Kara Melek karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yasemin Saylan sayfasından yönlendirildi)

Bu maddede, Star TV'de yayımlanan Kara Melek adlı dram turündeki Türk televizyon dizisinde yer alan karakterlerin listesi yer almaktadır.

Engin[değiştir | kaynağı değiştir]

Yasemin'le bir barda tanışarak işbirliği yapar ve Yasemin'le Şule ve Nahit Saylan'ı kandırarak paralarına ve ortak olurlar. Şule Saylan ile evlenir. 1. Sezon sonlarına doğru Nazmiye gerçek oğlunu arar ve onu bulduğunu sanır. Ancak Engin onun gerçek oğlu değildir. Nazmiye ile birlikte Bodrum'a giderlerken otobüste trafik kazası geçirirler ve Engin, 1. Sezonun sonunda diziden ayrılır. 2. Sezonda ise yattığı hastaneden kaçarak kayıplara karıştığı öğrenilir.

Murat Sökmen[değiştir | kaynağı değiştir]

Murat Sökmen; Kara Melek dizisinde Ziya Kürküt tarafından oynanmıştır. Murat Sökmen, Mine ve Şule ile evlidir. Murat'ın annesi Saliha olarak bilinir ancak zengin olan Saliha ona yıllarca kendini annesi olarak tanıtmış ve büyütmüştür. Gerçek annesi Nazmiye'dir.

Nazmiye'nin gerçek annesi olduğunu sonra Nazmiye'nin annesi olduğunu kendisine yediremez. Birtakım olaydan sonra Saliha ölünce Murat çok üzülür ve Nazmiye'ye kısa bir süre katı davranır. Daha sonra Şule, Mithat adlı zengin bir iş adamına aşık olunca Mithat'la aralarında rekabet başlar. Yasemin ortalığı daha fazla karıştırır. Yasemin'le bir araya gelerek planlar yapar, sonra pişman olur. Bu sıralarda Şule, Murat'tan hamile kalır bir çocukları olur.

Nahit Saylan[değiştir | kaynağı değiştir]

Nahit Saylan; zengin ve ünlü bir iş adamı ve politikacıdır. Bir şirketi vardır. Üç karısı vardır; Neriman, Lamia, Yasemin. Neriman'dan bir kızı (Şule), Lamia'dan ise bir oğlu (Kerem) ve bir kızı (Esin) vardır.

Aynen kızı Şule gibi saftır ve sürekli Yasemin'in yalanları ve oyunlarına gelir ancak Yasemin'e her defasında bir şey olduğunda kendini suçlu bulur. 2. Sezonda kalp krizi geçirdikten sonra kulakları kısa bir süre işitmez, işittiğinde ise Aydan hariç kimseye haber vermeyerek Yasemin hakkında birkaç şey öğrenir. Aydan Saruhan'la aşk yaşar.

Yasemin Saylan[değiştir | kaynağı değiştir]

Yasemin Saylan, Kara Melek dizisinin baş karakteri. Sanem Çelik tarafından oynanmıştır. Amacı zenginlik ve güç olan, bunlar ile ilgili çeşitli planlar yaparak kimilerinin hayatını mahveden, bazen de yaptıklarının sonuçları ile iyi bir insan olan Yasemin'in yaptıkları ve yaşadıkları, dizinin Kara Melek dizisinde anlatılır.

Şule'nin yakın arkadaşıdır ve Nahit'in ikinci karısı olmasıyla birlikte, Şule'nin de bir bakıma üvey annesi olur. Lale'nin kızkardeşidir. İlk başta Engin ile ilişki içindedir. Yasemin para ve ün için Nahit'le, Engin de aynı sebeplerle Şule ile evlenmiştir. Giderek zenginleşen ve bir sürü planları olan Yasemin'in Engin'le arası bozulur. Ve Engin, Şule'ye Yasemin'le yaptıklarının büyük bir kısmını açıklar. Engin'in kayıplara karışmasıyla yalnız kalan Yasemin, halen olaylardan habersiz olan Nahit'le mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürmektedir. Kısa bir süre sonra Yasemin, Nahit'in ikinci eşinden olan kızı Esin'in eşiyle, yani kocasının damadı Hakan'la aşk yaşar. İkinci sezon sonunda Nahit tarafından vurulur ve yüzünün yarısı parçalanır. Ancak bu bile Yasemin'in entrikalarını sürdürmesine engel olamamıştır. Dördüncü sezona geçilmesiyle birlikte Yasemin karakteri diziden ayrılır. Sanem Çelik, o dönemde yaptığı açıklamada, kötü kadın imajını taşımaktan sıkıldığını belirtmişti. Bir süre sonra diziye yeni bir Yasemin dahil oldu. Berrin Politi tarafından canlandırılan yeni Yasemin, Sanem Çelik'in Yasemin'inin aksine iyi kalpli bir kadın olarak karşımıza çıktı.

Şule Saylan[değiştir | kaynağı değiştir]

Kara Melek dizisinde Ece Uslu tarafından oynanmıştır. Şule Saylan (Sökmen), saf ve her şeye inandırılabilen bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle habersiz olarak çoğu kez Yasemin'in oyunlarına gelmiş ve Yasemin'in yaptığını öğrendiği her zamande onu affetmiştir. Önceleri Yasemin'in ev arkadaşıdır, sonradan Nahit'in Yasemin'le evlenmesiyle Yasemin'in üvey kızı olur. Nahit Saylan'in gençlik yıllarında bir birliktelik yaşadığı Neriman'dan olan kızıdır. Murat'la, Engin'le ve Mithat'la evlenmiş ve Murat'tan bir çocuğu olmuştur. Mithat'la evlendiği zamanlarda hamile olduğunu öğrenir ve bu şokun altından kalkamaz. Yasemin'in önce Mithat'ın kızı ile, sonra da Murat'la Şule'nin Murat'a dönmesi birlik içine girip planlar kurduğunda; Yasemin'le Murat birbirine yakınlaşmış numarası yaptığında ve Yasemin, Murat'ı sarhoş ederek numara yaptığında bu olaylar Şule için bardağı taşıran son damla olmuştur.