Yaslıca, Bozova

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yaslıca
Harita
Şanlıurfa
Şanlıurfa
Ülke Türkiye
İlŞanlıurfa
İlçeBozova
Coğrafi bölgeGüneydoğu Anadolu Bölgesi
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)

Yaslıca, Şanlıurfa-Adıyaman kara yolunun 54. km'sinde olup, Bozova ilçesine bağlı bir mahalledir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

31 Aralık 1991 tarihinde belediye statüsü alarak beldeye dönüştü.[1] 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle oldu.[2]

Coğrafya ve tarım[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaslıca; Bozova ilçesinin 8 km. batısında yer almaktadır. Doğusunda Arıkök mahallesi, batısında Tutluca mahallesi, güneyinde Kepirce mahallesi, kuzeyinde ise Atatürk Barajı göleti ile sınırlıdır. Beldenin kuzeyi ormanlık, güneyi ise düz ova ile çevrilidir. Şanlıurfa ilinin Bozova ilçesine bağlı olan Yaslıca Şanlıurfa Adıyaman kara yolu gidiş güzergahının 54.km.sinde yer almaktadır.

GAP Projesi neticesinde sulu tarıma geçilmiştir. Hububat başta olmak üzere kavun, karpuz, domates, biber, pamuk ve şeker pancarına ek olarak Kıraçlık alanlarda zeytin ve antep fıstığı yetiştirilmektedir. Beldenin kuzeyinde baraj göleti ve ormanlık tepeler mevcuttur. Yerleşim alanı hafif engebelidir. Ancak tarım alanları oldukça düz ve sade bir yapı gösterir. Mahallenin kuzey ve doğu tarafındaki kıraçlık alanlarda Urfa fıstığı ve zeytin üretimi, güney kısmındaki düzlük alanda ise sulu tarım yapılmaktadır. Hububat başta olmak üzere karpuz, pamuk, mısır, biber, susam ve şeker pancarı yetiştirilmektedir. Belde Şanlıurfa-Adıyaman kara yolu üzerinde olduğundan ulaşım sorunu yoktur. Haftanın her günü, 15 dakikada bir servisle Şanlıurfa merkez ve Adıyaman merkeze ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

2015 yılı

Toplam 7.400 Erkek 3.200 Kadın 3.800

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Belediye Kurulmasına Dair Kararlar" (PDF). Resmî Gazete. 2 Ocak 1992. 7 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2021. 
  2. ^ "Kanun No. 6360". 15 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2014.