Wimbledon tek bayanlar şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Wimbledon Tek Bayanlar Şampiyonları Listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Wimbledon Tek Bayanlar Şampiyonları Listesi, 1877-1967 yılları arasında İngiliz amatör sporcuların katıldığı ve daha sonra 1968 yılından itibaren Açık Tenis Turnuvası statüsünde oynanan Wimbledon tenis turnuvasının tek bayanlar şampiyonlarını ve ikincilerini göstermektedir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Amatör dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Lottie Dod 5 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Charlotte Cooper Sterry 5 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Dorothea Lambert Chambers 7 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Suzanne Lenglen 6 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Helen Wills Moody 8 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1884 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Watson, MaudMaud Watson Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Watson, LillianLillian Watson 6–8, 6–3, 6–3
1885 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Watson, MaudMaud Watson Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6–1, 7–5
1886 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Watson, MaudMaud Watson 6–3, 6–3
1887 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6–2, 6–0
1888 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6–3, 6–3
1889 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Rice, LenaLena Rice 4–6, 8–6, 6–4
1890 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Rice, LenaLena Rice Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Jacks, MayMay Jacks 6–4, 6–1
1891 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6–2, 6–1
1892 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6–1, 6–1
1893 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Dod, LottieLottie Dod Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6–8, 6–1, 6–4
1894 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Austin, EdithEdith Austin 6–1, 6–1
1895 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Jackson, HelenHelen Jackson 7–5, 8–6
1896 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Simpson-Pickering, AliceAlice Simpson-Pickering 6–2, 6–3
1897 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 5–7, 7–5, 6–2
1898 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Martin, LouiseLouise Martin 6–4, 6–4
1899 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 6–2, 6–3
1900 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 4–6, 6–4, 6–4
1901 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Bingley Hillyard, BlancheBlanche Bingley Hillyard 6–2, 6–2
1902 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Robb, MurielMuriel Robb Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 7–5, 6–1
1903 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Thomson Larcombe, EthelEthel Thomson Larcombe 4–6, 6–4, 6–2
1904 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 6–0, 6–3
1905 Amerika Birleşik Devletleri Sutton Bundy, MayMay Sutton Bundy Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers 6–3, 6–4
1906 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Amerika Birleşik Devletleri Sutton Bundy, MayMay Sutton Bundy 6–3, 9–7
1907 Amerika Birleşik Devletleri Sutton Bundy, MayMay Sutton Bundy Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers 6–1, 6–4
1908 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Morton, AgnesAgnes Morton 6–4, 6–4
1909 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Boothby, DoraDora Boothby Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Morton, AgnesAgnes Morton 6–4, 4–6, 8–6
1910 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Boothby, DoraDora Boothby 6–2, 6–2
1911 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Boothby, DoraDora Boothby 6–0, 6–0
1912 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Thomson Larcombe, EthelEthel Thomson Larcombe Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry 6–3, 6–1
1913 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı McNair, WinifredWinifred McNair 6–0, 6–4
1914 Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Thomson Larcombe, EthelEthel Thomson Larcombe 7–5, 6–4
1915 None
1916 None
1917 None
1918 None
1919 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers 10–8, 4–6, 9–7
1920 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers 6–3, 6–0
1921 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Amerika Birleşik Devletleri Ryan, ElizabethElizabeth Ryan 6–2, 6–0
1922 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Amerika Birleşik Devletleri Bjurstedt Mallory, MollaMolla Bjurstedt Mallory 6–2, 6–0
1923 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Birleşik Krallık McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree 6–2, 6–2
1924 Birleşik Krallık McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody 4–6, 6–4, 6–4
1925 Fransa Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen Birleşik Krallık Fry, JoanJoan Fry 6–2, 6–0
1926 Birleşik Krallık McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree İspanya de Alvarez, LiliLili de Alvarez 6–2, 4–6, 6–3
1927 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody İspanya de Alvarez, LiliLili de Alvarez 6–2, 6–4
1928 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody İspanya de Alvarez, LiliLili de Alvarez 6–2, 6–3
1929 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6–1, 6–2
1930 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Ryan, ElizabethElizabeth Ryan 6–2, 6–2
1931 Almanya Aussem, CillyCilly Aussem Almanya Krahwinkel Sperling, HildeHilde Krahwinkel Sperling 6–2, 7–5
1932 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6–3, 6–1
1933 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Birleşik Krallık Round Little, DorothyDorothy Round Little 6–4, 6–8, 6–3
1934 Birleşik Krallık Round Little, DorothyDorothy Round Little Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6–2, 5–7, 6–3
1935 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6–3, 3–6, 7–5
1936 Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs Danimarka Krahwinkel Sperling, HildeHilde Krahwinkel Sperling 6–2, 4–6, 7–5
1937 Birleşik Krallık Round Little, DorothyDorothy Round Little Polonya Jędrzejowska, JadwigaJadwiga Jędrzejowska 6–2, 2–6, 7–5
1938 Amerika Birleşik Devletleri Wills Moody, HelenHelen Wills Moody Amerika Birleşik Devletleri Jacobs, HelenHelen Jacobs 6–4, 6–0
1939 Amerika Birleşik Devletleri Marble, AliceAlice Marble Birleşik Krallık Stammers Bullitt, KayKay Stammers Bullitt 6–2, 6–0
1940 None
1941 None
1942 None
1943 None
1944 None
1945 None
1946 Amerika Birleşik Devletleri Betz Addie, PaulinePauline Betz Addie Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp 6–2, 6–4
1947 Amerika Birleşik Devletleri Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 6–2, 6–4
1948 Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 6–3, 8–6
1949 Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont 10–8, 1–6, 10–8
1950 Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Osborne duPont, MargaretMargaret Osborne duPont 6–1, 3–6, 6–1
1951 Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart Amerika Birleşik Devletleri Fry Irvin, ShirleyShirley Fry Irvin 6–1, 6–0
1952 Amerika Birleşik Devletleri Connolly Brinker, MaureenMaureen Connolly Brinker Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp 6–4, 6–3
1953 Amerika Birleşik Devletleri Connolly Brinker, MaureenMaureen Connolly Brinker Amerika Birleşik Devletleri Hart, DorisDoris Hart 8–6, 7–5
1954 Amerika Birleşik Devletleri Connolly Brinker, MaureenMaureen Connolly Brinker Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp 6–2, 7–5
1955 Amerika Birleşik Devletleri Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp Amerika Birleşik Devletleri Baker Fleitz, BeverlyBeverly Baker Fleitz 7–5, 8–6
1956 Amerika Birleşik Devletleri Fry Irvin, ShirleyShirley Fry Irvin Birleşik Krallık Buxton, AngelaAngela Buxton 6–3, 6–1
1957 Amerika Birleşik Devletleri Gibson, AltheaAlthea Gibson Amerika Birleşik Devletleri Hard, DarleneDarlene Hard 6–3, 6–2
1958 Amerika Birleşik Devletleri Gibson, AltheaAlthea Gibson Birleşik Krallık Mortimer, AngelaAngela Mortimer 8–6, 6–2
1959 Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno Amerika Birleşik Devletleri Hard, DarleneDarlene Hard 6–4, 6–3
1960 Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno Güney Afrika Reynolds Price, SandraSandra Reynolds Price 8–6, 6–0
1961 Birleşik Krallık Mortimer Barrett, AngelaAngela Mortimer Barrett Birleşik Krallık Truman Janes, ChristineChristine Truman Janes 4–6, 6–4, 7–5
1962 Amerika Birleşik Devletleri Hantze Susman, KarenKaren Hantze Susman Çek Cumhuriyeti Pužejová Suková, VěraVěra Pužejová Suková 6–4, 6–4
1963 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King 6–3, 6–4
1964 Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno Avustralya Court, MargaretMargaret Court 6–4, 7–9, 6–3
1965 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno 6–4, 7–5
1966 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Brezilya Bueno, MariaMaria Bueno 6–3, 3–6, 6–1
1967 Amerika Birleşik Devletleri Jean King, BillieBillie Jean King Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones 6–3, 6–4

Açık Dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Billie Jean King 6 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Martina Navratilova 9 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Steffi Graf 7 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Venus Williams 5 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Serena Williams 5 kez şampiyonluk kazanmıştır.
Yıl Ülke Şampiyon Ülke İkinci Skor
1968 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Avustralya Tegart Dalton, JudyJudy Tegart Dalton 9–7, 7–5
1969 Birleşik Krallık Haydon Jones, AnnAnn Haydon Jones Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King 3–6, 6–3, 6–2
1970 Avustralya Court, MargaretMargaret Court Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King 14–12, 11–9
1971 Avustralya Goolagong, EvonneEvonne Goolagong Avustralya Court, MargaretMargaret Court 6–4, 6–1
1972 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Avustralya Goolagong, EvonneEvonne Goolagong 6–3, 6–3
1973 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert 6–0, 7–5
1974 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Morozova, OlgaOlga Morozova 6–0, 6–4
1975 Amerika Birleşik Devletleri King, Billie JeanBillie Jean King Avustralya Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley 6–0, 6–1
1976 Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert Avustralya Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley 6–3, 4–6, 8–6
1977 Birleşik Krallık Wade, VirginiaVirginia Wade Hollanda Stöve, BettyBetty Stöve 4–6, 6–3, 6–1
1978 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova[i][1] Amerika Birleşik Devletleri Evert, ChrisChris Evert 2–6, 6–4, 7–5
1979 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 6–4, 6–4
1980 Avustralya Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 6–1, 7–6(7–4)
1981 Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd Çekoslovakya[h] Mandlíková, HanaHana Mandlíková 6–2, 6–2
1982 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 6–1, 3–6, 6–2
1983 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Jaeger, AndreaAndrea Jaeger 6–0, 6–3
1984 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 7–6(7–5), 6–2
1985 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Evert-Lloyd, ChrisChris Evert-Lloyd 4–6, 6–3, 6–2
1986 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Çekoslovakya Mandlíková, HanaHana Mandlíková 7–6(7–1), 6–3
1987 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Batı Almanya[j] Graf, SteffiSteffi Graf 7–5, 6–3
1988 Batı Almanya[j] Graf, SteffiSteffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova 5–7, 6–2, 6–1
1989 Batı Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova 6–2, 6–7(1–7), 6–1
1990 Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova Amerika Birleşik Devletleri Garrison, ZinaZina Garrison 6–4, 6–1
1991 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Arjantin Sabatini, GabrielaGabriela Sabatini 6–4, 3–6, 8–6
1992 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti Seles, MonicaMonica Seles 6–2, 6–1
1993 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf Çek Cumhuriyeti Novotná, JanaJana Novotná 7–6(8–6), 1–6, 6–4
1994 İspanya Martinez, ConchitaConchita Martinez Amerika Birleşik Devletleri Navratilova, MartinaMartina Navratilova 6–4, 3–6, 6–3
1995 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario 4–6, 6–1, 7–5
1996 Almanya Graf, SteffiSteffi Graf İspanya Sánchez Vicario, ArantxaArantxa Sánchez Vicario 6–3, 7–5
1997 İsviçre Hingis, MartinaMartina Hingis Çek Cumhuriyeti Novotná, JanaJana Novotná 2–6, 6–3, 6–3
1998 Çek Cumhuriyeti Novotná, JanaJana Novotná Fransa Tauziat, NathalieNathalie Tauziat 6–4, 7–6(7–2)
1999 Amerika Birleşik Devletleri Davenport, LindsayLindsay Davenport Almanya Graf, SteffiSteffi Graf 6–4, 7–5
2000 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Amerika Birleşik Devletleri Davenport, LindsayLindsay Davenport 6–3, 7–6(7–3)
2001 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Belçika Henin, JustineJustine Henin 6–1, 3–6, 6–0
2002 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams 7–6(7–4), 6–3
2003 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams 4–6, 6–4, 6–2
2004 Rusya Sharapova, MariaMaria Sharapova Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams 6–1, 6–4
2005 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Amerika Birleşik Devletleri Davenport, LindsayLindsay Davenport 4–6, 7–6(7–4), 9–7
2006 Fransa Mauresmo, AmélieAmélie Mauresmo Belçika Henin, JustineJustine Henin 2–6, 6–3, 6–4
2007 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Fransa Bartoli, MarionMarion Bartoli 6–4, 6–1
2008 Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams 7–5, 6–4
2009 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Amerika Birleşik Devletleri Williams, VenusVenus Williams 7–6(7–3), 6–2
2010 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Rusya Zvonareva, VeraVera Zvonareva 6–3, 6–2
2011 Çek Cumhuriyeti Kvitová, PetraPetra Kvitová Rusya Sharapova, MariaMaria Sharapova 6–3, 6–4
2012 Amerika Birleşik Devletleri Williams, SerenaSerena Williams Polonya Radwańska, AgnieszkaAgnieszka Radwańska 6–1, 5–7, 6–2
2013 Fransa Bartoli, MarionMarion Bartoli Almanya Lisicki, SabineSabine Lisicki 6–1, 6–4
2014 Çek Cumhuriyeti Kvitová, PetraPetra Kvitová Kanada Bouchard, EugenieEugenie Bouchard 6–3, 6–0

İstatistikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden çok şampiyon olanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Açık dönem Amatör dönem Tüm zamanlar Yıllar
 Navratilova, MartinaMartina Navratilova (USA) 9 0 9 1978, 1979, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1990
 Wills Moody, HelenHelen Wills Moody (USA) 0 8 8 1927, 1928, 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1938
 Lambert Chambers, DorotheaDorothea Lambert Chambers (GBR) 0 7 7 1903, 1904, 1906, 1910, 1911, 1913, 1914
 Graf, SteffiSteffi Graf (GER) 7 0 7 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1995, 1996
 Bingley, BlancheBlanche Bingley (GBR) 0 6 6 1886, 1889, 1894, 1897, 1899, 1900
 Jean King, BillieBillie Jean King (USA) 2 4 6 1966, 1967, 1968, 1972, 1973, 1975
 Lenglen, SuzanneSuzanne Lenglen (FRA) 0 6 6 1919, 1920, 1921, 1922, 1923, 1925
 Cooper Sterry, CharlotteCharlotte Cooper Sterry (GBR) 0 6 5 1895, 1896, 1898, 1901, 1908
 Dod, LottieLottie Dod (GBR) 0 5 5 1887, 1888, 1891, 1892, 1893
 Williams, SerenaSerena Williams (USA) 5 0 5 2002, 2003, 2009, 2010, 2012
 Williams, VenusVenus Williams (USA) 5 0 5 2000, 2001, 2005, 2007, 2008
 Brough Clapp, LouiseLouise Brough Clapp (USA) 0 4 4 1948, 1949, 1950, 1955
 Connolly, MaruenMaruen Connolly (USA) 0 3 3 1952, 1953, 1954
 Bueno, MariaMaria Bueno (BRA) 0 3 3 1959, 1960, 1964
 Court, MargaretMargaret Court (AUS) 1 2 3 1963, 1965, 1970
 Evert, ChrisChris Evert (USA) 3 0 3 1974, 1976, 1981
 Kvitová, PetraPetra Kvitová (CZE) 2 0 2 2011, 2014
 Goolagong Cawley, EvonneEvonne Goolagong Cawley (AUS) 2 0 2 1971, 1980
 Gibson, AtheaAthea Gibson (USA) 0 2 2 1957, 1958
 McKane Godfree, KittyKitty McKane Godfree (AUS) 0 2 2 1924, 1926
 Sutton Bundy, MayMay Sutton Bundy (USA) 0 2 2 1905, 1907
 Watson, MaudMaud Watson (GBR) 0 2 2 1884, 1885

Ülkelere göre şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Açık dönem Amatör dönem Tüm zamanlar İlk şamp. Son şamp.
Amerika Birleşik Devletleri ABD 27 28 55 1905 2012
Birleşik Krallık Birleşik Krallık 2 34 36 1884 1977
Almanya Almanya 7 1 8 1931 1996
Fransa Fransa 2 6 8 1919 2013
Avustralya Avustralya 3 2 5 1963 1980
Brezilya Brezilya 0 3 3 2003 2012
Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 3 0 3 1998 2014
İspanya İspanya 1 0 1 1994 1994
İsviçre İsviçre 1 0 3 1997 1997
Rusya Rusya 1 0 1 2004 2004

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]