Wimbledon karışık çiftler şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Wimbledon Karışık Çiftler Şampiyonları Listesi, 1877-1967 yılları arasında İngiliz amatör sporcuların katıldığı ve daha sonra 1968 yılından itibaren Açık Tenis Turnuvası statüsünde oynanan Wimbledon tenis turnuvasının karışık çiftler şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Suzanne Lenglen 3 kez şampiyonluk kazandı.
Yıl Şampiyonlar İkinciler Skor
Liverpool/Manchester
1888 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Ernest Renshaw
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Blanche Bingley Hillyard
1889 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı John Charles Kay
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lottie Dod
1890 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı James Baldwin
Ms. K. Hill
1891 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Anthony Dod
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lottie Dod
1892 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı John Charles Kay
Ms. Jackson
1893 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Wilfred Baddeley
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Blanche Bingley Hillyard
1894 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Harold Mahony
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Charlotte Cooper Sterry
1895 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Harold Mahony
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Charlotte Cooper Sterry
1896 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Harold Mahony
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Charlotte Cooper Sterry
...
Wimbledon
1913 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Hope Crisp
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Agnes Tuckey
İrlanda James Cecil Parke
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Ethel Thomson Larcombe
3–6, 5–3
1914 İrlanda James Cecil Parke
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Ethel Thomson Larcombe
Yeni Zelanda Tony Wilding
Fransa Marguerite Broquedis
4–6, 6–4, 6–2
1915 Birinci dünya savaşı nedeniyle turnuva düzenlenmedi
1916
1917
1918
1919 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Randolph Lycett
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Albertem Prebble
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dorothea Douglass Lambert Chambers
6–0, 6–0
1920 Avustralya Gerald Patterson
Fransa Suzanne Lenglen
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Randolph Lycett
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
7–5, 6–3
1921 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Randolph Lycett
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Max Woosnam
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Phillis Howkins
6–3, 6–1
1922 Avustralya Pat O'Hara Wood
Fransa Suzanne Lenglen
Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Randolph Lycett
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
6–4, 6–3
1923 Birleşik Krallık Randolph Lycett
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Hindistan Lewis Deane
Birleşik Krallık Dorothy Shepherd-Barron
6–4, 7–5
1924 Birleşik Krallık John Gilbert
Birleşik Krallık Kathleen McKane
Birleşik Krallık Leslie Godfree
Birleşik Krallık Dorothy Shepherd-Barron
6–3, 3–6, 6–3
1925 Fransa Jean Borotra
Fransa Suzanne Lenglen
İtalya Umberto De Morpurgo
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
6–3, 6–3
1926 Birleşik Krallık Leslie Godfree
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree
Amerika Birleşik Devletleri Howard Kinsey
Amerika Birleşik Devletleri Mary Browne
6–3, 6–4
1927 Amerika Birleşik Devletleri Francis Hunter
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Birleşik Krallık Leslie Godfree
Birleşik Krallık Kathleen McKane Godfree
8–6, 6–0
1928 Güney Afrika Patrick Spence
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Avustralya Jack Crawford
Avustralya Daphne Akhurst Cozens
7–5, 6–4
1929 Amerika Birleşik Devletleri Francis Hunter
Amerika Birleşik Devletleri Helen Wills Moody
Birleşik Krallık Ian Collins
Birleşik Krallık Joan Fry Lakeman
6–1, 6–4
1930 Avustralya Jack Crawford
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Şablon:Ülke veri Weimar Republic Daniel Prenn
Şablon:Ülke veri Weimar Republic Hilde Krahwinkel Sperling
6–1, 6–3
1931 Amerika Birleşik Devletleri George Lott
Amerika Birleşik Devletleri Anna McCune Harper
Birleşik Krallık Ian Collins
Birleşik Krallık Joan Ridley
6–3, 1–6, 6–1
1932 İspanya Enrique Maier
Amerika Birleşik Devletleri Elizabeth Ryan
Avustralya Harry Hopman
Belçika Josane Sigart
7–5, 6–2
1933 Almanya Gottfried von Cramm
Almanya Hilde Krahwinkel Sperling
Güney Afrika Norman Farquharson
Birleşik Krallık Mary Heeley
7–5, 8–6
1934 Japonya Ryuki Miki
Birleşik Krallık Dorothy Round Little
Birleşik Krallık Henry Austin
Birleşik Krallık Dorothy Shepherd-Barron
3–6, 6–4, 6–0
1935 Birleşik Krallık Fred Perry
Birleşik Krallık Dorothy Round Little
Avustralya Harry Hopman
Avustralya Nell Hall Hopman
7–5, 4–6, 6–2
1936 Birleşik Krallık Fred Perry
Birleşik Krallık Dorothy Round Little
Amerika Birleşik Devletleri Don Budge
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke
7–9, 7–5, 6–4
1937 Amerika Birleşik Devletleri Don Budge
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble
Fransa Yvon Petra
Fransa Simone Mathieu
6–4, 6–1
1938 Amerika Birleşik Devletleri Don Budge
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble
Almanya Henner Henkel
Amerika Birleşik Devletleri Sarah Palfrey Cooke
6–1, 6–4
1939 Amerika Birleşik Devletleri Bobby Riggs
Amerika Birleşik Devletleri Alice Marble
Birleşik Krallık Frank Wilde
Birleşik Krallık Nancy Brown
9–7, 6–1
1940 İkinci dünya savaşı nedeniyle turnuva düzenlenmedi
1941
1942
1943
1944
1945
1946 Amerika Birleşik Devletleri Tom Brown
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough
Avustralya Geoff Brown
Amerika Birleşik Devletleri Dorothy Bundy Cheney
6–4, 6–4
1947 Avustralya John Bromwich
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Avustralya Colin Long
Avustralya Nancye Wynne Bolton
1–6, 6–4, 6–2
1948 Avustralya John Bromwich
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Avustralya Frank Sedgman
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
6–2, 3–6, 6–3
1949 Güney Afrika Eric Sturgess
Güney Afrika Sheila Summers
Avustralya John Bromwich
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
9–7, 9–11, 7–5
1950 Güney Afrika Eric Sturgess
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
Avustralya Geoff Brown
Amerika Birleşik Devletleri Patricia Canning Todd
11–9, 1–6, 6–4
1951 Avustralya Frank Sedgman
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Avustralya Mervyn Rose
Avustralya Nancye Wynne Bolton
7–5, 6–2
1952 Avustralya Frank Sedgman
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Arjantin Enrique Morea
Avustralya Thelma Coyne Long
4–6, 6–3, 6–4
1953 Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Arjantin Enrique Morea
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin
9–7, 7–5
1954 Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Avustralya Ken Rosewall
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
5–7, 6–4, 6–3
1955 Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas
Amerika Birleşik Devletleri Doris Hart
Arjantin Enrique Morea
Amerika Birleşik Devletleri Louise Brough Clapp
8–6, 2–6, 6–3
1956 Amerika Birleşik Devletleri Vic Seixas
Amerika Birleşik Devletleri Shirley Fry Irvin
Amerika Birleşik Devletleri Gardnar Mulloy
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson
2–6, 6–2, 7–5
1957 Avustralya Mervyn Rose
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Avustralya Neale Fraser
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson
6–4, 7–5
1958 Avustralya Bob Howe
Avustralya Lorraine Coghlan Robinson
Danimarka Kurt Nielsen
Amerika Birleşik Devletleri Althea Gibson
6–3, 13–11
1959 Avustralya Rod Laver
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Avustralya Neale Fraser
Brezilya Maria Bueno
6–4, 6–3
1960 Avustralya Rod Laver
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
Avustralya Bob Howe
Brezilya Maria Bueno
13–11, 3–6, 8–6
1961 Avustralya Fred Stolle
Avustralya Lesley Turner Bowrey
Avustralya Bob Howe
Almanya Edda Buding
11–9, 6–2
1962 Avustralya Neale Fraser
Amerika Birleşik Devletleri Margaret Osborne duPont
Amerika Birleşik Devletleri Dennis Ralston
Birleşik Krallık Ann Haydon-Jones
2–6, 6–3, 13–11
1963 Avustralya Ken Fletcher
Avustralya Margaret Court
Güney Afrika Bob Hewitt
Amerika Birleşik Devletleri Darlene Hard
11–9, 6–4
1964 Avustralya Fred Stolle
Avustralya Lesley Turner Bowrey
Avustralya Ken Fletcher
Avustralya Margaret Court
6–4, 6–4
1965 Avustralya Ken Fletcher
Avustralya Margaret Court
Avustralya Tony Roche
Avustralya Judy Tegart Dalton
12–10, 6–3
1966 Avustralya Ken Fletcher
Avustralya Margaret Court
Amerika Birleşik Devletleri Dennis Ralston
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
4–6, 6–3, 6–3
1967 Avustralya Owen Davidson
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Avustralya Ken Fletcher
Brezilya Maria Bueno
7–5, 6–2
1968 Avustralya Ken Fletcher
Avustralya Margaret Court
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Alex Metreveli
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Olga Morozova
6–1, 14–12
1969 Avustralya Fred Stolle
Birleşik Krallık Ann Haydon-Jones
Avustralya Tony Roche
Avustralya Judy Tegart Dalton
6–2, 6–3
1970 Romanya Ilie Năstase
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Alex Metreveli
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Olga Morozova
6–3, 4–6, 9–7
1971 Avustralya Owen Davidson
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen
Avustralya Margaret Court
3–6, 6–2, 15–13
1972 Romanya Ilie Năstase
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
Avustralya Kim Warwick
Avustralya Evonne Goolagong Cawley
6–4, 6–4
1973 Avustralya Owen Davidson
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Meksika Raúl Ramírez
Amerika Birleşik Devletleri Janet Newberry
6–3, 6–2
1974 Avustralya Owen Davidson
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
Birleşik Krallık Mark Farrell
Birleşik Krallık Lesley Charles
6–3, 9–7
1975 Amerika Birleşik Devletleri Marty Riessen
Avustralya Margaret Court
Avustralya Allan Stone
Hollanda Betty Stöve
6–4, 7–5
1976 Avustralya Tony Roche
Fransa Françoise Dürr
Amerika Birleşik Devletleri Dick Stockton
Amerika Birleşik Devletleri Rosemary Casals
6–3, 2–6, 7–5
1977 Güney Afrika Bob Hewitt
Güney Afrika Greer Stevens
Güney Afrika Frew McMillan
Hollanda Betty Stöve
3–6, 7–5, 6–4
1978 Güney Afrika Frew McMillan
Hollanda Betty Stöve
Avustralya Ray Ruffels
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
6–2, 6–2
1979 Güney Afrika Bob Hewitt
Güney Afrika Greer Stevens
Güney Afrika Frew McMillan
Hollanda Betty Stöve
7–5, 7–6(9–7)
1980 Amerika Birleşik Devletleri John Austin
Amerika Birleşik Devletleri Tracy Austin
Avustralya Mark Edmondson
Avustralya Dianne Fromholtz Balestrat
4–6, 7–6(8–6), 6–3
1981 Güney Afrika Frew McMillan
Hollanda Betty Stöve
Amerika Birleşik Devletleri John Austin
Amerika Birleşik Devletleri Tracy Austin
4–6, 7–6(7–2), 6–3
1982 Güney Afrika Kevin Curren
Amerika Birleşik Devletleri Anne Smith
Birleşik Krallık John Lloyd
Avustralya Wendy Turnbull
2–6, 6–3, 7–5
1983 Birleşik Krallık John Lloyd
Avustralya Wendy Turnbull
Amerika Birleşik Devletleri Steve Denton
Amerika Birleşik Devletleri Billie Jean King
6–7(5–7), 7–6(7–5), 7–5
1984 Birleşik Krallık John Lloyd
Avustralya Wendy Turnbull
Amerika Birleşik Devletleri Steve Denton
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
6–3, 6–3
1985 Avustralya Paul McNamee
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Avustralya John Fitzgerald
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie
7–5, 4–6, 6–2
1986 Amerika Birleşik Devletleri Ken Flach
Amerika Birleşik Devletleri Kathy Jordan
İsviçre Heinz Günthardt
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
6–3, 7–6(9–7)
1987 Birleşik Krallık Jeremy Bates
Birleşik Krallık Jo Durie
Avustralya Darren Cahill
Avustralya Nicole Provis
7–6(12–10), 6–3
1988 Amerika Birleşik Devletleri Sherwood Stewart
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison
Amerika Birleşik Devletleri Kelly Jones
Amerika Birleşik Devletleri Gretchen Magers
6–1, 7–6(7–3)
1989 Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh
Çekoslovakya Jana Novotná
Avustralya Mark Kratzmann
Avustralya Jenny Byrne
6–4, 5–7, 6–4
1990 Amerika Birleşik Devletleri Rick Leach
Amerika Birleşik Devletleri Zina Garrison
Avustralya John Fitzgerald
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie
7–5, 6–2
1991 Avustralya John Fitzgerald
Avustralya Elizabeth Sayers Smylie
Amerika Birleşik Devletleri Jim Pugh
Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Natasha Zvereva
7–6(7–4), 6–2
1992 Çekoslovakya Cyril Suk
Letonya Larisa Savchenko Neiland
Hollanda Jacco Eltingh
Hollanda Miriam Oremans
7–6(7–2), 6–2
1993 Avustralya Mark Woodforde
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Hollanda Tom Nijssen
Hollanda Manon Bollegraf
6–3, 6–4
1994 Avustralya Todd Woodbridge
Çek Cumhuriyeti Helena Suková
Amerika Birleşik Devletleri T. J. Middleton
Amerika Birleşik Devletleri Lori McNeil
3–6, 7–5, 6–3
1995 Amerika Birleşik Devletleri Jonathan Stark
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
Çek Cumhuriyeti Cyril Suk
Amerika Birleşik Devletleri Gigi Fernández
6–4, 6–4
1996 Çek Cumhuriyeti Cyril Suk
Çek Cumhuriyeti Helena Suková
Avustralya Mark Woodforde
Letonya Larisa Savchenko Neiland
1–6, 6–3, 6–2
1997 Çek Cumhuriyeti Cyril Suk
Çek Cumhuriyeti Helena Suková
Rusya Andrei Olhovskiy
Letonya Larisa Savchenko Neiland
4–6, 6–3, 6–4
1998 Beyaz Rusya Max Mirnyi
Amerika Birleşik Devletleri Serena Williams
Hindistan Mahesh Bhupathi
Hırvatistan Mirjana Lučić
6–4, 6–4
1999 Hindistan Leander Paes
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
İsveç Jonas Björkman
Rusya Anna Kournikova
6–4, 3–6, 6–3
2000 Amerika Birleşik Devletleri Donald Johnson
Amerika Birleşik Devletleri Kimberly Po
Avustralya Lleyton Hewitt
Belçika Kim Clijsters
6–4, 7–6(7–3)
2001 Çek Cumhuriyeti Leoš Friedl
Slovakya Daniela Hantuchová
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan
Güney Afrika Liezel Huber
4–6, 6–3, 6–2
2002 Hindistan Mahesh Bhupathi
Rusya Elena Likhovtseva
Zimbabve Kevin Ullyett
Slovakya Daniela Hantuchová
6–2, 1–6, 6–1
2003 Hindistan Leander Paes
Amerika Birleşik Devletleri Martina Navratilova
İsrail Andy Ram
Rusya Anastasia Rodionova
6–3, 6–3
2004 Zimbabve Wayne Black
Zimbabve Cara Black
Avustralya Todd Woodbridge
Avustralya Alicia Molik
3–6, 7–6(10–8), 6–4
2005 Hindistan Mahesh Bhupathi
Fransa Mary Pierce
Avustralya Paul Hanley
Ukrayna Tatiana Perebiynis
6–4, 6–2
2006 İsrail Andy Ram
Rusya Vera Zvonareva
Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan
Amerika Birleşik Devletleri Venus Williams
6–3, 6–2
2007 Birleşik Krallık Jamie Murray
Sırbistan Jelena Janković
İsveç Jonas Björkman
Avustralya Alicia Molik
6–4, 3–6, 6–1
2008 Amerika Birleşik Devletleri Bob Bryan
Avustralya Samantha Stosur
Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan
Slovenya Katarina Srebotnik
7–5, 6–4
2009 Bahamalar Mark Knowles
Almanya Anna-Lena Grönefeld
Hindistan Leander Paes
Zimbabve Cara Black
7–5, 6–3
2010 Hindistan Leander Paes
Zimbabve Cara Black
Güney Afrika Wesley Moodie
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
6-4, 7-6(7–5)
2011 Avusturya Jürgen Melzer
Çek Cumhuriyeti Iveta Benešová
Hindistan Mahesh Bhupathi
Rusya Elena Vesnina
6–3, 6–2
2012 Amerika Birleşik Devletleri Mike Bryan
Amerika Birleşik Devletleri Lisa Raymond
Hindistan Leander Paes
Rusya Elena Vesnina
6-3, 5-7, 6-4