Wayne Williams

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Wayne Williams
Doğum adıWayne Bertram Williams
Diğer ad(lar)ıAtlanta çocuk katili
Doğum27 Mayıs 1958(1958-05-27)
ÖlümAtlanta, Georgia, ABD
Kurbanların sayısı2–31+
Cinayetlerin süresi1979–1981
Cinayetlerin yer(ler)iFlorida
Tutuklama tarihi21 Haziran 1981

Wayne Bertram Williams dünyanın en azılı seri katillerinden biri olarak kabul edilir.[kaynak belirtilmeli]. Atlanta çocuk katili olarak da adlandırılır. Genellikle kurbanlarını önce boğduğu ardından da nehre attığı söylenir. Daha çok çocukları öldürmesi nedeniyle ulusal güvenlik birimlerince azılı seri katil olarak kabul edilir.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

27 Mayıs 1958 yılında doğdu. Atlanta'da Dixie Hills semtinde büyüdü. Özellikle yaşadığı bölgedeki siyah-beyaz çatışmalarından etkilendiği söylenir. Okul yıllarında izcilik yapan ardından okul sonrası bir süre müzisyenliği deneyen Williams özellikle kişisel inançları ve buna bağlı saplantıları ile dikkat çekti.

İlk olarak 1976 yılında cinayet şüphesiyle yasa karşısına çıktı. Her ne kadar delil bulunamasa da özellikle mahkeme heyetine verdiği soğukkanlı cevaplar ve kendinden emin cinayet işlemeye meyilli tavırları ile dikkat çekti.

İlk Şüpheler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir polis devriyesi Mayıs 1981 yılında Wayne Williams'a bir nehir kıyısında yüksek sesle müzik dinlemekten alıkoydu. İlk sorguda Williams Müzik seçmeleri için hazırlık yaptığını söyledi. Bu ifadesi polisler tarafından inandırıcı bulunan Williams serbest bırakıldı.

Ancak üç gün sonra aynı nehirde 27 yaşında boğularak öldürülmüş çıplak bir kadının bulunması üzerine Williams üzerindeki şüpheler arttı.