Wilfred Mott

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doctor Who karakteri
Wilfred Mott
BağlılıkOnuncu Doktor
Donna Noble
Türüİnsan
GezegeniDünya
Bulunduğu çağ21. yüzyılın başları
İlk görünüm"Voyage of the Damned"
Son görünümThe End of Time
CanlandıranBernard Cribbins

Wilfred "Wilf" Mott, Bernard Cribbins tarafından canlandırılan Birleşik Krallık yapımı bilimkurgu dizisi Doctor Who'da hayali bir karakter.[1] Onuncu Doktor'un yol arkadaşı Donna Noble'ın anne tarafından büyükbabası[2] ve Sylvia Noble'ın babasıdır.[3] Gallifrey gezegeninden gelen bir Zaman Lordu olan Doktor, Donna ile 4. sezon boyunca uzay ve zamanda yolculuk etmiş, sayısız maceralar atlatmışlardır. Wilf, torunuyla yaşadığı maceralardan dolayı Doktor ve Donna ile gurur duymuştur. Ayrıca Wilf, Onuncu Doktor'un son bölümü olan The End of Time'da Doktor'un yol arkadaşı olmuştur.

Cribbins ilk kez 2007 Noel özel bölümünde "Voyage of the Damned" adlı bölümde görünmüştür. İlk başta Donna'nın babası rolünde Howard Attfield oynayacaktı ancak, o ölünce dizide değişiklik yapılmış ve Cribbins'in Donna'nın büyükbabası rolünde oynamasına karar verilmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "SFX Exclusive! Phil Collinson on Doctor Who (SPOILER ALERT!)". SFX. 13 Aralık 2007. 15 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2008. 
  2. ^ Catherine Tate, Bernard Cribbins, David Tennant, diğerleri (2008). Doctor Who Dördüncü Sezon Fragmanı (Cinema). Birleşik Krallık: BBC. 
  3. ^ "Doctor Who Magazine". Doctor Who Dergisi (388). 18 Ekim 2007. 23 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]