Wisconsin'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Aşağıdaki liste Wisconsin'deki şehirleri göstermektedir. Wisconsin'de 190 şehir bulunmaktadır.[1]

Wisconsin'daki şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ABD Haritası & Wisconsin
Wisconsin'in başkenti, Madison
Wisconsin'nin en büyük şehri Milwaukee
Şehir Kontluk Nüfus
(2000)
Nüfus
(2010)
Sınıf Birleşme
Abbotsford Clark
Marathon
1,956 2,310 4 1965
Adams Adams 1,831 1,967 4 1926
Algoma Kewaunee 3,357 3,167 4 1879
Alma Buffalo 942 781 4 1885
Altoona Eau Claire 6,698 6,706 4 1887
Amery Polk 2,845 2,902 4 1919
Antigo Langlade 8,560 8,234 4 1885
Appleton Calumet
Outagamie
Winnebago
70,087 72,623 2 1857
Arcadia Trempealeau 2,402 2,925 4 1925
Ashland Ashland
Bayfield
8,620 8,216 4 1887
Augusta Eau Claire 1,460 1,550 4 1885
Baraboo Sauk 10,711 12,048 3 1882
Barron Barron 3,248 3,423 4 1887
Bayfield Bayfield 611 487 4 1913
Beaver Dam Dodge 15,169 16,243 4 1856
Beloit Rock 35,775 36,966 3 1857
Berlin Green Lake
Waushara
5,305 5,524 4 1857
Black River Falls Jackson 3,618 3,622 4 1883
Blair Trempealeau 1,273 1,366 4 1949
Bloomer Chippewa 3,347 3,539 4 1920
Boscobel Grant 3,047 3,231 4 1873
Brillion Calumet 2,937 3,148 4 1944
Brodhead Green
Rock
3,180 3,293 4 1891
Brookfield Waukesha 38,649 37,920 2 1954
Buffalo City Buffalo 1,040 1,023 4 1859
Burlington Racine
Walworth
9,936 10,464 4 1900
Cedarburg Ozaukee 11,102 11,412 3 1885
Chetek Barron 2,180 2,221 4 1891
Chilton Calumet 3,708 3,933 4 1877
Chippewa Falls Chippewa 12,900 13,679 3 1840
Clintonville Waupaca 4,736 4,559 4 1887
Colby Clark
Marathon
1,616 1,852 4 1891
Columbus Columbia
Dodge
4,479 4,991 4 1874
Cornell Chippewa 1,466 1,467 4 1956
Crandon Forest 1,961 1,920 4 1898
Cuba City Grant
Lafayette
2,156 2,086 4 1925
Cudahy Milwaukee 18,429 18,267 3 1906
Cumberland Barron 2,280 2,170 4 1885
Darlington Lafayette 2,418 2,451 4 1877
Delafield Waukesha 6,472 7,085 4 1959
Delavan Walworth 7,956 8,463 4 1897
De Pere Brown 20,559 23,800 3 1883
Dodgeville Iowa 4,220 4,698 4 1889
Durand Pepin 1,968 1,931 4 1887
Eagle River Vilas 1,443 1,398 4 1937
Eau Claire Chippewa
Eau Claire
61,704 65,883 2 1872
Edgerton Dane
Rock
4,898 5,461 4 1883
Elkhorn Walworth 7,305 10,084 4 1897
Elroy Juneau 1,578 1,442 4 1885
Evansville Rock 4,039 5,012 4 1896
Fennimore Grant 2,387 2,497 4 1919
Fitchburg Dane 20,501 25,260 4 1983
Fond du Lac Fond du Lac 42,203 43,021 2 1852
Fort Atkinson Jefferson 11,621 12,368 4 1878
Fountain City Buffalo 983 859 4 1889
Fox Lake Dodge 1,454 1,519 4 1938
Franklin Milwaukee 29,494 35,451 3 1956
Galesville Trempealeau 1,427 1,481 4 1942
Gillett Oconto 1,262 1,386 4 1944
Glendale Milwaukee 13,367 12,872 3 1950
Glenwood City St. Croix 1,183 1,242 4 1895
Green Bay Brown 102,767 104,057 2 1854
Greenfield Milwaukee 35,476 36,720 3 1957
Green Lake Green Lake 1,100 960 4 1962
Greenwood Clark 1,079 1,026 4 1891
Hartford Dodge
Washington
10,905 14,223 3 1883
Hayward Sawyer 2,129 2,318 4 1915
Hillsboro Vernon 1,302 1,417 4 1885
Horicon Dodge 3,775 3,655 4 1897
Hudson St. Croix 8,775 12,719 4 1858
Hurley Iron 1,818 1,547 4 1918
Independence Trempealeau 1,244 1,336 4 1942
Janesville Rock 59,498 63,575 2 1853
Jefferson Jefferson 7,338 7,973 4 1878
Juneau Dodge 2,485 2,814 4 1887
Kaukauna Outagamie 12,983 15,462 3 1885
Kenosha Kenosha 90,352 99,218[2] 2 1850
Kewaunee Kewaunee 2,806 2,952 4 1883
Kiel Calumet
Manitowoc
3,450 3,738 4 1920
La Crosse La Crosse 51,818 51,320 2 1856
Ladysmith Rusk 3,932 3,414 4 1905
Lake Geneva Walworth 7,148 7,651 4 1883
Lake Mills Jefferson 4,843 5,708 4 1905
Lancaster Grant 4,070 3,868 4 1878
Lodi Columbia 2,882 3,050 4 1941
Loyal Clark 1,308 1,261 4 1948
Madison Dane 208,054 233,209 2 1856
Manawa Waupaca 1,330 1,371 4 1954
Manitowoc Manitowoc 34,053 33,736 3 1870
Marinette Marinette 11,749 10,968 3 1887
Marion Shawano
Waupaca
1,297 1,260 4 1898
Markesan Green Lake 1,396 1,476 4 1959
Marshfield Marathon
Wood
18,800 19,118 3 1883
Mauston Juneau 3,740 4,423 4 1883
Mayville Dodge 4,902 5,154 4 1885
Medford Taylor 4,350 4,326 4 1889
Mellen Ashland 845 731 4 1907
Menasha Calumet
Winnebago
16,331 17,353 3 1874
Menomonie Dunn 14,937 16,264 4 1882
Mequon Ozaukee 22,643 23,132 4 1957
Merrill Lincoln 10,146 9,661 4 1883
Middleton Dane 15,770 17,442 3 1963
Milton Rock 5,132 5,546 4 1969
Milwaukee Milwaukee
Washington
Waukesha
596,974 594,833 1 1846
Mineral Point Iowa 2,617 2,487 4 1857
Mondovi Buffalo 2,634 2,777 4 1889
Monona Dane 8,018 7,533 4 1969
Monroe Green 10,843 10,827 4 1882
Montello Marquette 1,397 1,495 4 1938
Montreal Iron 838 807 4 1924
Mosinee Marathon 4,063 3,988 4 1931
Muskego Waukesha 21,397 24,135 3 1964
Neenah Winnebago 24,507 25,501 3 1873
Neillsville Clark 2,731 2,463 4 1882
Nekoosa Wood 2,590 2,580 4 1926
New Berlin Waukesha 38,220 39,584 3 1959
New Holstein Calumet 3,301 3,236 4 1889
New Lisbon Juneau 1,436 2,554 4 1889
New London Outagamie
Waupaca
7,085 7,295 4 1877
New Richmond St. Croix 6,310 8,375 4 1885
Niagara Marinette 1,880 1,624 4 1992
Oak Creek Milwaukee 28,456 34,451 3 1955
Oconomowoc Waukesha 12,382 15,712 3 1875
Oconto Oconto 4,708 4,513 4 1869
Oconto Falls Oconto 2,843 2,891 4 1919
Omro Winnebago 3,177 3,517 4 1944
Onalaska La Crosse 14,839 17,736 4 1887
Oshkosh Winnebago 62,916 66,083 2 1853
Osseo Trempealeau 1,669 1,701 4 1941
Owen Clark 936 940 4 1925
Park Falls Price 2,739 2,462 4 1912
Peshtigo Marinette 3,474 3,502 4 1903
Pewaukee Waukesha 11,783 13,195 3 1999
Phillips Price 1,675 1,478 4 1891
Pittsville Wood 866 874 4 1887
Platteville Grant 9,989 11,224 4 1876
Plymouth Sheboygan 7,781 8,445 4 1877
Port Washington Ozaukee 10,467 11,250 4 1882
Portage Columbia 9,728 10,324 4 1854
Prairie du Chien Crawford 6,018 5,911 4 1872
Prescott Pierce 3,764 4,258 4 1857
Princeton Green Lake 1,504 1,214 4 1920
Racine Racine 81,855 78,860 2 1848
Reedsburg Sauk 7,827 10,014 4 1887
Rhinelander Oneida 7,735 7,798 4 1894
Rice Lake Barron 8,312 8,438 4 1887
Richland Center Richland 5,114 5,184 4 1887
Ripon Fond du Lac 7,450 7,733 4 1858
River Falls Pierce
St. Croix
12,560 15,000 3 1875
St. Croix Falls Polk 2,033 2,133 4 1958
St. Francis Milwaukee 8,662 9,365 4 1951
Schofield Marathon 2,117 2,169 4 1951
Seymour Outagamie 3,335 3,451 4 1879
Shawano Shawano 8,298 9,305 4 1874
Sheboygan Sheboygan 50,792 49,288 2 1853
Sheboygan Falls Sheboygan 6,772 7,775 4 1913
Shell Lake Washburn 1,309 1,347 4 1961
Shullsburg Lafayette 1,246 1,226 4 1889
South Milwaukee Milwaukee 21,256 21,156 4 1897
Sparta Monroe 8,648 9,522 4 1883
Spooner Washburn 2,653 2,682 4 1909
Stanley Chippewa
Clark
1,898 3,608 4 1898
Stevens Point Portage 24,551 26,717 3 1858
Stoughton Dane 12,354 12,611 4 1882
Sturgeon Bay Door 9,437 9,144 4 1883
Sun Prairie Dane 20,369 29,364 3 1958
Superior Douglas 27,368 27,244 2 1858
Thorp Clark 1,536 1,621 4 1948
Tomah Monroe 8,419 9,093 4 1883
Tomahawk Lincoln 3,770 3,397 4 1891
Two Rivers Manitowoc 12,639 11,712 3 1878
Verona Dane 7,052 10,619 4 1977
Viroqua Vernon 4,335 5,079 4 1885
Washburn Bayfield 2,280 2,117 4 1904
Waterloo Jefferson 3,259 3,333 4 1962
Watertown Dodge
Jefferson
21,598 23,861 3 1853
Waukesha Waukesha 64,825 70,718 2 1895
Waupaca Waupaca 5,676 6,069 4 1878
Waupun Dodge
Fond du Lac
10,944 11,340 4 1878
Wausau Marathon 38,426 39,106 3 1872
Wautoma Waushara 1,998 2,218 4 1901
Wauwatosa Milwaukee 47,271 46,396 2 1897
West Allis Milwaukee 61,254 60,411 2 1906
West Bend Washington 28,152 31,078 3 1885
Westby Vernon 2,045 2,200 4 1920
Weyauwega Waupaca 1,806 1,900 4 1939
Whitehall Trempealeau 1,651 1,558 4 1941
Whitewater Jefferson
Walworth
13,437 14,390 4 1885
Wisconsin Dells Adams
Columbia
Juneau
Sauk
2,418 2,678 4 1925
Wisconsin Rapids Wood 18,435 18,367 3 1869

Referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Wisconsin Legislative Reference Bureau. State of Wisconsin Blue Book 2011-2012, p. 727.
  2. ^ United States Census Bureau

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_in_Wisconsin