılında ilk filmdeki oyuncuların olmadığı bir devam filmi çekilmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

İki yenilmez boks dövüşçüsü.Biri George Chambers (Ving Rhames) ya da lakabıyla yenilmez Iceman (Buz adam) kendinden oldukça emin ve önüne geleni döveceğine inanan, kendisinden başka bir insanın bile iyi olmadığını düşünen bir adamdır. Kendisi birçok kez ringde dövüşmüştür fakat bir defada yenilmemiştir. Monroe Hutchens (Snipes) ise daha ciddi, fazla konuşmayı sevmeyen ve dolayısıyla pek arkadaşlıkta kurmayan kendi haline bir boksördür. Kendisi 1991'e kadar ilginç kişiliğiyle dövüşmüştür ve hiç yenilmemiştir. Fakat hayatı boyunca bir defa kendisini kaybederek, sevgilisinin kendisini aldattığı erkeği öldürerek 1991 yılında hüküm giyer ve hapishaneye düşer ancak yine de forumda kalır. Çünkü bu hapishanede gardiyanların da izniyle her 2 ayda bir boks maçı yapılır. Boksun saygın adamlarından olan Mendy Ripstein (Peter Falk) ise aynı hapishanededir, kendisi çok yaşlıdır ve kendisine bakması için bir mahkûm tutmuşlardır. Her 2 ayda bir olan boks maçları bir anda Monroe'nin gelmesiyle kimsenin kazanmasına imkân kalmaz. Monroe Hutchens oldukça sakin ve teknikli dövüşen bir boksördür ve bu andan Mendy'nin gözüne girer. Bir süre sonra yıllar geçer ve Monroe gittikçe hapishane gururu olmaya başlar. Monroe Huthcens hapiste her şey sıradan giderken bir anda ilginç bir olay olur ve George Chambers hapishaneye düşer.Bir gün haberlere çıkan bir kadın Chambers'i kendisine tecavüz etmekle suçlar fakat George kendisini o istedi diye savunsa da sonuç başarısız olur, mahkemedeki jüri ona inanmaz ve hapse yollar. Artık iki yenilmez dövüşçü aynı hapishanededir. Geldiğinden beri sadece oda arkadaşından başka kimseyle iyi geçinmeyen, her kese kötü davranan ve kendisinin şampiyon olduğunu söyleyerek hapishanede pek sevilmez. Ara sıra menajeri onu ziyaret etse de hep kötü haber getirir ve George, Monroenin yenilmez olduğunu öğrenince yemekhanede kavga çıkararak ona saldırır. Bu durumdan Monroe suçlu bulunsa da, Hutchens kendisini korumadan hayatına devam eder. Mendy Ripstein George'ye dersini vermek için bir şey düşünür.İkili arasında bir dövüş. Ancak buna karşı çıkanlar olur, hatta George'nin kendi menajeri bile Monroe'nin nasıl biri olduğunu söylese de George ona pek dikkat etmez. Ve şimdi gardiyanların iznini alarak gizlice dövüşe hazırlık başlar, artık büyük gün yaklaşmakta ve George Chambers ile Monroe Huthcens'in karşı karşıya geleceği günü mahkûmlar sabırsızlıkla beklemektedirler.

Yaş sınırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Film aşırı küfür ve şiddet içerdiğinden dolayı 13 yaşından küçüklerle yetişkin gözetimi altında izlenilmesi tavsiye olunmaktadır.

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Soundtrack[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Çıkış tarihi:5 Mart,2002
  • Disk:1
  • Parça:21

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Undisputed - Cash Money Millionaires
  2. We Drop It - Big Tymers
  3. Let Me Ride - Trick Daddy
  4. Real Talk - Lil Wayne
  5. How Did I - Carl Thomas
  6. Hungry - Bubba Sparxx
  7. Everyday - Mikkey
  8. Shorty Down - sex
  9. So Gangsta - Gilly
  10. Ride Together - Boo
  11. I Walk It - Stone
  12. Think About You (Looking Through The Window) - TQ
  13. If You Don't Know By Now - Erick Sermon
  14. Que La Cosa - Petey Pablo
  15. Go Hard - Benzino
  16. Daddy's Little Girl - Cristina
  17. Bout My Paper - Baby Da #1 Stunna
  18. Time Has Come Today - The T-Players
  19. In Here - The B.E.C.
  20. If U Wanna Know - Universal
  21. Man Up - The Result

İlginç bilgiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Wesley Snipes Emanuel Steward diye ünlü bir isimden boks için hazırlık konusunda eğitim almıştı.
  • Film boyunca filmin ismi 4 defa geçiyor.

Bağlantılı filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Undisputed II
  • Undisputed III
  • Undisputed IV

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]